tiistai 12. heinäkuuta 2011

UUSI OPERAATIO

Aloitin eilen uuden pitkäkestoisen operaation, kun edellinen saatiin viikonloppuna tiettyyn välitavoitteeseen. Edellinen operaatio kesti 8 vuotta, kun saimme Danielin surffiuran siihen vaiheeseen, että hän voitti oman opettajansa kilpailuissa. Eilen lähdin nuorimman poikani Benjaminin (12-v.) kanssa yhdessä vesille harjoittelemaan Munkkiniemen Laajalahdelle, samoille vesille, joissa itsekkin opettelin pikkupoikana.

Beni aloittaa samanlaisilla välineillä, joilla Danikin aloitti aikoinaan eli Starboardin Startilla ja Synergyn 4,5 m2 koulupurjeella. Eilen Laajiksella oli 2-3 m/s tuulta. Olimme vesillä puoltoista tuntia ja harjoittelimme eri osuuksien ajamista ja oikeiden ajoasentojen hakemista. Starttihan ei nouse yhtä ylös vastatuuleen kuin Raceboard laudat, mutta hyvin sillä pystyy kryssimään. Harjoittelimme myös vastakäännösten oikeanlaista loppuunviemistä ja uuden halssin ottamista niin, ettei lauta käännöksen yhteydessä valu taaksepäin. Oikeanlainen pumppaaminen tuntuu myös sujuvan hyvin ja pienien aaltojen hyväksikäyttäminen myötä-ja sivutuulella. Myötätuulikäännökset ovat helppoja hänelle. Trapetsin käyttöä tulemme harjoittelemaan Yyterin surffiviikolla.

Tulevana viikonloppuna on Benin ensimmäiset kilpailut Nummelan Hiidenvedellä Hiidenvesi Regatassa. Tavoitteena on se, että hän pääsee ajamaan edes yhden lähdön läpi. Toivotaan helppoja kelejä.

Operaatiomme Benin kanssa alkoi siis vuonna 2011 ja katsotaan, milloin päästään samaan pisteeseen kuin Danin kanssa =))) ??!! 2019 (??!!) jolloin minä olen 53 vuotta. Jos nyt isänä pitäisi verrata poikia, niin Beni eroaa Danista enemmän analyyttisinä pohdiskelijana ja etukäteen suunnittelijana. Ääretön itsekriittisyys on molemmilla yhteinen ominaisuus. Dani on rämäpäisempi vekara ollut aina.

Pari kuvaa viime viikonlopun Puruveden kevyen tuulen Benin surffailuista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti