lauantai 1. joulukuuta 2012

King's Cup 2012 - Aasian mestaruuskilpailut Phuketissa Kata Beachillä

Thaimaan kuninkaan syntymäpäivän kunniaksi järjestettävässä 26.:ssa King's Cup purjehdustapahtumassa taistellaan Aasian mestaruuksista useissa purjeveneluokissa ja purjelautailussa Thaimaan Phuketin Kata Beachillä. Purjelautailussa kilpaillaan Starboard Phantom 295 yksityyppiluokassa. Luokka on perustettu erityisesti nuorten luokaksi, jossa lautana on 192 litrainen kölillinen hybridilauta. Purjeena on max 8,5 m2 ja alle 17-vuotiailla on max 7,5 m2 Phantom purje. Rikiä on saatavilla myös 6,5 m2 kokoa.

Starboard on toimittanut ilmaiseksi käyttöön kilpailijoille 40 lautapakettia ja näyttää siltä, että kaikki laudat ovat menneet käyttöön. Kilpailijoita on monesta eri maasta (en ole nähnyt vielä osallistujaluetteloa) ja useammasta maanosasta.

Tänään lauantaina oli ilmoittautumiset ja harjoituslähtö. Aikataulu petti sekä kipparikokouksessa että harjoituslähdössä ja näin kilpailijat joutuivat ajamaan 2-3 m/s tuulessa, kun alunperin suunnitellun klo 13 lähdön aikaan tuuli 6-8 m/s. Plaanattava keli oli siis muuttunut pumpattavaksi keliksi.

Lämpötilat ovat todella korkeat, kun varjossa lämpöä on yli 30 astetta. Shortseissa pärjää aivan hyvin. Juoda pitää paljon ja korkeat suojakertoimet pitää olla käytössä.

Järjestäjät vielä tekivät vielä kahden poijun radan, jossa ajettiin aika pitkä kryssi ylös ja pitkä lenssi alas, jonka jälkeen lyhyt kryssi maaliin. Dani oli ylämerkillä 4. tai 5. ja lenssillä hän pääsi testaamaan olympiavoittaja Marina Alabaun kehuttuja pumpputaitoja. Dani ohitti Marinan ja toisenkin kilpailijan ennen alapoijua ja oli maalissa 3. . Ennen maaliintuloa järjestäjät lyhensivät rataa tai tekivät jotain outoa, jota kilpailijat eivät tajunneet...no, Dani tajusi yhtäkkiä tulleensa maaliin, kun äänimerkki kuului hänen ohitettua maalilinjan...onneksi oli vasta harjoituslähtö. Lähtöveneestä ei edes ilmaistu millään lipulla tai merkillä minkälainen rata ajetaan...se siitä! Toivotaan, että huomenna kilpailuissa menee kaikki hyvin.

Illalla oli Starboardin järjestämä illanvietto paikallisessa ruokaravintolassa, jossa syötiin thaikkuruokia.

Asumme Danin kanssa hyvän ystävämme Harri Haataisen Tuna Resortissa Chalongissa noin kymmenen minuutin skootterimatkan päässä kisapaikasta. Täällä saamme rauhoittua kilpailujen jälkeen.

Pari kivaa juttua on pakko kertoa...

Remi Vila kertoi, että ensimmäisenä päivänä, kun Starboardin porukka tyhjensi rekan peräkärrystä lautoja ja surffikamoja Kata Beachin lähellä olevalle parkkipaikalle, ajoi kovaa vauhtia paikallinen rantatyöläinen skootterilla vetäen perässään Jet Skiitä yhden maston yli rikkoen sen. Remi kysyi, että mitäs hemmettiä poika teki. Rantatyöläinen totesi, että tämä on heidän ranta ja parkkipaikka ja Remi on heidän reviirillä! Remi sanoi olevansa kuninkaan asialla King's Cupissa. Johan rantapoika säikähti pyydellen nöyrästi anteeksi kysellen kuinka voi korvata ja auttaa asiassa... Kuninkaan mahti ja arvostus on SUURTA! Pelottavan suurta!

Toinen juttu, mikä tapahtui rannassa harjoituslähdön jälkeen:

Monet kilpailijat jättivät harjoituslähdön kesken ajaen ylämerkiltä suoraan rantaan. Dani, Marina Alabau ja kilpailun läpiajaneet saapuivat rantaan reilusti myöhemmin kuin keskeyttäneet kilpailijat. Marinan saavuttua rantaan tuli venäläinen pulska turisti hänen luokseen. Mies sanoi jotain Marinalle ja otti hänen rikistä kiinni puomista samalla aivan kuin työntäen naisen pois purjeensa luota. Marina väistyi taka-alalle ja mies otti rasvaisilla käsillä kiinni molemmista puomin puolista maston etupuolelta ja hymyili tyttöystävälleen leveästi. Kuvan ottamisen jälkeen mies ilmoitti Marinalle, että voit tulla ottaa purjeesi. Mies ja nainen jäivät ihailemaan vasta ottamaansa kuvaa ja Marina alkoi kantamaan välineitään. Yksi valmentaja saapui venäläisten luokse ja sanoi, että sattui muuten olemaan olympiavoittaja, jonka työnsit pois kuvasta... Olisittepa nähneet miehen ilmeen...oli kuin hidastetusta elokuvasta...häpeä oli suuri...nainen taas nosti kameran hitaasti ylös ottaakseen kuvan Marinasta... Tää oli kuin piilokamerasta...Hitto mä nauroin... =)))))))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti