torstai 14. heinäkuuta 2011

Vuoden ensimmäiset slalomit ja speedit

Slalomkuva vuodelta 2009:


Tiistaina oli vuoden paras surffipäivä!!! Olimme Larussa Danin ja Timin kanssa. Tuulta oli jonkin verran yli 10 m/s, aurinko paistoi ja oli lämmin (vesi ja ilma). Dani oli Flarella ja 5,2 Swatilla ja minä laitoin iSonic 121 ja Severnen Overdrive 7,5 m2:n.

Jälleen kerran ensimmäisellä kerralla kaikki tuntui oudolta ja säädöt oli väärin. Muutaman kerran suosiolla ajoin Melkin rantaan, jossa säädin puomia alemmas, jalkalenkit kireämmälle, takaliikki kireämmälle, GPS:lle parempi paikka mastoon kiinni (pois käsivarresta)... Silmät eivät taas osanneet alkuun päästä vauhtiin mukaan...se on joka kerta pitkän (slalomlauta) tauon jälkeen. Reiskassa ajo on niin paljon rauhallisempaa, kun taas pienemmällä laudalla aallot ja maisemat vaihtuvat todella nopeaan ja päätöksentekokin liikkeiden suhteen on paljon paljon nopeampaa. Larussahan vesi on todella kuoppaista perunapeltoa, jossa ei ole mitään säännönmukaisuutta. Tämän päälle vielä veneiden aiheuttamat aallot, jotka sotkevat veden pintaa.

Heti ensimmäisillä epävarmoilla vedoilla GPS näytti vähän yli 30 solmua. Kun sain kaikki toimimaan, kryssin ensimmäisten saarien luokse etsimään flättiä paikkaa speedienkkojen yritykseen. Aikaa meni paljon, kun toisen puolen trapetsinarut eivät meinanneet tarrakiinnitysten takia pysyä paikallaan vaan kerta toisensa jälkeen paapuurin puolen narut irtosivat. Ei muuta kuin purje veteen ja yhä uudestaan ja uudestaan narut kiinni. Päätin muuten samalla, että minä en tule ajamaan ainakaan kisaa tarrakiinnitysnaruilla. Todella epäluotettavat, helppo ja nopea laittaa ja vaihtaa, mutta varmuus puuttuu eikä minun 80 kilon paino pitäisi olla liikaa niille vai oliko sittenkin yhdistettynä Larun kuoppaiseen aallokkoon?! Hawaijisaarten vieressä on iso paljas saari, jonka mantereen puolelle syntyi juuri ja juuri riittävän pitkä alue flättiä ja olen aika varma, että ainakin minun ennätys syntyi. Katsotaan tuloksia sitten, kun Dani saa siirrettyä ne koneelle ja K72:lle.

Parin tunnin speediajon jälkeen palasin takasin Larun ja Melkin väliselle alueelle, jonne oli saapunut yli 20 wave- ja freestylesurffaajaa. Melkin edessä kundit vetivät vaikka minkälaisia hyppyjä ja temppuja. Itse jatkoin vielä speediyrityksiä Melkin laiturin tuntumassa, johon syntyy myös flättipaikka, mutta joka ei ole riittävän pitkä 10 sec ajoon...kai?!

Olimme kaiken kaikkiaan 4 tuntia vesillä. Jalat vähän ruhjeilla muutamista katapulteista ja paljain jaloin ajamisesta. Polveen oli syntynyt pieni avohaava (?!) jossain tilanteessa, mutta kaiken kaikkiaan fiilis oli hyvä. Jiipit oli tietty ihan mummojiippejä näin ekaksi kertaa; pitäisi saada Danilta opastusta oikeanlaisen jiipin tekemiseen pikkulaudalla - pitäisi varmaan runnoa enemmän iSonicia kurviin. No, slalom on pelkästään huvia - minulle!

Katsotaan myöhemmin ne speedytulokset...

2 kommenttia:

  1. Laitatkohan oikein ne tarrakiinnitys lenkit. Meikäl ei oo koskaan ollu ongelmii, painoo kuitenki se 35 kiloa enemmän kun sulla :D

    VastaaPoista
  2. Mieti Juha, Iso D opettaa sulle jiippejä ;)

    VastaaPoista