lauantai 26. joulukuuta 2009

Dominikaaninen tasavaltaPiipahdin ennen joulua Dominikaanisessa tasavallassa (5 päivää) Samana nimisessä paikassa. xxxxx -tähden All Inclusive hotelli meren rannalla. Olin varautunut, että matka olisi pelkkä rentoutumisloma (=pisteiden keruumatka) vaimon kanssa ilman mitään merellisiä harrastuksia. Olin kuitenkin ottanut mukaan omat trapetsit (ne, joissa koukku on edelleenkin väärinpäin ;-)-joidenkin mielestä...mun mielestä se on just oikein päin!!!). Dominikaanisessa on hyvä surffimesta Cabaret, mutta se oli 5-6 tunnin ajomatkan päässä meidän hotellilta ja nähtyäni tiet, missä kunnossa ne olivat, totesin, etten varmasti lähde ajelee, kun kaiken lisäksi mistään ei saanut karttoja... Hotellimme ja rannalle johtava hissitorni.

Säät olivat mainiot...aurinkoa ja lämpöä riittämiin...ja hotellin ruoka todella hyvää!!! Hotellin henkilökunta iloista ja palvelualtista. Hotellilla oli oma sporttiresortti rannalla, jossa oli kanootteja (yhden ja kahden istuttavia), HobbyCatti, polkuveneitä ja yksi surffilauta...Bicin 293 Core ja 4 m2 vanha kangasrätti, joka sekin oli takanta rikattu aivan niin tiukaksi kuin vaan mahdollista. Kun hotelli oli All Inclusive, niin kaikki urheiluvälineet olivat ilmaisia, joten päätin kaikesta huolimatta lähteä testaamaan Bicciä. Kivoja puuskia oli, mutta lauta ei liikkunut puuskissa yhtään kovempaan. Rikasin purjeen uudestaan sportcenterin kundien ihmetellessä, mitä minä teen...ihme kyllä antoivat tehdä. Ekan pyörähdyksen jälkeen vesillä "surf ohjaajat" tulivat ihmettelemään, mitä osasin tehdä tuollaisilla välineillä vesillä. Pyysivät seuraavaksi päiviksi opetusta...heheh!! Tein diilin...jos he opettavat minua ajamaan HobbyCatilla opetan heille muutamia perustrickejä ja näin me myös teimme. Pidin myös suomalaisille tuttaville parin tunnin "surffikurssin" - hyvin oppivat =).
Pientä surffiopetusta paikalliselle surffiohjaajalle.

Parina päivänä otimme polkuveneet vaimon kanssa ja poljimme rantoja pitkin satamaan ja parin saaren ympäri. Oli hyvää jalkatreeniä, jonka päälle melomiset. Ihan jees! Yhtenä päivänä öli snorklausta ja paratiisisaareen tutustumista. Hotellin omaa rantaa.Saarelta.

Samanan satamakylässä ei ole yhtään mitään ostettavaa ellei sitten ole rommin ja sikarin ystävä. Kaupankäynti oli aika rasittavaa...meinas mennä hermot, kun revittiin joka puolelta ja haluttiin viedä omaan liikkeisiin. Yhteen liikkeeseen mentiin, jossa "ystävällinen" kauppias halusi tarjota paikallista yrttirommia. Maistui ihan hyvälle, mutta puolen litran pullosta halusi 69 dollaria, joka oli naapuriliikkeessä 12,50 $ kahden sikarin kanssa. Tosi special price! Emme ostaneet itsellemme yhtään mitään - ainoastaan pari joululahjaa tuliaisina.

Toiseksi viimeisenä päivänä sataman edustalle tuli kaksi isoa risteilyalusta (Norvegian Cruiselines), joista ihmiset tulivat pikkuveneillä satamaan tutustumiskäynnille. Päätimme, että joku vuosi lähtisimme Karibian risteilylle, jossa kierretään saarilta toisille.

Dominikaaniseen voisi ottaa mukaan oman ison slalom laudan tai Formulan tai sitten Raceboardin ellei sitten mene suoraan Cabarettiin.

Ihan positiivinen kuva jäi matkasta. Maahan voisi palata uudestaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti