maanantai 25. toukokuuta 2015

Raceboardin kisaraportti Porin kisasta

"Virallinen kisaraportti" ensin:

BSF:n järjestämään Porin ranking kilpailuun osallistui Raceboardissa 10 kilpailijaa. Kylmä sää karkoitti kilpailijoita ja viime hetken peruutuksia tuli useita.

Surf Team Blinnikka

Lauantain ensimmäisiä lähtöjä siirrettiin kello 15 asti kovan tuulen takia. Tuulen laskiessa alle 13 m/s alapuolelle kilpailut aloitettiin Kallon sisälahdella, aallonmurtajien suojassa.

Kaksi ensimmäistä lähtöä ajettiin 6-9 m/s tuulessa. Päivän ensimmäiset lähdöt voitti Juha Blinnikka ennen Daniel Blinnikkaa. Tämän vuoden tulokas Raceboard luokassa Sami Karppinen otti kolmos ja nelos sijat. Lämpötilan ollessa noin 5 astetta osa kilpailijoista joutui kylmyyden takia jättämään lähtöjä väliin. Pikaisen välipalan jälkeen jatkettiin kilpailua 9-13 m/s tuulessa. Daniel Blinnikka otti kaksi ykkös sijaa ennen isäänsä, joka otti kaksi kertaa kakkossijan, Sami Karppinen jatkoi tasasta sarjaansa ottamalla kaksi kolmos sijaa. Sijoissa 4-9 olikin sitten jo hajontaa.

Sunnuntaina tuuli laski lauantain lukemista. Kahdessa ensimmäisessä lähdössä tuuli oli 5-8 m/s ja shiftailevaa. Daniel Blinnikka jatkoi ykkös sarjaansa kahdella lähtövoitolla. Juha Blinnikka nappasi kaksi kakkos sijaa. Sami Karppinen otti kaksi kolmos sijaa. Tuuli heikkeni kahteen viimeiseen lähtöön 3-5 m/s ja asetelmat muuttuivat jälleen kerran isä Blinnikan haastaessa poikansa tiukempaan taistoon. Juha voittikin kaksi viimeistä lähtöä niukasti ennen Danielia. Viimeiseen lähtöön ei Sami Karppinen enään lähtenyt mukaan, koska hänellä oli jo varma kolmos sija lopputuloksissa. 8.5 neliön purjeella koko kisan purjehtineet Aleksandra ja Benjamin Blinnikka nousivat viimeisessä lähdössä viiden parhaan joukkoon Benjaminin ottaessa 4. Sijan heti kolmantena tulleen Kalevi Männistön jälkeen ja Aleksandran ollessa  sijalla 5.

Lopputuloksissa mentiinkin kaikista tiukimpaan asetelmaan kun Juha ja Daniel olivat tasapisteissä ja seuraavaksi katsottu paras discardi oli molemmilla sama (2. Sija), lähtösijoitukset paremmuusjärjestyksessä olivat samat ja näin ollen viimeinen lähtö ratkaisi Juhan kilpailun voittajaksi.