lauantai 8. kesäkuuta 2013

Kesäkuun alun päivityksiä

Ensimmäiset purjelautailukilpailut Hernesaari Grand Slam pidettiin toukokuussa Helsingin Eiran rannassa. Paikka yllätti monet täysin uuden hiekkarannan ja nurmikenttien myötä.

Kilpailut olivat kolmipäiväiset (pe-su) ja niissä ajettiin Formula-, Raceboard- ja Slalom luokissa. Kaiken lisäksi laskettiin Grand Slam yhteistulokset, jossa sekä Formuloista ja Raceboardeista saatiin omat pisteet kilpailijaosallistujien määrän mukaan ja slalomissa ajettiin kaikki kaikkia vastaan (slalomvälineillä); näin saatiin laskettua kokonaiskisan tulokset. Mielestäni kolmipäiväisissä kilpailuissa on sekä hyvät että huonot puolet. Hyviin puoliin voidaan laskea se, että on suurempi mahdollisuus saada ajettua kaikki tarvittavat lähdöt verrattuna kaksipäivisissä kisoissa. Huono puoli on taas siinä, että ihmiset eivät välttämättä saa vapaata töistä perjantaita ja näin osallistujamäärä on alhaisempi. Minä esimerkiksi jouduin anomaan perjantain vapaata, kuten myös Dani ja jouduin käyttämään "kalliita" lomapäiviä kisoihin. Entäs jos emme olisi saaneet vapaata..? Noh, oltiin annettu mahdollisuus ilmoittautua vielä lauantaina mukaan...mutta perjantain lähdöistä tuli 4 x DNC (täydet pisteet + 1).

Nämä kisat olivat harvinaiset siinä suhteessa, että päästiin ajamaan tarvittava määrä kaikkia luokkia; Raceboardia ja Formulaa 6 lähtöä. Raceboardissa oli 17 ja Formulassa 16 osallistujaa. Daniel voitti 6sta lähdöstä viisi ja minä yhden. Meillä molemmilla oli ensimmäistä kertaa käytössä Severnen uusi 4 camberinen Raceboardin 9,5 m2 purje. Erityisesti kevyellä tuulella oli tullut lisää tehoja. Aikaisempina vuosina Demonin purjeilla on ollut kevyellä tuulella pieni etumatka, joka on nyt kurottu umpeen. Onneksi. Kevyen tuulen lähdöt ovat olleet tuskaisia minulle, mutta nyt oli ihan uusi meno uusien purjeiden myötä. Kovan tuulen ajosta en osaa sanoa vielä mitään varmaa. Purjeen suunnittelijan Remi Vilan mukaan tässä purjeessa ollaan keskitytty siihen tuulialueeseen, jota ajetaan noin 80 % kaikista Raceboard luokan lähdöistä eli kevyeen ja keskituuleen.

Slalomia ajettiin sunnuntaina 9 lähtöä. Meidän perheessä on tällä hetkellä vain yksi slalom lauta - 121 litrainen iSonic, joten Daniel ajoi sillä ja minä toimin rannalla huoltojoukoissa. Daniel ajoi kaikki lähdöt 7,8 Reflexillä. Hän oli kisan 5. Edellä olivat Paju, Joel, Jon ja Naali. Viimeksi Daniel on ajanut slalomia viime syksyn Syltin PWA kilpailuissa. Hyvinhän se näyttää luonnistuvan ilman harjoitusta...kuinka olisi, jos saisi enemmän harjoitusta alle?!

Daniel voitti siis Raceboard luokan ja minä olin toinen, Tero Toivonen oli kolmas. Benjamin FIN-65 ajoi 6,5 m2 Phantom purjeella kaikki lähdöt ollen 14. ja Aleksandra FIN-56 tuli kilpailuihin mukaan lauantaina ja ajoi lähdöt 7,5 m2 Phantom purjeella ollen 15. . Yksi neljäsosa (tai ainakin melkein) Raceboard kilpailijoista oli Blinnikoita ;-) . Grand Slam tuloksia ei julkaistu, mutta omissa laskelmissani Daniel sijoittui toiseksi.

Kilpailuista on aikaa jo pari viikkoa, en ole ehtinyt kirjoittaa monen "luonnollisen" asian takia. Myös omat harjoittelut ovat jääneet minimiin - ikävä kyllä. Asia korjaantuu nyt kesäloman aikana. Lähdimme Danin ja Benin kanssa Italiaan perjantaina Raceboard Youth and Masters World Championship kilpailuihin. Danielilla on viimeinen vuosi ja mahdollisuus voittaa nuorten maailmanmestaruus. Hän on vuokrannut kilpailuvälineet Italiasta, Phantom 295L:n (2013) eli isompitilavuuksisen hybridi Phantomin. Nuorethan kilpailevat mestaruuksista max 310 cm pitkillä hybridi laudoilla ja maksimi-ikä on 19 vuotta kyseisenä kuluvana vuonna. Daniel oli vuoden vaihteessa Remi Vilan kanssa testaamassa Thaimaassa näitä Phantom 295L:n prototyyppejä. Benjamin ei osallistu kilpailuihin näillä näkymin; hän haluaisi ajaa täysipitkällä Raceboard laudalla ja se on taas kielletty näissä kilpailuissa nuorilla. Hän saa sen sijaan olla vesillä omalla Fanatic Catillään tai Starboardin ProKids Formulalla sen aikaa mitä me olemme kilpailemassa.

Daniel sai itselleen toisen valmentajan, joka tulee auttamaan häntä erityisesti RSX-olympiaprojektissa. Curro Manchon on hänen uusi valmentaja. Curro oli Suomessa vetämässä viikon treenileirin Tuulille ja siinä samalla Daniel oli mukana treeneissä mitä töiltään ja koulultaan ehti. Seuraava treenileiri tulee olemaan Italian kisan jälkeen Ranskan Brestissä; samassa paikassa missä kilpaillaan RSX luokan Euroopanmestaruuksista heinäkuun alussa. Curro ei ikävä kyllä pysty kilpailun aikana toimimaan hänen valmentajana, joten minä hoidan sen pestin. Curro keskittyy siellä oman Blanca siskonsa valmentamiseen.

Pistin lisää kuulumisia Italiasta kilpailupaikalta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti