torstai 19. kesäkuuta 2014

RB EM 1.KILPAILUPÄIVÄ

Raceboard Europeans 2014 - 1.kilpailupäivä

Aamulla oli vielä viimeisten kilpailijoiden rekisteröinnit ja ilmoittautumiset. Miesten luokassa on 51 kilpailijaa ja naisten luokassa 8. Naiset ja miehet kilpailivat eri aikaa. Naiset starttasivat ensin ja miehet noin 10 minuuttia myöhemmin.

Ensimmäisenä kilpailupäivänä päästiin ajamaan kolme lähtöä todella vaihtelevissa olosuhteissa. Ensimmäisessä lähdössä hädin tuskin tuulirajat täyttyivät. Dani starttasi veneen päästä ja minä poijun päästä. Ylämerkillä Dani oli 3. ja minä 4. . Seuraavalla vastatuuliosuudella tuulenkääntymän ansiosta vasemmalta laidalta nousi porukkaa ohi, mm.Patrik Pollak. Dani oli maalissa 7., minä 10., Kale 26. ja Beni heti Kalen jälkeen 27. . Naisten luokassa Aleksandra veti hienosti 4.:ksi ja Anna Arosilta-Gurvits 7. . Rata ajettiin kahden portin ratana. Sekä ylhäällä että alhaalla oli portti, joiden välistä piti ajaa. Maali oli sivutuulessa alaportista. Ensimmäisen lähdön maalintulo oli kyllä aika mysteeriö, koska alaportilta lähdettäessä ei näkynyt maalilinjaa missään (vene ja poiju, jonka päässä sininen lippu). Kilpailijat harhailivat kohti rantaa, jossa oli useampia veneitä (juryä, pressiä ja turistiveneitä). Vasta lähellä pystyi erottamaan maalilinjan.

Toiseen lähtöön tuuli nousi ja osa kilpailijoista kävi vaihtamassa pienempää purjetta lautaan. Sekä Aleksandra ja Beni vaihtoivat 8,5n 7,5een. Lähdössä kärkipään kilpailijat kasaantuivat paapuurin päähän ehkä liiankin aikaisin sillä kaikilla alkoi eestaas peruutteleminen linjalla. Puoli minuuttia ennen lähtöä otin pikaisen kiepautuksen Puolan parhaimpien Maximillianin ja Pavelin alakautta kakkospaikalle poijulle. Paukun tullessa edessäni ollut kilpailija ajoi poijun naruun katapultaten ja minä pääsin vapaisiin tuuliin. Sain ajaa kaikessa rauhassa yläpoijulle. Daniel ajoi ohitseni viimeisellä portilla ollen maalissa 5. ja minä 6. . Kalella olikin yläpoijulla äksöniä; joku ajoi takaapäin hänen jaloille aiheuttaen kaatumisen, traban aukeamisen ja starttikellon putoamisen veteen. Kale keskeytti lähdön. Benjamin ajoi seiskapuolikkaalla 39. sijalle. Naisten luokassa Aleksandra jatkoi tasaista työtä ollen 4. .

3. lähtö ajettiin putkeen ja osa kilpailijoista ehti pikaisesti vaihtaa isompaa purjetta takaisin. 2.lähdön jälkeen näytti siltä, että tuuli heikkeni jonkin verran. Lähdössä starttasin keskeltä, joka oli huono vaihtoehto. Jäin peittoon ja porukkaa lappasi yläkautta ohi. Keli heikkeni heikkenemistään ekalla kryssillä. Olin yläpoijulla varmaankin 30 hujakoilla. Alaspäin ajettaessa tuuli nousi niin, että pääsi jo takalenkeistä plaaniin. 10-15 hengen porukka tuli samaan aikaan alaportille ja valitsivat oikean laidan. Minä ja yksi puolalainen valittiin vasen laita, jossa tuuli hyvin. Yläportilla olimme ajaneet tämän porukan ohitse ja alaspäin lähdettäessä tuuli oli jo 10-11 m/s. Maalissa olin 10. . Olin ohittanut varmaankin 20 kilpailijaa viimeisen kierroksen aikana. Daniel kaatui viimeisellä alaportilla ollessaan 6. sijalla ja 2 kilpailijaa ajoi ohitse. Danielin sijoitus 8. . Kale tuli maaliin 12. sijalle. Beni harmitteli alkuun liian pientä purjetta, mutta kelin kovetessa, hän olikin tyytyväinen valintaansa. Sijoitus oli 32. . Aleksandra nostatti lähtösijoitustaan naisten luokassa ajamalla 3.:ksi. Annalle keli kävi liian kovaksi ja tuloslistaan tuli dnf.

Ensimmäisen päivän jälkeen Daniel on 7., minä 8, Kale 28.,Beni 31. ja naisten luokassa Ale 3. ja Anna 7. .Ei kommentteja:

Lähetä kommentti