perjantai 16. huhtikuuta 2010

Rip Curl's surfsession Day III

Jep! Viimeistä päivää vietiin tänään surffikoulussa.

Aamulla päästyäni Balin Kuta Beachin Ripin surffikouluun sain kuulla, että siirtyisimme kaikki parinkymmenen kilsan päähän Sanur Beachille, jossa Rip Curlilla on toinen koulutuspaikka...ja oli muuten hieno mesta! Siellä on paikka täysin riuttojen sisällä.


Purjelautailu ja Kite mahdollisuus löytyy myös täältä ja aivan tasaisessa vedessä. Purjelautailukamat olivat vaan aivan liian surkeat. Ainut hyvä väline oli 8 m2 Severnen Gator purje...mutta kaikki laudat olivat ihan paskoi. Miksi näihin paikkoihin ei voida panostaa ja hankkia hyviä välineitä...ehkä siksi, että täällä pääosin harrastetaan lainelautailua.

Sanurissa lastasimme veneen täyteen lautoja, 8 oppilasta ja 4 kouluttajaa. Kävimme ensin tsekkaamassa aivan edessä olevan riutan...ei hyvä, sanoivat kouluttajat. Ajoimme 5 minuuttia lisää toiselle riutalle, jossa näytti syntyvän hienoja aaltoja, jotka eivät kaadu heti vaan kauniisti kasvavat ja tietyssä paikka nousevat isoksi, josta pystyy saamaan hyvät surffit.

Veneestä pois ja melomaan kohti aaltoja.


Aallot jatkoivat kasvamista isommiksi ja jossain vaiheessa ne alkoivat kaatua tietystä paikkaa, josta kaatuminen lisääntyi molempiin suuntiin hitaasti. Sain varmaan 1 1/2 - kahden tunnin aikana noin 10 hienoa aaltoa, joissa liuku kesti 10 - 30 sekunttia. Se tuntui ikuisuudelta verrattuna Kutan rannan aaltoihin. AIVAN SAIRAAN HIENOA!!! Ihan oikeasti! En olisi voinut uskoa! Pitkän surffin jälkeen alkoi melominen takaisin 1.aaltobreikin taakse. Olen oppinut sen, että aallot tulevat normaalisti 6 aallon seteissä, jonka jälkeen tulee paussi, jolloin kannattaisi meloa kovempaa päästäkseen tälle alueelle. Jos saat ensimmäisen aallon, takaa tulee vielä 5 aaltoa, joiden ohi sinun pitää päästä. Jos joudut kaatuvan aallon kohdalle meloessa, ei auta muuta kuin hypätä laudan päältä pois ja kääntää lauta päällesi suojaksi tai ottaa kiinni karkuremmistä. Kouluttaja kertoi vieressä "odotuspisteessä" milloin piti lähteä melomaan - uskomattoman aikaisessa vaiheessa ja mitä lähemmäs aalto tuli sitä kovempaa piti meloa. Sitten, kun aalto tarttui laudan perään aikaansaaden kovemman vauhdin, piti nousta laudan päälle keskilinjalle ja omaa painoa säädellen pystyi säätelemään omaa vauhtia ja liu'ussa pysymistä.

Sain session jälkeen kuulla, että Sanurin reissulle oli valittu vain parhaiten pärjänneet oppilaat. Yhtään oppilasta kahdelta ensimmäiseltä tunnilta ei minun lisäkseni ollut...kyseltyäni muiden tuntikertoja, ne olivat neljästä ylöspäin, enkä kyllä vetänyt yhtään huonommin kuin kukaan näistä. Oppilaiden ikä oli 16:sta ylöspäin...olin vanhin...olisin voinut olla iältäni vaikka jokaisen muun oppilaan isä..heh!
Ensimmäinen aaltoni ja sen kehittyminen:Liitän joku päivä lisää kuvia edellisistä päivistä. Nyt menee "66-nettirafla" kiinni.

Huomenna jatkamme ehkä saarikierroksella. Kaikki auki vielä. Jos haluan jatkaa surffausta, se onnistuu ilmoittautumalla Ripin tiskillä...yksi oppitunti kerrallaan. Kahden ja puolen tunnin surffiopetus maksaa tästä eteenpäin 35 - 40 euroa. Jäin kyllä koukkuun...SUOSITTELEN KAIKILLE! =)))))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti