lauantai 19. syyskuuta 2015

Raceboard EM-kilpailut - Puerto Sherry - Cadiz - Espanja4. kilpailupäivä

Tänään oli maatuuli suoraan purjehduskeskuksen takaa aallonmurtajien välistä Cadizin lahdelle. Rannalta käsin ei pystynyt sanomaan ollenkaan paljon siellä tuulee...normijuttu maatuulissa. Näytti ihan kevyeltä tuulelta. Mutta sitä se ei ollut. Rata-alueelle päästyäni tajusin sen olevan enemmän kuin pari päivää sitten, kun tuuli ihan kivasti. Tuulta oli varmaan puuskissa jotain 11-12 m/s. Kaikki tulivat rata-alueelle kevyeen tuuleen varautuneena. Ennusteetkin olivat maksimi 4-5 m/s, jonka pitäisi pudota nollaan viimeistään klo 13. 

Eka startti. Starttasin keskeltä linjaa aivan täysin vapaisiin tuuliin. Kuulin lähdön jälkeen veneestä yksittäisen takaisinkutsun äänen. Katsoin alaspäin. Kukaan ei ollut ylempänä kuin minä. Kurkkasin yläpuolelleni, eikä sielläkään ketään ollut ylempänä. Perhana...olinko se minä..., mutta mielestäni en ollut edes linjalla. Yhdessäkään lähdössä en ole pystynyt ottamaan tarkkaa linjaa, koska lähtövene on ollut sen verran korkea, ettei lähtölinjan toista päätä ole pystynyt näkemään. Siksi on joutunut vähän varomaan. Jatkoin vasempaan laitaan vapaissa tuulissa. Patrik käänsi aikaisemmin. Mielestäni väärässä paikassa. Käänsin paaralle ja tajusin muiden olevan oikealla laidalla paljon alempana kuin minä. Yläpoijulle tulin johdossa. Seuraavaksi aallonmurtajien suojissa sivutuulipoijulle. Onneksi puuskia sen verran, että pystyi ajamaan takalenkeistä. Kakkospoijulla johdossa. Sitten lenssiä alas portille. Käänsin heti 2 merkin jälkeen paaralle. Muut jatkoivat styyralla. Muutaman jiipin jälkeen tajusin muutaman menneen ohi oikeaa laitaa pitkin. Portilla vielä jouduin ajamaan ihan suoraa lenssiä, jossa jäin vauhdissa. Toinen kryssi ja lenssi. Lopussa taistelin Alex Buchaun kanssa. Maaliin viidentenä, mutta Tony Colomar oli ottanut varaslähdön, joten nousin neljänneksi. Huhhuh, se en ollut siis minä. Varastaja siis. Dani tuli maaliin jälkeeni ja Patrik Pollak hänen jälkeen. Beni oli jälleen nuorten 3..Aleksandra voitti ensimmäisen lähdön. Espanjan tyttö pudotti purjeen heti yläpoijun jälkeen ja Ale kuittasi ohitse.Toiseen lähtöön tuuli alkoi laskemaan. Lähdön aikana tuuli oli 2-4 m/s. Dani oli maalissa 5. ja minä 7. . Beni nuorten 3. ja Ale naisten 2. . 


Lähdön jälkeen tuuli pläkäsi täysin ja meillä oli pitkä kryssi rantaan. Rannassa ilmoitettiin, että aikaisintaan klo 16 lähdetään vesille. 

Pojat relaa!

Tuuli nousikin klo 15-16 välillä ja ihan toisesta suunnasta eli mereltä päin. Mutta se oli edelleenkin heikkoa. Klo 16 meidät lähetettiin vesille. Nyt oli nousuveden aika eli vesi virtaa rata-alueen läpi kohti jokea. Muistin treenipäivien aikana harjoituslähdöt espanjalaisten kanssa. Oikea laita eli rannan läheisyys veti paremmin. Siis sinne. Startti veneen päästä ja paaralle. Olikin aikamoista kituuttamista ja väkisin vääntämistä. Opettelin paaran ajamisen nostoköydestä. Oikeakätisenä se on ollut hiukan hankala. Mutta sain laudan nousemaan ylemmäksi. Rannan läheisyydessä venda ja toinenkin veto vielä ylemmäs rantaa. Sitten muiden kilpailijoiden kanssa jonossa laylineä pitkin kohti poijua. Vasen laita oli sittenkin nostattanut paremmin. Ehkä siellä tuuli paremmin. Dani johti ja aika hyvinkin. Mun edessä oli varmaan 15 kilpailijaa. Lenssillä poimin pari. Kryssillä otin keskilinjan, joka oli hyvä. Oikean laidan ottaneet jäivät paitsi Curron faija Paco, joka huusi kuin hyeena nähdessäni minun pumppaavan turvallisella etäisyydellä paaralla hänen editseen. Uusi Severne RB 9,5 oli myös yhdellä nuorella ranskalaisella käytössä ja hyvin tuntui kulkevan, jäi kylläkin minulle, mutta näytti olevan poweria. Lenssillä ohitin Pacon ja toisen kilpailijan. Maalissa 9. . Olin tyytyväinen, etten jäänyt enempää. Dani oli ollut 3. . Beni kävi taistelua nuorten ykkössijasta. Viimeisellä portilla Pozon oma kasvatti Angel ohitti Benin sisäkautta ja tyytyminen oli toiseen sijaan. Ale tykitti päivän toisen ykkösen. Tuloksissa Ale johtaa ennen viimeistä päivää, toisena espanjalainen Anto 3 pisteen päässä ja kolmantena latvialainen tämän vuoden maailmanmestari Ilona 9 pisteen päässä.Olimme ajaneet 12 lähtöä ja näin ollen tuloksista otettiin toinenkin discardi eli huonoin lähtö pois. Minulta lähti 17 ja Danilta 11. Mutta kas-kas...tuloksissa olemme jälleen lähekkäin. Olemme samoilla pisteillä Danin ollessa kuudes ja minä 7. . Meillä on viidentenä olevaan Portugalin Pedroon Corte Mouraan vain 4 pistettä eroa. Jännäksi menee...huomenna pitäisi tuulla, joka sopii minulle. Huomenna on Live-Cam by Patrik Pollak, jolla on kypäräkamera päässään. Seuraamaan pääsette menemällä raceboard.org :in sivuille. Sieltä pitäisi löytyä ohjeet. Stay tuned!


Surffikuvat Patrik Pollakin kuvagalleria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti