torstai 25. heinäkuuta 2013

31.Hiidenveden Regatta

Järjestyksessään 31. Hiidenveden Regatta järjestettiin viime lauantaina.

Kipparikokous:


Ratapiirros:Kilpailuun osallistui 15 kilpailijaa. Olosuhteet olivat hyvät tuulen ollessa pohjoisesta 3-10 m/s. Välineet olivat vapaat, mutta olimme päättäneet Sepon kanssa henkilökohtaisesti, ettemme käytä 9,5 isompia purjeita. Eikä olisi tarvinnutkaan. Puuskat olivat sen verran repiviä, että vastatuuliosuuksilla joutui työntämään maston ihan eteen trackerissä ja purjeen sekä alhaalta että takaa tosi kireelle.

Y-lippu ylhäällä / pelastusliivipakko:Kilpailussa ajettiin kolme lähtöä, alkuun kryssi merkille, lenssi takaisin, kryssi ylämerkille ja slööri/lenssi venesataman taakse ja maaliin sivuvastaista. Voitin kaikki kolme lähtöä ja Seppo oli toinen, Gustav Sundell kolmas. Rata ja olosuhteet olivat haasteelliset, mutta mielenkiintoinen. Ensimmäisellä ja toisella kryssillä joutui taktikoimaan paljon, sillä pieni virhe aiheutti hetkessä minuutin tai kahden eron seuraavaan. Mutta myös kryssillä saavutettu etu saattoi huventua hetkessä lenssiosuudella. Minulla meni lähtöihin keskimäärin 31 minuuttia.

Seppo ja minä:


Minä ja Seppo ja Sundellin poika takana pokkaamassa 3.palkinnon:Beni oli mukana kilpailuissa 7,5 purjeella. Ensimmäisessä lähdössä ennen starttia Seppo ajoi Benin päälle kaataen hänet veteen, jonka jälkeen alkoikin uiminen kovissa puuskissa. Hän pääsi starttaamaan, mutta purje kaatui uudestaan veteen, eikä pojan 48 kg elopaino riittänyt rikin hallintaan --> keskeytys. Seuraavaan kahteen starttiin hän pääsi mukaan ja oli tuloksissa kympin hujakoilla. Hän oli innoissaan, mutta samalla myös vihainen, kun köli ei meinannut toimia ja moni ajoi ohi...Benin loppusijoitus 12. (DNF jäi voimaan).
Kilpailun välissä oli HiiPun toimesta tarjolla grillattua makkaraa, pyttipannua, mehua, kahvia ja pullaa sekä kilpailun jälkeen odotti lämmin sauna. Hienoa vieraanvaraisuutta. Porukka viihtyi.

HiiPun lippu:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti