keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Raceboard EM-kilpailut - Puerto Sherry - Cadiz - Espanja1. kilpailupäiväYhteensä 41 kilpailijaa 10 eri maasta ottaa osaa Raceboard luokan Euroopanmestaruuskilpailuihin Puerto Sherryssä Cadizissa. 7 naista ja 34 miestä kilpailee mestaruuksista seuraavissa divisioonissa: miehet, naiset, nuoret miehet, masterit, Grand Masterit, kevyt ja raskas luokka. Suomesta kilpailuun osallistuu meidän perheen (Juha, Ale, Dani ja Beni) lisäksi Karppisen Sami, jolla oli myös alkuunsa vaikeuksia lentoyhtiö Norwegianin kanssa: 15 tuntia myöhässä Suomen päässä, lennon saavuttua Madridiin surffikamat eivät tulleetkaan samalla lennolla, 10 päivän autovuokra katosi taivaan tuuliin ja tämän päälle uusi vuokra päälle. Manchonien perheestä löytyi ylimääräisenä Curron riki, jolla Sami pääsi aloittamaan treenaamisen ja kilpailemisen (siksi nro ESP-9 purjeessa). Ensimmäisen treenin päälle isoin paneeli rikki purjeesta...joten ei hyvin alkanut Samin kisamatka. Maanantaina oli ilmoittautumiset ja rekisteröinnit. Klo 19 piti olla avajaisseremoniat, jotka viime hetkellä siirtyivät tiistain klo 10 kipparikokouksen yhteyteen. Tiistaina klo 10 RaceOffice kiinni, eikä tuomaristoa mailla eikä halmeilla. Paikalla oli luokkaedustaja Piotr ja yksi espanjalainen pääjehu. Heiltä kysyttäessä, että missähän tuomaristo ja raceofficen porukka on, he vastasivat, etteivät tiedä...ehkä nukkumassa....manjaanaa... No puol11 pidettiin kipparikokous näiden kahden herran toimesta, muttei mitään avajaisseremonioita. Pienellä volyymillä mennään. Puoli12 pintaan ensimmäiset poijut menivät radalle ja aika nopeasti meidät lähetettiin perässä. Radallehan ei saa mennä ennenkuin rannalta annetaan lupa D-lipulla. Sign-in ja Sign-out systeemi on voimassa 3 virhepisteen uhalla sekä myös pelastusliivipakko koko ajan. Olimme treenanneet ennen kilpailuja viitenä päivänä, espanjalaisten ja heidän coachin kanssa muutaman päivän ajan omien treenien lisäksi. Olimme huomanneet erityisesti kevyellä tuulella kuinka paljon virtaukset vaikuttavat ajamiseen. Oikea laita tuntui vetävän hyvin harjoituksissa. Välillä tuli todella suuri hidaste, kun joutui keskelle vastavirtausta. Nousu- ja laskuveden ero 1,3 metriä.

Surffivälinevarasto

Kilpailussa miehet starttasivat ensin. Samaan aikaan starttasivat myös 8,5 purjeilla ajavat nuoret. Miehillä ratana oli outerloop2 ja naisilla innerloop2. Se näytettiin aina ennen lähtöä veneestä. Tuuli oli kilpailun aikana maksimi 3 m/s. Kolme lähtöä ajettiin back-to-back. Pakko sanoa heti alkuunsa, että oli muuten vaikeimmat kisaolosuhteet ikinä. Radan läpi meni nousivesivirtaus, joka välillä miltein pysäytti laudan. Lähtölinjalla oli vaikea pysyä, koska virtaus vei lautaa alemmas koko ajan. Kaikesta huolimatta ensimmäisessä lähdössä sain sijoituksen 6. ja Dani 7. ja Ale voitti naisten lähdön. Beni oli nuorten 4. . Seuraavassa lähdössä alkoikin vaikeudet. Huono startti; virtaus vei lähtölinjalla liian alas paapuurin päässä, joten 15 sekunttia ennen starttia jouduin tekemään jiipin ja starttamaan paaralla.
Jouduin päästämään kaikki styyralla edestäni ja, kun pääsin vapaisiin tuuliin, huomasin olevani lähtöveneen kohdalla. Olisi siis ollut ihan sama startata styyran päästä. Ei auttanut muuta kuin vetää pitkä oikeaan laitaan ja nousta sitä laitaa ylös. No, se laita ei tällä kertaa sitten nostanutkaan. Olin varmaan 15-20 välillä ekalla poijulla, eikä loppukaan mennyt kehuttavasti.
Osaan ottaa normaalisti shiftit, mutta kun nyt ei tiennyt onko shifti vai laskeva virtaus kyseessä, ei voinut koko aikaa heitellä vendaa, koska se ei olisi hyödyttänyt yhtään mitään. Dani oli maalissa 10. ja minä 15. Beni oli koko porukan 24. ja Sami 27. . Dani kertoi olleensa pitkään kolmantena, mutta sitten joutui laskevaan virtaukseen ja moni meni ohi.Naisten lähdössä tapahtui kummia. Ennen lähtöä oltiin näytetty radaksi innerloop2sta, mutta heti startin ensimmäisten pumppausten jälkeen Aleksandra päätti varmistaa, mikä on ajettava rata. Taululla luki O2 eli outerlooppi2. Ale ihmetteli, mutta päätti ajaa outerloopin...yksin kaikista naisista. Maaliin tultua hänelle kerrottiin, että hänen täytyi vetäytyä lähdöstä - tehdä rannassa vetäytymisilmoitus, koska oli ajanut väärän radan. Aleksandra kertoi O2-havainnostaan, johon todettiin yksikantaan, että naiset ajavat I2:n. Kolmannessa lähdössä jälleen huono startti veneen päästä. Muiden peittoon ja heti venda paaralle, jossa ei tuullut yhtään. Ajoin hetken paaran puolella Beni perässä, käännyin styyralle takaisin ja sitten pääsinkin keskelle laskevaa virtausta. Beni jatkoi pitkälle oikeaan laitaan ja oli yläpoijulla ensimmäisten joukossa ja minä ihan viimeisiä. Dani meni kärkiporukoissa. Dani oli maalissa 7., Beni 13. ja samalla nuorten 1., minä 19. ja Sami, joka päättikin ajaa naisten yläpoijulle toisella kryssillä, oli 28. . Aleksandra oli naisten 3. . Aleksandran hyvitysjuttu on kesken. Tuomaristo teki virheen veneessä vaihtaessa ratalappua ennen neljän minuutin lähtölinjan sulkeutumista. Nyt on vaan kiinni siitä myöntävätkö he tehneensä näin. Tuskin...Ensimmäisen päivän jälkeen Dani on 7., minä 11., Beni 23. ja nuorten 2., Sami 26. ja Ale naisten 3. .
PHOTOS BY PATRIK POLLAK GALLERIA
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti