sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Rhodos Training 2015

Rhodos Training

Kuva Jukka Laupiainen

3 viikon Rhodoksen Surf Camp on ohi. Säät ja tuulet suosivat meitä hyvin. Olosuhteet vesillä olivat pääsääntöisesti plaanattavat. Ensimmäisen viikon lopulla tuli pakollinen 3 päivän lepo vesitreeneistä, kun tuuli oli liian kova ja se oli suoraan rantaan päin Turkin suunnasta aiheuttaen lyhyttä, yllättävän terävää ja isoa ajoittain kaatuvaa aaltoa. Olisihan vesille voinut varmaan mennä, mutta olisi ollut suuri riski rikkoa Raceboard välineet ja se olisi ollut tyhmää, kun reissua oli vielä kaksi viikkoa jäljellä. Meillä oli mukana vain Raceboard laudat. Aleksandra ja Benjamin harjoittelivat pääsääntöisesti 8,5 m2 purjeilla, joilla he kilpailevat kesäkuussa Puolan Sopotissa Raceboard luokan MM-kilpailuissa. Yhtenä kovatuulisena päivänä he ajoivat myös Severnen Phantom 7,5 m2 purjeilla. 

Kuva Jukka Laupiainen

Itselläni oli vain Severnen RB 9,5 m2 purje, jolla ajoin kaikki kelit. Muilla treenikumppaneilla oli useita 9,5 m2, joiden kanssa he pelailivat eestaas. Yhden purjeen "taktiikassa" on se hyvä puoli, että se tulee tutuiksi kaikilla keleillä. Mutta jos purje on tehty vain kevyen tuulen purjeeksi, ei sillä ole ilo aja kovalla tuulella. Severnen Raceboard purje toimii kaikilla keleillä. Totta kai löytyy molemmista päistä purjeita, jotka toimivat paremmin joko kevyellä tai kovalla tuulella. Loppujen lopuksi jokakelin purjeita on aika vähän...

Kuva Jukka Laupiainen

Kaiken kaikkiaan kolmen viikon aikana oli yli 30 skandinaavista purjelautailijaa Meltemi Power Surf Centerillä. 

Kuva Jukka Laupiainen

Raceboard lautailijoita oli vain Suomesta, mutta me saimme kahdeksan kilpakumppanin kanssa hyvät treenit aikaiseksi. Testailimme myös toistemme välineitä ja annoimme vinkkejä niiden käyttöön. Kaksi yli 80 kiloista kilpakumppania pääsi ajamaan ensimmäistä kertaa kunnolla Starboardin Phantom 377 L lautaa ja molempien lautavauhdissa oli huomattava ero heidän normaaliin lautavauhtiin nähden. Olen jo aikaisemminkin kertonut, että 377 L on paras Raceboard lauta, mikä minulla on ikinä ollut. Plaanattavissa olosuhteissa laudan hallinta on helppoa. Laudan saa kryssillä kantilleen yllättävän helposti ja alaspäin ajo on uskomattoman riemukasta. Plaanikynnys on alhainen ja lenssillä laudan saa kulkemaan alemmas kuin muilla laudoilla. Jiipit menevät tasaisesti laudan perässä olevien bats-siivekkeiden avulla. Jiipeissä ei tarvitse muuta kuin painaa sisemmän kantin puolelta hiukan ja lauta menee kuin raiteilla. Vanhempi malli Phantom 380 lähtee helposti pomppimaan ja kanttaamaan jiipeissä; se puuttuu kokonaan 377 L:stä. Kevyellä tuulella 377 L on kiikkerämpi, koska laudan perän batsit ovat veden alla ja näinollen laudan perä on kapeampi. Mutta sekin on vain tottumuskysymys. Phantom 377 on taas tarkoitettu erityisesti alle 80 kiloisillle purjelautailijoille.

Kuva Markus Huhtinen

Olen tällä hetkellä tyytyväinen lautavauhtiin. Itse kevyen tuulen treenejä pääsimme ajamaan vain muutamana päivänä, mutta plaanikelin ajossa lauta kulki hyvin. Vastatuulikäännöksetkin alkoi sujumaan nopeasti, kun vendoja hierottiin päivästä toiseen. 

Kuva Jukka Laupiainen

Benjaminin ja Aleksandran vauhti oli hyvä meidän muiden ajaessa neliötä suuremmilla purjeilla. Benjamin on löytänyt korkean kanttiasennon krysseillä. Yhtenä kevyttuulisena päivänä hän kokeili minun 9,5 purjetta ja vauhti oli pelottava! Suomen kisat hän tulee varmaankin ajamaan 9,5 lla riippuen tuulen kovuudesta. Aleksandralla varmaankin tuli vesitunteja enemmän kuin meille muilla. Kun saavuimme rantaan, niin Ale jatkoi harjoitteluja Curron antamien ohjeiden mukaisesti. Kävimme useana iltana surffipäivien jälkeen vielä noin tunnin mittaisella juoksulenkillä. Elimistön palautuminen oli selvästi nopeampaa palauttavan lenkin jälkeen erityisesti kovatuulisen päivän jälkeen. 

Kuva Markus Huhtinen

Haluan kiittää surffikavereitani hyvistä treeneistä ja mainiosta seurasta. Meltemi Powerin porukka hoitaa homman surffikeskuksella mainiosti. Rainer ja Grazyna ovat saaneet hyvän apulaisen keskukselle paikallisesta Georges Skyllasta, joka oli jeesaamassa joka käänteessä. Blue Bay all inclusive hotelli teki olemisen helpoksi. Blue Bay sijaitsee aivan Meltemi Powerin vieressä samalla tontilla. Hintakaan ei ole paha: 19 euroa / henki / yö (go-there.co.uk). Ruokaa ja juomaa löytyy koko ajan.Viikon kuluttua alkaa kilpailukausi Lappeenrannassa. Suuntaamme surffiautomme (joka vielä puuttuu) nokan kohti Lappeenrantaa ensi viikon perjantaina. Toivotaan, että kelit ovat hyvät ja lämpötilat yli 10 astetta...hrrrrr....
Haluan kiittää yhteistyökumppaneitamme:

- Rautio Sports
- Rip Curl Finland
- Bluebiit
- Forever kuntoklubi Varisto

...sekä lisäksi Aleksandran omat yhteistyökumppanit:

- GoPro Finland (Future Retail)
- Sailing For Gold
- Training For Gold
- Evoke Natural Energy
- Bluebiit
- Helsinki Surf Shop
...ja lisää on tulossa 😉


Muutama räpsy reissulta:

Kuva Jukka Laupiainen


Kuva Jukka Laupiainen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti