maanantai 3. joulukuuta 2012

King's Cup - 2.kilpailupäivä

Photo by Remi Vila:ISAFin kansainvälinen tuomari yllätti aamulla yllättäen klo 09.30 viheltää pilliinsä rannalla keskellä surffareiden rikauspuuhia. Mitään kipparikokousta ei oltu määrätty pidettäväksi. Tieto oli vain, että klo 11 olisi ensimmäinen mahdollinen lähtö. Hän halusi kipparikokouksen siihen paikkaan ja heti! Paikalla olleet kerääntyivät kuuntelemaan, mitä asiaa herra iso herralla oli. Hän kysyi, että onko kenelläkään sitä vastaan, jos laitamme lähdön jo klo 10.30 aikaisemmin aiotun klo 11 sijasta. SIIS MITÄ...?! Yllättäen siirrettäisiin aamun ensimmäistä lähtö puolella tunnilla aikaisemmaksi!!!! Eihän kaikki olleet edes tulleet rantaan! Sanoimme, ettei kaikki ole paikalla, mm.Marina ja Blanca Alabau eivät olleet vielä saapuneet. "Mutta jos kuitenkin laittaisimme lähdön aikaisemmaksi, kun vielä tuulee...ja voisimme katsoa vesillä onko kaikki paikalla!?" Sanoin, ettei siinä ole mitään järkeä...! Kuinka voitte olla varmoja, että onko kaikki paikalla lähdössä? "Noooo, No hätä, me laskemme! Me laskemme kilpailijat...!" Siis 40 kilpailijaa...niiden laskeminen ei ole ihan helppoa! Pitkitimme keskustelua...vastustin ehdotusta, sanoin, että tämä ei ole reilu kaikkia kohtaan! Sitten hän ilmoitti, että kilpailijat ajaa nro 3 radan, mutta muutettuna niin, että nro 6 poiju jää pois! Hetkinen...aloin katsoa paperista...poiju 6 pois, jolloin rata menisi niin, että poijulta 2 mentäisiin poijulle 2 kolme kertaa....ei herranen aika...mistä tää äijä on löydetty!!!?? Sitten hän korjasi, että poiju 6 korjataan poijulla 3. Ookoo...missäs tämän lopullisen piirroksen saisi nähdä, kysyin häneltä. "Missä on official notice board?!" , jota en ollut nähnyt vielä kertaakaan. Hän viittoili jonnekin muualle. Toistin uudestaan kysymyksen, missä se on? Sama vastaus! Siis Missä?! Sitten hän sanoi, että se tulee olemaan tuolla pari telttaa tuonne päin! Sellaista ei ollut vielä siis olemassakaan!!! Saimme venytettyä herran pikaista vesille lähtöä niin paljon, että vähitellen alkoi klo 11ksi tulevat kilpailijatkin saapumaan paikalle...ihmeissään, tottakai! Tuomari teki ilmoitustaulun, johon hän joutui muutokset kirjaamaan. Yllättäen yhdelle tuolille ilmestyi myös Sign in ja Sign out lappu, josta ei ollut mitään mainintaa NORissa eikä kilpailuohjeissa, eikä siitä mainittu mitään myöskään suullisesti! Se vain ilmestyi siihen!

Itse asiassa klo 10.30 suunniteltu lähtö siirtyi yli klo 11:ksi! Tuuli oli 1-3 m/s ja koko ajan shiftaileva. Dani sai hyvän startin - katsoin kiikarilla, että hän oli hyvissä asetelmissa ja ajoi oikeaa reunaa pitkin. Sitten hän vendasi ja alkoi ajaa styyralla ja kas perkelettä...oikeata reunaa ajoi miltein koko kolonna ohi! Kaikki, jotka valitsivat sen reunan. Seurasin kiikarilla kuinka Dani alkoi heittelemään paniikinomaisia korjausvendoja jääden aina jonkun peittoon. Lensseillä hän pumppasi kilpailijoiden ohi, mutta hänoli maalissa yhden listan mukaan 19. neljästäkymmenestä kilpailijasta. Niin...yhden listan mukaan, jota monet kilpailijat eivät olleet edes missään vaiheessa edes nähneet (tuli illalla selville juteltuani mm.Marina Alabaun kanssa), mikähän se toinen lista on, minkä toiset ovat nähneet...odotan mielenkiinnolla huomisaamua!

Toinen lähtö back to back! Tuuli oli kääntynyt täysin maatuuleksi! Dani oli lähdössä kahdeksas (yhden listan mukaan). Poika ei ollut yhtään tyytyväinen rantaan tultua. Kertoi, että tuuli shiftaili ihan päättömästi. Nuorukaiset olivat vesillä putkeen 3 tuntia helteessä ja ainut etenemiskeino oli pumppaus! Dani sanoi, että 40-50 kiloiset tytöt ja pojat menevät ihan omaa vauhtia. Erityisesti Hong Kongin tytöt olivat ihan omaa luokkaansa!

Dani (Photo by Remi Vila):


Tuomari söi rannalla nopeasti ja sanoi, että nyt lähdetään vesille. Olympiavoittaja kävi sanomassa tuomarille, että tälläisellä kelillä ei normaalisti ajeta kuin 2 lähtöä päivässä (RSX:ssä) vedoten nestehukkaan ja fyysiseen rasitukseen. Kuuntelin tuomarin ja Espanjan tiimin keskustelua asiasta. Tuomari oli enemmänkin kiinnostunut sisarusten iästä ja hän arvuutteli tytöillä kuinka vanha hän oikein on sivuuttaen alkuperäisen aiheen eli lähteäkö vesille vai ei! Sitten hän päätti taas viheltää pilliin...kaikki koolle ketkä kuulivat vihellyksen! Hän kysyi, kuka haluaa lähteä vesille...yhtään kättä ei noussut! Ok! Tänään ei ajeta sitten ollenkaan! "See you tomorrow 10 o'clock! Niin aivan...aikataulua aikaistettiin tunnilla! Mitään lippua ei nostettu lippusalkoon merkiksi päivän päättymisestä.

Saas nähdä, mitä kaikkea tässä vielä tapahtuu...."only in ISAF!"

Kiitos ja Anteeksi!


Pääsimme samaan kuvaan olympiavoittaja Marina Alabaun ja hänen siskonsa Blancan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti