maanantai 22. huhtikuuta 2013

Hyeresin ensimmäinen kilpailupäivä

Ensimmäiset RSX:t lähdöt on sitten takana. Uusi kokemus meille molemmille. Sijoitukset kahden ajetun lähdön jälkeen Dani 45. ja minä 50. (kilpailijoita 51). Tuulta oli 1-3 m/s.

Lähtöjä jouduttiin lykkäämään pläkän takia. AP-lippu laskettiin alas 12.30, jonka jälkeen oli 50 minuuttia aikaa ehtiä lähtölinjalle. Ehdin juuri alas, kun vitonen tuli. Juoma- ja safkalaukut pikaisesti lähtöveneeseen ja linjalle. Linja oli tehty niin, ettei styyralla päässyt linjan yli. Suurin osa otti tämän takia varaslähdön. Ei muuta kuin yleinen takaisinkutsu ja porukka takaisin linjalle. Uusi 5 minuuttia ja lähtölinja yhtä huono. Jäin muiden jalkoihin startissa eli eka kryssi ajettiin sitten ihan pakkituulissa. Dani käänsi startissa paaralle pikaisesti ja pääsi ajamaan oikeata laitaa ylös.

Kryssillä pitkät trabanarut ja ajoasentojen etsimistä. Noh, ensimmäistä kertaa ajoimme noin heikossa kelissä. Edellisinä päivinä pääsi aika hyvin plaanissa. Dani kertoi ottaneensa 60 pumppauksen sarjoja. Ensimmäisessä lähdössä Dani oli 37. ja minä 46. . Toinen kryssi meni hyvin...valitsimme Danin kanssa oikean (vasemman) laidan, jolloin ohitimme muutamia, joista osa kylläkin kuittasi takaisin lenssillä.

Seuraavassa lähdössä linja oli taas ihan väärä. Porukoille tuli kiire päästä paaran päähän, jossa lähtölinjana oli toinen vene. Vedin kaikkien ali ja suoraan paalupaikalle. Kärkijätkät ihmettelivät, kukas papparainen siihen tupsahti...näin niiden ilmeestä...tuota kannattaa varoa...tyyliin Terrieri (sori Terrieri). Siinä minuutti peruuteltiin ja vedeltiin eestaas pienessä läjässä ja paukun tullessa olin edelleen paalupaikalla. Mutta...hitto...siitä ei päässyt nousemaan veneen keulan yli...ei muuta kuin vendaa ja lautakin kolahti veneeseen vähän ja sit odoteltiin, mihin väliin sitä mahtuisi. Suurin osa vendas paaralle ja siinä sitten taas mentiin pakeissa. Vaikka lenssillä pumppasin vaikka millä tyylillä, höyhensarjalaista porukkaa meni ohi. Tulipahan sekin koettua nyt, että tulin maaliin viimeisenä. Mua ennen oli muutama saman painoinen kaveri kuin minä...tsekeistä ja Ukrainasta. Dani oli 47 eli muutama sija ennen minua.

Sellainen ensimmäinen kokemus RSX:stä. Eipä tässä oikeastaan mitään parempaakaan voinut odotella kahden-kolmen päivän kokemuksella. Sen kyllä totesin, että olen 231 litraiseen lautaan liian painava..kevyellä tuulella. Danilla on toiset oltavat hänen ollessa 66 kiloinen. Curron mukaan Danin pitäisi saada 5 kiloa lisää painoa ollakseen oikean kokoinen RSX luokkaan. Tänään kaikesta huolimatta Dani ajoi samoissa muutamien Lontoon olympialaisten kävijöiden kanssa.

Huomiseksi on ennustettu samanlaista keliä kuin tänään. Huomenna pitäisi olla kolme lähtöä, jonka jälkeen karsintalähdöt on ajettu. Sen jälkeen 51 kilpailijan porukka jaetaan kahtia - Golden ja Silver Fleetiin. Perjantain jälkeen viimeisenä päivänä ajetaan Medal Racet kymmenen parhaan kilpailjan toimesta. Meillä pukkaa vahvasti silver fleettiä...ellei Dani nyt aja pari hyvää lähtöä 15 parhaan joukkoon.

Tässä on linkki tulosluetteloon:

http://sof.ffvoile.net/results/rsxm.htm

...siinä on erikoisesti otettu jo nyt huonoin lähtö pois...en tiedä miksi...???Ei kommentteja:

Lähetä kommentti