tiistai 17. kesäkuuta 2014

Raceboard Europeans 2014 Sopot PuolaSUNNUNTAI

Meidän tiimi saapui eilen lauantaina via Balticaa pitkin Puolan Sopotiin. Viron, Latvian ja Liettuan tiet olivat ihan ok, mutta Puolan puolelle saavuttuamme huomasimme kuinka tiet olivat todella huonoja taajama-alueilla ja taajama-alueiden ulkopuolella tiet olivat parempia - rahat olivat selkeästi loppuneet EU-rahoitteisten teiden ulkopuoleisilta alueilta. 21 tunnin ajon ja parin tunnin levon jälkeen olimme perillä Sopotissa.

Sopotissa on hieno purjehduskeskus, jossa purjelautailijoille on useampi lautavarasto ja oma klubi majoitusrakennuksineen. Hiekkarannat ylettyvät silmänkantamattomiin.

Ensimmäinen päivä meni majoittautumisiin ja käytännönjärjestelyihin. Toisena päivänä pääsimme jo vesille. Tuuli oli 7-10 m/s ja aallokko lyhyttä ja terävää. Aluksi pallo oli ihan hukassa vesillä. Joutui etsimään aaltoihin ja olosuhteisiin sopivat ajoasennot ja trimmaukset. Lautaa joutui ajamaan mahdollisimman paljon kantillaan, jotta pääsi terävästä aallosta läpi. Pitkästä aikaa kävi niinkin, että lauta heitti kerran kantin kautta ympäri. Treenasin puolalaisten ja saksalaisten kanssa 3-4 tuntia. Keli oli sellainen, että kryssillä joutui vetämään trimmit sekä takaa että alhaalta ihan tappiin saakka kiinni. Uusi Phantom 377 L kulkee tosi hienosti alaspäin eikä laudan keulan uppoa edellämenevään aaltoon.

Danilla oli totuttelua Severnen RB purjeeseen, joka eroaa hänelle tutummasta RSX purjeesta "purkkamaisuudellaan". RSX:n 9,5 on tehokkaampi, helpompi ja levymäisempi purje kuin Severnen 9,5 kovantuulen olosuhteissa.

Aleksandra treenasi Severnen RB 8,5:llä ja Benjamin Severnen Phantom 7,5:llä. Molemmille olosuhteet olivat ääriolosuhteita ja he toivoivat, ettei kilpailussa tuulisi yhtä kovaa.

Maanantaina on rekisteröinnit ja ilmoittautumiset. Tuulen pitäisi laskea tästä päivästä.

MAANANTAI

Tänään oli ilmoittautumiset ja välinerekisteröinnit. Jälki-ilmoittautumiset jatkuvat huomen aamulla. Nettiyhteydet ovat puuttuneet kokonaan, joten päivityksiä ei ole voinut tehdä. Kilpailuissa ei ehkä saada aikaiseksi nuorten alle 20-vuotiaiden luokkaa, joka on harmi. Puolan nuoret surffaajat ovat kaikki Turkissa valmistautumassa RSX EM:iin. Naisten luokka saadaan aikaiseksi ja he kilpailevat omana lähtönään. Painoluokkia ei ole kilpailussa. Kilpailussa siis palkitaan kokonaiskilpailussa Euroopanmestariksi paras mies ja nainen ja eri ikädivisioonien voittajat, koska kyseessä on myös mastersien EM:t eli minun kohdallani voin voittaa virallisen Euroopanmestaruuden grandmasters luokassa.

Rekisteröintien jälkeen kävimme vetämässä viimeistelytreenit. Tuulta oli 4-7 m/s - todella kiva keli. Lauta liikkui hyvin ja sain henkisen yliotteen moneen kilpailijaan nähden, sillä sain rannalla kuulla, kuinka muut ihmettelivät minun lautavauhtiani. Yes! Huomenna sitten nähdään itse toimessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti