lauantai 1. joulukuuta 2012

SPV:n lehdistötiedote

Nuori Daniel Blinnikka tähtää RS:X –luokassa Rioon
Kilpaurheilu 26.11.2012

Vantaalaisen nuoren, Mäkelärinteen urheilulukiossa opiskelevan purjelautailijan Daniel Blinnikan kilpailukausi on ollut täydellinen läpimurto. Purjelautailun pysyessä olympialajina on Daniel Blinnikka päättänyt lähteä mukaan neljävuotiseen olympiaprojektiin tähtäimenä Rion olympialaiset.

Blinnikka saavutti purjelautailun Raceboard-luokassa ensimmäisen Suomenmestaruutensa, 5 osakilpailun kattavan Suomen ranking-sarjan voiton, nuorten MM-hopeaa ja EM-pronssia, aikuisten sarjan MM-pronssia, sekä Formula-luokan SM-hopeaa. Talvikaudella 2012 Daniel Blinnikka voitti purjekelkkailun Short Track Slalomin EM-pronssia aikuisten sarjassa ja samalla nuorten luokan EM-pronssia.

Purjelautailun pysyessä olympialajina on Daniel Blinnikka päättänyt lähteä mukaan neljävuotiseen olympiaprojektiin tähtäimenä Rion olympialaiset. Näemmekö Rion olympialaisissa ensimmäistä kertaa suomalaisen mieskilpailijan purjelautailussa?

- Uskon Danielin mahdollisuuksiin sataprosenttisesti! Olen nähnyt viimeisen viiden vuoden aikana pienestä pojasta kehittyvän huippukilpapurjehtijan, jonka alle sopii ihan mikä tahansa kilpapurjelauta. Jos poika pääsee harjoittelemaan täysipainoisesti ympärivuotisesti seuraavat neljä vuotta, näemme hänet Riossa 2016! Kaikki on kuitenkin kiinni rahoituksesta. Meillä on ollut hyviä välinesponsoreita, joille olemme kiitollisia saamastamme tuesta: Rautio Sports, Rip Curl Finland, Delta Sports - Spy, Easy Km ja Forever kuntoklubi Varisto. Rautio Sports ja Jarno Rautio uskoi meihin vuonna 2008 ja lähti tukemaan meitä purjelautavälinepuolella.

- Daniel oli vasta 13-vuotias pikku poika tuolloin. Kerroin suunnitelmamme hänen kilpailijauran luomiseksi ja tavoitteet. Nämä tavoitteet on täytetty ja ylitettykin. En ikinä voinut uskoa, että jo18-vuotiaana hän olisi EM- ja MM-kärkimiehiä. Nyt on kuitenkin pakko katsoa eteenpäin ja luoda uusia suunnitelmia ja tavoitteita. Lähdemme mukaan 4-vuotiseen olympiaprojektiin ja etsimme tällä hetkellä yhteistyökumppaneita sen toteuttamiseksi. Daniel jatkaa kuitenkin kilpailemista myös muissa kansainvälisissä purjelautailukilpaluokissa!" sanoo Daniel Blinnikan valmentajaisä ja kilpakumppani Juha Blinnikka.

Daniel Blinnikka kilpailee joulukuun ensimmäisellä viikolla Thaimaan Phuketissa Aasian mestaruudesta King's Cup Championship -kilpailussa. Blinnikkan vastaan asettuvat Aasian kovimmat purjelautailijat sekä naisten olympiakultaa voittanut espanjalainen Marina Alabau. Tämän jälkeen hän jää harjoittelemaan puoleksitoista kuukaudeksi Thaimaahan välinevalmistajansa testikeskukselle, jossa häntä ohjaa ja neuvoo purjelautailun moninkertainen maailmanmestari Remi Vila.

Kotimainen purjelautailun kilpataso kansainvälisillä kilpavesillä on lähtenyt voimakkaaseen nousuun, ja vaikka nuoria kilpapurjelautailijoita on toistaiseksi vain muutama, Suomen Purjelautaliitto ry on käynnistänyt työn yhteistyössä SPV:n kanssa saadakseen purje- ja leijalautailuun valmennusmahdollisuuksia nuorille, lahjakkaille kilpapurjehtijoille. Purjelautaliitto pyrkii myös verkostoitumaan purjehduksen muiden luokkaliittojen kanssa sekä tukemaan eri seurojen välistä yhteistyötä, sillä potentiaalia tulevaisuuden vahvalle kilpapurjehtimiselle on myös purje- ja leijalautailun saralla - se tarvitsee vain valjastaa käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti