sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Brestin treenit

Kevyen tuulen treenit:Olemme olleet kohta viikon Ranskan Brestissä. Tulimme suoraan Italian Monfalconesta tänne. 1800 km ja 20 tuntia ajoa läpi Italian ja Ranskan.
6 metriselle pakettiautolle (Opel Movano) kertyi tietulleja 240 euron edestä tältä matkalta. Ajoin ensin putkeen 14 tuntia ja Daniel 6 tuntia.
Hienoja maisemia oli Italian ja Ranskan rajalla ja pitkiä tunneleita, joista aina pääsi uuteen solaan, joissa oli upeita alppikyliä. Italiassa diesel litra oli 1,70 - 1,80 euron väliltä, kun taas Ranskassa se on parhaimmillaan 1,29 euroa.

Olemme majoittuneet surffareiden suosimaan hotelliin Brestin korkealla mäellä, joka on 5 minuutin ajomatkan päässä purjehduskeskuksesta. Päivittäin (ei sunnuntaina) keskuksella on useita satoja lapsia ja nuoria, jotka käyvät koulun urheilutunneilla purjehtimassa, surffaamassa, melomassa...jne. Muksut eivät kyllä näe yhtään mitään, kun menevät laumoissa rannalla ja vesillä. Mutta en ihmettele ollenkaan, jos ja kun Ranskasta tulee hyviä purjehtijoita / surffaajia. Eilenkin vaikka keliä oli reilusti yli 10 m/s niin vesillä oli satamäärin lapsia. Veneitä ja jollia meni kumoon, mutta niin ne nostivat vaan ympäri takas purjehdusasentoon. Opettajat olivat veneillä valvomassa ja opettamassa.

Ensimmäiset neljä päivää Curro Manchon veti Danielille valmennusta. Minä olin ensimmäisenä päivänä Curron veneen kyydissä katsomassa kuinka hän veti valmennusta Danille ja tytöille. Uskomaton veikko, joka hyppäsi välillä laudan päälle ja näytti kuinka homma pitää hoitaa...kumisaappaat jalassa ja haalarit päällä. Sillä aikaa Dani oli veneessä. Kehitystä oli heti havaittavissa. Muutama päivä oli kevyttä pumppukeliä ja yksi päivä kovaa tuulta, jolloin ajettiin isolla porukalla rataa. Curro lähti Espanjaan viikoksi, jona aikana Dani on treenannut muiden kisaajien kanssa.

Tarzan Style:Itse olen pääasiassa surffannut Aleksandran ja Benin kanssa ja opettanut heille Raceboardin ajoon liittyviä asioita. Molemmat ovat ajaneet Fanaticin Cateillä ja Phantom 7,5 purjeilla. Aleksandra kokeili yhtenä päivänä minun 9,5:tä, joka se oli kyllä virhe, jonka tiesin, koska sen jälkeen hän ei enää tykännyt ajaa omalla 7,5:llä, kun se ei liikkunut minnekään. Curro opasti parina päivänä meitä kaikkia erikseen. Minäkin sain opastusta ajoasentoihini. Ihan hyviä vinkkejä tuli...

Kovaa puuskaista maatuulta:Nyt viimeiset kaksi päivää on tuullut niin kovaa maalta, ettei Severnen ysipuolikkaalla ole ollut järkeä mennä vesille. Eilen kävin, mutta tulin nopeasti takaisin, koska ajamisesta ei tullut mitään. Rajat tuli täyteen....


Daniel hollantilaisen ja espanjalaisen kilpakumppanin kanssa treenaamassa:Brest on Bretagnen niemimaan kärjessä ja on kyllä sellainen paikka, jonne en missään tapauksessa tulisi lomalle enkä treenaamaan, ellei sitten olisi pakko. Nythän on RSX:n Euroopanmestaruuskilpailut heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Daniel osallistuu kilpailuihin. Minä toimin Danin valmentajana, kun Curro ei pysty repeämään kahteen paikkaan yhtä aikaa. Hän valmentaa omaa siskoaan Blancaa, jenkki- ja ruotsalaistyttöä. Yritän parhaimpani mukaan auttaa häntä omalta laudalta käsin, kun ei ole coach venettä. Ei ole varaa...eikä avustuksia ole tullut tälläiseen tarkoitukseen...

Curro saapuu 27.6., jolloin hän jatkaa Danin valmentamista muutaman päivän ennen kilpailuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti