maanantai 11. heinäkuuta 2011

Puruvesi Race - lopputuloksetSunnuntaina odoteltiin tuulen nousevan klo 14 asti, mutta mitään ei tapahtunut. Aamulla jatkunut totaalinen pläkä jatkui loppuun saakka, joten eilisen päivän kolmen lähdön tulokset jäivät voimaan. Nyt kävi niin, että sukupolven vaihdos on tapahtunut - poika voitti isänsä, mutta se tapahtui kaikista niukimmalla tavalla eli tasapisteillä. Kolmanneksi tuli minun jälkeeni pisteen erolla Heikki Reijonen, viime vuoden kisan voittaja.

Tulokset

Puruvesi Race on ollut aina hankala kisa minulle sen heikkotuulisuuden vuoksi. Jotkut lähdöt menevät ihan putkeen niinkuin lauantain kaksi ensimmäistä lähtöä, jotka voitin, mutta aina on joku lähtö, jossa porukkaa menee molemmin puolin ohi niin myös tänäkin vuonna. Kilpailijat tulivat kyselemään minulta lauantaina ja sunnuntaina, että "Et sitten ottanut tosissaan sitä viimeistä lähtöä...?" Ei se vaan niin ollut...kyllä otin niin tosissani, kun vaan voi ottaa!!! Olen analysoinut huonointa lähtöäni ja miettinyt mikä meni vikaan...jäädessäni neljänneksi ja melkein hävisin Esalle, Ristolle, Jounille...Piipariselle... Heti, kun taktiikalla ei ole suurta merkitystä, minun valttikorttini vähenevät. Viimeisessä lähdössä ajettiin pelkästään suoraan saarelle sivutuulta ja saaren kierron jälkeen sivutuulta takaisin. Tuulta n.0-1 m/s eikä yhtään vastatuulikäännöstä. Ainoastaan saaren toisella puolella yksi jiippi. Kaikki edelläni ja takana lähellä olevat kilpakumppanit olivat 60-70 kiloisia (Jouni taitaa olla vähän yli 70 kiloa?!) ja kun ei päästä plaaniin eikä pumppaaminenkaan tunnu liikuttavan lautaa yhtään kovempaan, ratkaisee lautavauhti ja se oli meistä kaikista huonoin. Näin se vaan oli!

Katsoin kaukaa takana viimeisellä osuudella Timin ja Danin etenemistä. Kundit jaksoivat pumpata ja heillä se näytti auttavan; pääsivät peräti trapetsiinkin roikkumaan. Timillä oli vaan isänsä liian lyhyet narut...

Timi, Dani ja Jami vuosimallia 2011:

Vuosimallia 2004:

Vuosimallia 2008:


Niin siinä vaan sitten vihdoin ja viimein kävi, että Dani nappasi ensimmäisen rankingvoiton Fanaticin Catillä ja Starboardin RB 9,5 m2:llä. Se tulee olemaan varmaan ikimuistoinen tapahtuma. Muistan itsekkin myös ensimmäisen ison voittoni kesällä 1982 eli samanikäisenä kuin Dani - Helsinki Open Windsurfing Festival. Sen jälkeen fiilikset kasvoivat treenata ja voittaa lisää!!! Eikä siihen fiilikseen väsy ikinä! Mitä tiukempaa kilpailua - sitä parempi maku siitä jää.


Yksin kilpaileminen ei ole mielekästä, joten ensi vuonna pitää katsoa nämä kilpailukuviot uudestaan. Nyt meitä oli 14 ysipuolikkaissa, joka on tämän vuoden ennätys ja kolme kilpailijaa päätti mennä vielä avoimeen luokkaan, joten enpä tiedä, millä sitä sitä ensi vuonna kilpailee...Ennen Yyterin 2012 MM-kilpailuja jatkan tiukkaa treeniä Raceboardilla ja sen jälkeen teen Team Managerin kanssa yhteenvedon jatkosta. Jos Raceboard kilpailijat haluavat boikotoida yhteiskilpailuja jonkin kumman syyn takia niin olkoon, minä en ala yksin kilpailemaan, siirryn vaikka formulaan ja otan siellä turpiin kokeneemmilta ja pidempään Formulaa ajaneilta kilpailjoilta. Saatte pitää luokkanne. Raceboard SM:t, EM:t ja MM:t kuuluvat kuitenkin jatkossakin kalenteriini, joten ette tule pääsemään minusta.

Puruvesi Race 2011 kolme parasta


Puruvesi Race 2010 kolme parasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti