perjantai 23. huhtikuuta 2010

BALI YHTEENVETO

Tämä teksti on kirjoitettu maanantaina 19.4.2010 - liitetty nettiin 23.4.2010.Tätä kirjoittaessa istun Balin Denparsarin taxfree puolen Bali International Lounge ravintolassa. Siisti ravintola, jossa ajattelin kuluttaa viimeiset Balin rupiat pois. Tilatessani hodariateriaani ja camomilla teetä juoksi jalkojeni juuressa iso rotta, eikä tarjoilijatyttöset olleet moksiskaan...ihan normijuttu siis…lentokentän hienoimmassa ravintolassa toisessa kerroksessa. JepJep!

Tarkoitus olisi listata Balin matkan plussat ja miinukset. Paikka aiheutti meille TODELLA ristiriitaiset fiilikset. Toiseksi viimeisenä yönä sairastuimme molemmat johonkin vatsatautiin, josta yritämme parantua…voiton puolella ollaan. Vessa pitää olla varmuuden vuoksi lähellä koko ajan. Eilinen päivä vietettiin hotellihuoneessa nukkuen ja leväten ja vessassa juosten vuorotellen. PASKA HOMMA! Kävin hakemassa paikalliselta klinikalta lääkkeet eilen illalla ja olo parani heti.

Paikan plussat:

- lämmintä koko ajan. Lämpötila laski tuskin kertaakaan alle 30 asteen. Kostean kuumuuden melkein voisi laskea miinuksen puolelle, sillä vaatteet olivat koko ajan litimärät hiestä.

- merivesi myös 30 asteen paikkeilla. Vaikka vedessä olisi kaksi tuntia putkeen, ei kylmä tule millään - hiki vain!

- mahtava lainelautapaikka, josta löytyy kaikille taitotasoille sopiva paikka

- lainelautakouluja vieri vieressä kiinni. Laikkarikoulujen kouluttajat kaikki puhuvat hyvää englannin kieltä ja ovat hyvän tuulisia veikkoja tai tyttösiä. Kutan rannalla ei ole pelkoa aloittelijoilla rikkoa jalkojaan koralleihin, koska rannat ovat täysin hiekkapohjaisia.
Kuva Rip Curlin surfmestasta Sanurista.

- hyvää ruokaa

- hyvät shoppailumahdollisuudet, jos haluaa kierrellä kojuja tinkien (kun on nähnyt yhden kojun, on nähnyt kaiken – niin paljon samaa turistipaskaa myydään alkaen Bintang –kaljapaidoista puukoristeisiin)

- kannattaa tehdä muutaman yön reissu johonkin saareen, esim. Nusa Lembongan saarelle, jossa elämä on rauhallista. Kuva saarelta:


Surffarit nousevat auringon noustessa ottamaan ensimmäiset aallot riutoilla ja jatkavat laikkarointia auringon laskuun. Venekuljetukset toimivat hyvin saaresta riutoille ja takaisin. Saarilta pääsee veneellä snorklailemaan värikkäille koralleille (kaksi tuntia päivässä riittää)
Kuljetuskalustoa merellä - yleisin venemalli.

Paikallisten elämää saarella.

Paikan miinukset:

- huumeita myydään aivan avoimesti kaduilla (vaikka lentokentällä uhataan kuolemanrangaistuksilla, jos tuo maahan huumeita)

- tyttökauppa on täällä pimeämpää kuin Thaimaassa, mutta jos mies kävelee yksin kadulla, välittäjät tarjoavat yhtenään ”young ladies…”

Kuvan firmalla ei ole mitään tekemistä ilotyttökaupan kanssa. Valitsin kuvan vain nimen perusteella.

- poliisi kerää turisteilta rahaa liikenteessä hatusta vedetyillä syillä (esim.ajoit punaisia päin tiellä, jossa ei ole liikennevaloja) – yksi normipoliisipysäytys maksaa 20000 rupiaa = kaksi euroa. Poliisin palkka kuukaudessa 100 US$. ÄLÄ VUOKRAA SAARELLA MITÄÄN KULKUPELIÄ, EI AUTOA EIKÄ MOOTTORIPYÖRÄÄ – ILMAN KULJETTAJAA!!!

Ripin kuljetuskalustoa.

- aika likaista joka paikassa

- saarelta löytyy eri ikäryhmille omia paikkoja – ensimmäiset yöt vietimme Kutalla alueella, jossa oli enemmänkin nuoria ja nuorten bailupaikkoja

- vedessä on aikamoisia virtoja, älä lähde yksin snorklaamaan.

- kaupankäynti on rauhallisempaa kuin Thaimaassa , mutta ainakin minua ärsytti olla joka ikisen kojun pomo…”Hi Boss, come to see…”

- purjelautailulle ei hyviä paikkoja eikä tuulia.

Epäilen, että paikka kuuluu sarjassamme mestoihin, johon ei tarvitse tulla uudestaan…ellei sitten halua tulla lainelautailemaan ja kehittää itseään siinä.

Balin kartta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti