torstai 4. kesäkuuta 2009

RACEBOARD EM - LIEPAJA - LATVIA - 2. RAPORTTI


Ensimmäinen kilpailupäivä.

Aamulla välineiden rekisteröinnit ja normialoituskuviot. Yöllä oli tuullut yli 20 m/s ja järjestäjät olivat pelänneet, että rannalla olevat isot teltat lentävät taivaan tuuliin, joissa välineemme olivat. Kaikki kunnnossa kuitenkin aamulla.

Merenkäynti oli aamusta asti aika kovaa ja koveni päivän edetessä. Järjestäjät eivät lähteneet tekemään turvallisuussyistä rataa. Tuulta oli koko päivän 10 - 16 m/s ja aallot kaatuivat tiuhaan tahtiin ja aika ulkonakin vielä. Klo 14 ensimmäisessä kipparikokouksessa päätettiin vetää lykkäysviiri ylös, joka olikin koko päivän siellä. Merellä olisi ollut aivan täysin wave- ja slalomkeli. Päivä menikin sitten informaatioita odotellessa. Olimme jättäneet varmuuden vuoksi kaikki ylimääräiset välineet kotiin ja nythän niitä olisi tarvittu. Mutta kun sitä ei ikinä tiedä... Tätähän se kisaaminen on - odottamista! Suurin osa ajasta menee aikataulussa pysymiseen ja kuulolla olemiseen. Jos ajaisi "hupia", tulisi ajotunteja reilusti enemmän.


Raceboardin MM-kisat kuukauden kuluttua Saksassa on aivan selvästi verottanut kisaajamäärää. Raceboardissa kisaajia vain 16 kpl - se on vähemmän kuin Suomen rankingeissä. Kisat ajetaan kaikesta huolimatta ja ei voi muuta sanoa tänne tulematta jättäneille, että "mitäs et lähtenyt!?" Techno 293 luokassa oli ilahduttava määrä osallistujia, kaiken kaikkiaan 14 kisaajaa, Danin luokassa eli U17:ssä 10 ja U15:ssä 4. Kansallisuuksia kisoissa on 7. RS:X Youthsissa on 6 nuorta.

Saimme kaikesta huolimatta nauttia aurinkoisesta päivästä, vaikkakin kalsarit jalassa ja pipo päässä. Illalla oli avajaisjuhlat, jossa kävi puhumassa kaikki mahdolliset Liepajan kaupunginjohtajat ja seuraajat. Saimme nauttia laivaston soittokunnan vauhdikkaasta ja hiukan erilaisesta musiikkiesityksestä, jossa ei seisty suorana asennossa vaan jammattiin Kalemaiseen lantion vatkaustyylin a la Lappeenranta! =)


Yöksi jouduimme poistumaan surffirannan parkkikselta, koska kaupungin järjestyssäännöt eivät hyväksy sillä alueella yöpymistä. Surffaajat ajettiin toiselle kolkolle parkkikselle...minä taas päätin lähteä Danin kanssa tsekkaamaan keskustan hotellitarjontaa. Sain tingittyä hyvään hintaan huoneen meille (30 latia) sisältäen aamupalan ja nettiyhteydet.

Huomiseksi luvattu vähän heikempää keliä - alle 10 m/s. Toivotaan, että aallotkin laskevat pitkille laudoille sopivaksi. Minä olisin kyllä tänään lähtenyt vesille, jos olisi niin päätetty.


Lippu korkealla huomiseen.

...ai niin...jos raportteja ei kuulu seuraavina päivinä, se voi johtua siitä, että nukumme autossa emmekä ole löytäneet nettikahvilaa...tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti