keskiviikko 4. elokuuta 2010

Surffiviikon tapahtumat

Rentoa turkulaista yhdessäoloa Yyterin rannalla (kuva Aleksandra Blinnikka):


Yritän tässä muistella jälkikäteen, mitä surffiviikolla tapahtui...

Ensinnäkin kirjoittelut jäi sen takia, kun meidän mökissä ei ollut Wlan-yhteyksiä, eikä meillä ole mitään mokkuloita kenelläkään. Surffikeskuksella on yhteydet, mutta onko järkeä ottaa konetta keskuksen terassille hiekkapöllytykseen, No ei!

Tulevia huippusurffaajia:

Kolmipäiväiset Slalom kilpailut olivat pe-su, joissa ei taaskaan saatu ajettua yhtään virallista lähtöä. Puuskainen maatuuli oli vallitsevana ja useana päivänä yritettiin saada lähtöyrityksiä. Huhtisen Markus oli lähtöveneessä, joten pahemmilta huudoilta vältyttiin radan puolella ;-). Eikä puuskat kestäneet kuin maksimissaan yhden merkkien välisen matkan verran.

Näkymä Slalom kisatantereeseen Reiskamiehen silmin (tuuletonta):


Tiistaina ja keskiviikkona olikin muistaakseni vähän heikompaa keliä, jolloin pääsin testaamaan paremmin Div II:n ja CodeRed 12,5 m2 toimivuutta. Lauta kulki kuin unelma olemattomassa tuulessa. Pääsinpä peräti Yyterin rannasta Outooriin yhdellä vedolla lauta koko matkan ajan kantillaan. Vesi roiskui nätisti puolelta toiselle laudan terävän kärjen edestä. Purjeen joutuu jättämään tosi löysälle, jotta se toimisi pyöreäpohjaisessa laudassa. Kerran laitoin kireemmälle ja samantien loppui veto ja kantillaan ajo. Jouduin vaan asentamaan varmaan 50' omatekemät trapetsinarut, jotta ylettyisin trapetseihin. Puomin paikka tulee todella korkealle alimmillaankin 12,5:ssä...onhan kyseessä formulapurje. Keskiviikkona oli iltapäivällä Outoorin "maraton". Kaikki starttasivat Yyterin keskuksen terassilta, juoksivat rannalla odottavien lautojen luokse ja suorittivat LeMans-lähdön. Outoorista piti etsiä Rentun Ruusu, joka piti laittaa nättiin kukkakimppuun ja tuoda takaisin keskuksen terassille Annelle. Kilpailun voitti Anders formulalla ja 12,5 m:llä, minä olin 2. Reiskakamoilla ja Dani 5 sekuntia minun jälkeen formulakamoilla. Tuuli kiihtyi kisaan aika kivaksi, vaikkakin loppuosuuden joutui ajamaan lenssiä Reiskalla masto ihan edessä ja pumpaten. Formulat taas koko matkan plaanissa.

Joel, Dani ja Tuuli (kuva Aleksandra Blinnikka):

Torstaina alkoi puhaltamaan ja sitä kesti sunnuntaihin saakka. Torstaina olimme vesillä Slalomilla pitkään. Dani kertoi olleensa noin 9 tuntia pienemmällä iSonicilla ja 5,6 m2:lla. Minä ajoin iSonic 121:llä ja CodeRed 7,5:llä. Yritimme saada hyviä speedituloksia...jonnekin 30 solmun pinnassa oli enkat...tulokset ovat tarkistamatta ja koneelle ajamatta. Ajoin kerran Outoorista Yyterin rantaan kuudessa minuutissa. Tuuliluukut auki:

Perjantaina alkoi Formula ja Raceboard Rankingit, jotka kestivät 3 päivää. Tuulta ei puuttunut kyllä yhtään. Yksi lähtö peruuntui formuloilta liian heikon tuulen vuoksi, mutta sitä ilmiötä kesti vain hetken, sillä tuuli yltyi uudestaan. Lauantaina tuuli niin paljon, että Formulaporukat ajoivat pelkästään slalom lähtöjä. Kilpailualue oli ulkona lahdella, jossa oli jumalattomat hyppyrampit. Dani rikasi useamman purjeen ja loppujen lopuksi päätyi ajamaan ranta-aallokossa 70-litraisella Evo-laudalla ja 3,7 m2 rätillä. Kilpailualueelle hän ei lähtenyt kryssimään 24 senttisellä evällä...Tunteja tuli kuitenkin pojalle varmaan toiset 8-9 kpl rantatyrskyissä. Kivan näköistä menoa ja jiipitkin menivät plaanissa. Dani matkalla myrskyyn:

Sunnuntaina jatkoimme rata-ajolla tuulen noustessa päivän mittaan. Kolmena päivänä ajoimme yhteensä 8 lähtöä Raceboardissa, 7 ratalähtöä Formuloissa ja 6 slalom lähtöä. Tuuli oli parhaimmillaan kisan aikana varmaan 15 sekunttimetrin luokkaa ja 9,5 m2 Raceboard purje oli limiteissään. Voitin kahdeksasta lähdöstä 7 ja yhdessä minulla hajosi kölilaatikko ,jota korjasin kymmenisen minuuttia (avasin ruuvimeisselillä koko laatikon ja laitoin kölin paikalleen ja laatikko kiinni) ja jatkoin matkaa tullen maaliin neljäntenä. Raceboard luokassa kilpailijoita 9 ja Formuloissa 20. Danielin lopullinen sijoitus 15. samoilla pisteillä Samuli Järvisen ja Tuuli Petäjän kanssa (144 pist.). Samulilla murtui peukalo kesken kisan, joten hänelle tuli useita DNs:iä. Mies sai Hang Loose kipsauksen, josta kuva myöhemmin...

Raceboardin 3. ja 1. (kuva Daniel Blinnikka):

Formulan kolme parasta (kuva Daniel Blinnikka):


Yksi surffiviikko on taas takana. Porukka palasi koteihinsa onnellisena ja tyytyväisenä (ainakin me). Jälleen kauden kohokohta - koko perheen sellainen - oli takana ja ensi vuodeksi mökkivaraukset on jo tehty.

AriMan: Pönäköitynyt Imatran mies:

Kuvia tulee lisää toiselta koneelta....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti