tiistai 17. elokuuta 2010

HANKO MM OPEN 2010

Kauden mukavin kilpailu on taas ohi. Tällä kertaa lähtöjen määrä ei ollut päätä huimaava - ainoastaan 3 lähtöä saatiin ajettua ja nekin lauantaina, joista kaksi oli plaanattavissa olosuhteissa ja yksi kaikkea muuta kuin plaanattavissa.

HySurfin mestaruuskisat vuosimallia 2010 olivat aika pitkälle Eero Fuksin käsialaa. Jouni HELLman toimi jämäkästi tuomarina...yhtään "valitusta" lähdöistä, niiden pituuksista ja muodoista ei mennyt läpi. MM-Open taas tarkoittaa surffauksen ohella tapahtuvaa MuutaMukavaa oheistoimintaa, seurustelua toisten surffareiden kanssa. Kukin itse päättää mitä tämä MuutaMukavaa on ja miten kipeä pää siitä tulee ;-). Meillä kyllä ei päänsärkyjä valiteltu.

Lauantain keli oli kuinkas ollakaan - maatuulta! Tulliniemen puolella puhalsi tuulimittarin mukaan 7 -11 m/s ja Silverissä taas tuuli meni rantakaistaleen yli laskeutuen muutaman kymmenen metrin päähän rannasta puuskaisesti pyörien. Luokat kisoissa olivat Avoin, 9,5 m2 ja Rookie-Cup. Rookie-Cup ajettiin "aloittelijoille" aivan rannan tuntumassa.

Avoin ja ysipuolikas starttasivat porttilähtönä veneen pyyhältäessä lähtölinjaa pitkin ja sen perän takaa sai startata.
Porttilähdössä isä ja poika peräkkäin. Kuva Kati ja JanneK:
Kiikarilla katsottaessa näytti siltä, että ensimmäisessä lähdössä olisi reilusti tuulta alamerkillä. Otin normireiskakamat alleni, kuten myös Dani, joka olikin ilmoittautunut 9,5 luokkaan (halusi treenata seuraavan viikonlopun SM:iä varten). Pahimpieni kilpakumppanieni välineet vaihtelivat Sepon 12 neliöisestä ja Formulasta Teron 12,5een ja Raceboardiin. Hessu olikin aika vaisu, eikä häntä kärkikahinoissa nähty - taisi se "MM" painaa päälle.

Dani ajaa vauhdikkaasti kantillaan Reiskakamoilla. Kuva Kati ja JanneK:

Alaspäin ajettaessa huomasinkin, ettei ysipuolikas riittänyt alkuunsakaan vaan sekä Seppo ja Tero jättivät minua. Tuuli ei ollutkaan niin kova kuin olin aavistellut vaan ehkäpä maksimissaan 6-7 m/s. Kryssiosuudella sain heitä kiinni ja viimeisessä käännöksessä ohitin Sepon Formulan, mutta hävisin vielä Terolle. Dani tuli meidän jälkeen neljäntenä.

Toiseen lähtöön vaihdettiin rataa. Minä taas vaihdoin purjetta 3 neliötä isommaksi. Enpä ollut aikaisemmin testannut Code Red 12,5:tä Phantomissa. Hyvinpä näytti toimivan, sillä voitin lähdön, mutta vain ehkä puolella laudan mitalla ennen Seppoa. Tero häsläsi jotain ja menetti johtotilan aivan lopussa pari käännöstä ennen maalia. Dani oli vasta 7..

Kolmanteen lähtöön tuuli heikkeni todella paljon. Yritin seurata, mitä Seppo tekee lautavalintansa kanssa ottaako pyöreäpohjaisen vai ei. Miehellä ei ollut mitään kiirettä lähteä vesille saatika sitten vaihtaa kisalautaa. Menipä mies peräti SurfClubin sisälle kuluttamaan aikaansa vaikka lähtöön oli enää 15 minuuttia. Minä päätin ottaa pyöreäpohjaisen alleni. Seppo juoksi autolleen ja otti myös Lechnerin käyttöönsä. Vesillä naurettiin toisiemme salamyhkäisille juonille. Startissa minä ja Seppo sitten erkaannuttiin muusta porukasta. Dani seurasi vähän matkan päässä. Lenssiosuuden päätökseen tultaessamme Seppo peitti minua ja ajatti kääntösaaren kohdalla minut kiville. Jouduin kanttaamaan lautaa köli sisällä ja evä kolisi pohjaan. Tässä vaiheessa Seppo meni ohitseni, enkä enää aivan täysin pläkässä voinut yhtään mitään hänelle. Seppo meni menojaan...tajusin jättäneeni alaliikin liian kireälle. Purjeessa ei ollut mitään tehoja alle 1 m/s "tuulessa". Tero ja Dani läähättivät niskaani. Seppo voitti aivan ylivoimaisesti lähdön ja minä turvallisen etumatkan turvin seurasin kolmannesta sijasta käytävää kovaa taistelua. Dani oli mennyt Terosta ohitse ja piti myös johtonsa loppuun saakka. Dani oli maalissa kolmantena ennen Teroa.
Kolmannen lähdön lenssiosuudelta minä, Seppo ja Dani. Kuva Kati ja JanneK:

Sunnuntain pläkän takia ei yhtään lähtöä siis ajettu. Järjestäjät keksivät muuta mukavaa - antoivat mahdollisuuden testata Wakeboardia.

Palkintojen jaossa selvisi, että olin voittanut Sepon pisteellä ja Dani olisi ollut kokonaiskilpailun 4. ennen Hessua voittaen samalla ysipuolikas luokan.

Palkintojen jaosta - kuvat Kati ja Jannek:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti