torstai 28. heinäkuuta 2011

SURF WEEK YYTERI 2011

2 x Grönqvist + 1 x Blinnikka:


Ensimmäistä kertaa koneella tällä viikolla...

Saavuimme maanantaina perinteiselle Yyterin Surffiviikolle. Kuinkahan mones kerta...ensimmäiset surffiviikot olivat varmaan jo 1980-luvulla...en tarkalleen muista milloin vietettiin ensimmäisiä...pitäisi katsoa vanhoja kuva-arkistoja. Se on ainakin varma, että useita vuosia ennen lapsiemme syntymää vietimme jo railakkaita surffiviikkoja ja Aleksandra on jo 18-v.... Meno on muuttunut aika paljon itsellä noista ajoista...ajan myötä rauhoittunut - hyvä näin!

Viikko on mennyt enimmäkseen heikossa tuulessa ja aurinkoisessa ilmassa. Olen opettanut Beniä ja tänään torstaina Aleksandraa. Keskiviikkona meillä oli Outoorin "maraton" - rantalähtö ja ajo Outoorin saareen ja sieltä tehtävänä rannalta pyöreän kiven haku ja paluu takaisin Yyterin rannalle ja surffikeskuksen tiskin ääreen juoksu. Lähdin leikkiin mukaan Formulalla ja 12,5:llä. Suurin osa ensimmäisestä osuudesta meni On-Off tilassa riippuen puuskien kovuudesta...enemmänkin Off-tilassa. Peltolan Antti yllätti Reiskalla ja ysipuolikkaalla ottaen reilun johdon ja toisena Toivosen Teron jonkin matkan päässä. Herrainpäivän niemenkärjen jälkeen vasta alkoi takaoikealta tulemaan puuskia, joissa pääsin plaaniin. Antti ja Tero suuntasivat saaren oikeaan kärkeen ja minä päätin vetää vasempaan reunaan, jossa on hiekkaranta ja vähemmän vedenalaisia kiviä. Muutama vuosi sitten ajoin samalle rannalle kuin Antti nyt ja tiesin hänellä olevan aivan varmasti ongelmia rannan lähellä olevien kivien kanssa. Etsin pienen pyöreän kiven ja nipun keltaisia kukkia tuliaisiksi Annelle (kilpailupäällikkö). Purje ylös ja samantien plaaniin. Anttikin oli jo lähtenyt liikkeelle. Plaanasin koko matkan välillä hetken pumpaten myötäaaltoon ja takaisin vastaiseen nostaen. Ensimmäinen osuus oli siis saarelle slööri ja nyt oli vastatuuliosuus takaisin maaliin. En päässyt yhdellä halssilla rantaan vaan jouduin ottamaan kaksi vendaa ennenkuin pääsin Yyterin matalalle hiekkarannalle ja Antti noin vajaan sadan metrin päässä. Antti pääsi Reiskalla yhdellä halssilla. Loppuun juoksu surffikeskuksen tiskille, jossa maali oli. Antti tuli maaliin 10 metrin päässä minusta. Anne palkitsi meidät pienillä kuohuviinipulloilla, jotka poksautimme samantien auki ja kuohuvat naamaan.

Ilokseni paluumatkalla havaitsin, että Beni oli lähtenyt kisaan mukaan ja pumppasi kuin hullu muiden kilpailijoiden seassa. Hänellä oli allaan Starboardin Startti ja Severnen Synergy 4,3 m2. Poika oli hakenut rannasta ison kiven, jonka oli laittanut shortsiensa taskuun ja paluumatkalle. Lähdin Beniä vastaan ja sieltähän poika tuli oranssi purje heiluen vastaan. Rantaan päästyä kova juoksu tiskille ja stemu pöytään. Poika oli suoriutunut varmaankin kautta aikojen nuorimpana kilpailijana leikkimielisestä Outoorin maratonista, joka oli kuitenkin hänelle ISO juttu!!! ...eikä kuitenkaan viimeisenä maaliintulijana! Beni palkittiin sen päivän "tsempparipalkinnolla" - Kiitos Anne!

Keskiviikko iltana kävimme tuulen noustua vetämässä erittäin hyvän Reiskatreenin Jonin kanssa Mäntysalon edessä. Lauta kulkee plaanattavissa olosuhteissa - erityisesti vastatuuleen. Alaspäin tultaessa Joni kulkee alemmas...mielenkiintoista!

Torstaina oli maatuulta, jolloin lähdin opettamaan Aleksandraan. Ale oli ensimmäistä kertaa uudella vanhalla Fanatic Catillä liikkeellä, johon hän oli todella tyytyväinen. Purjeena camberitön Severnen 7 m2 NCX. Hyvin tyttö ajoi!

Huomenna alkaa Formula ja Raceboard rankingit. Huomiseksi tiedossa hyvää tuulta!

Lisäilen kuvia sitten, kun olen saanut kuvat siirrettyä koneelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti