lauantai 25. huhtikuuta 2015

RHODOS 2015



Olemme (minä, Ale ja Beni) olleet vähän yli viikon treenaamassa Rhodoksella. Olemme saaneet aikaiseksi hyviä treenejä Raceboard välineillämme. Tällä kertaa emme ottaneet mitään muuta kuin Reiskakamat mukaan. Ale ja Beni ovat harjoitelleet 8,5 m2 purjeilla, sillä Sopotin RB MM kilpailut ovat jo kesäkuun alkupuolella ja he ajavat siellä 8,5 purjeilla...ellei sitten junnuja liitetä avoimeen luokkaan, jolloin hekin ajavat 9,5:illa. 



Viikko Rhodoksella on aurinkoinen, mutta aika kylmä. Ensimmäiset 4 päivää ajoimme kuitenkin shortipuvuilla, sillä vesi ei kuitenkaan ole liian kylmä (17-18 astetta). Ensimmäisen viikon loppupuolelle meille tuli 3 päivän pakollinen lepo, kun tuuli oli noin 13-15 m/s ja aika suoraan Turkin suunnalta miltein kohtisuoraan Meltemi Powerin surffirantaan aiheuttaen hankalaa aaltoa; lyhyttä aallonväliä, kaatuvaa  ja terävää. Muuten kelit ovat olleet pääasiassa plaanattavat joko oikealta tai vasemmalta suunnalta. Paras suuntahan on rannan suuntaisesti vasemmalta kädeltä. Oikealta kädeltä puhaltava tuuli on puuskaista ja shiftailevaa, maalta vuorten yli tulevaa. 



Raceboard porukkaa tällä hetkellä täällä on me kolme, Kale, Törö, Joppe, Fineri ja Sevi. Formulajengistä on täällä Lipasti, Markus, Jussi, Jon, Samuli, Anders, Jukka ja Kaitsu slalomilla. Tämän lisäksi Norjasta on 4-5 formulistia ja Ruotsista tulee näinä päivinä lisää. 



Meltemi Powerin porukka on kunnostanut surffikeskusta helmikuusta lähtien ja paikka alkaa olemaan taas kunnossa. Reiner ja Grazyna joutuivat luopumaan lentokenttäkuljetuksesta paikallisten taksikuskien uhkailtua heitä heidän reviirille tulemisesta. Onneksi he saivat kuitenkin järjestettyä välinekuljetuksen paikallisen maaurakoitsijan kautta, jolla on MB avolavakuorma-auto ja luvat luvanvaraiseen liikenteen hoitamiseen. Meidän surffarien puolesta tämä oli hyvä juttu, sillä nyt meidän ei tarvitse enää raahata surffikamoja kauas taksien reviiriltä lentokenttäparkkiksen toiseen päähän. Kuorma-auto ajaa suoraan pääovien ja taksien 😉 nokan eteen, perälauta auki ja kamat kyytiin. 40 egee on ees taas hinta. 



Vajaa kaksi viikkoa on vielä treeniaikaa. Laittelin lisää kuulumisia myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti