perjantai 19. huhtikuuta 2013

Hyeres Windsurfing

Välineet saapuivat 17.4. ja ensimmäinen päivä meni täysin välineiden kuntoon saattamisessa ja tarrojen asentamisissa purjeisiin.

Toisena päivänä sitten pähkäiltiin muutama tunti Neil Pryden mastonjatketta, johon olisi pitänyt saada Starboardin mastonjatkeessa hyvin toiminut alaliikin trimmisetit. Ei saatu paikalleen, joten lähdimme vesille ilman alatrimmisettejä. Ulkona olikin sopiva 6-10 m/s tuuli, joten saimme ajaa RSX:ää köli sisällä koko ajan. Lauta oli ihan positiivinen yllätys - molemmille. Tuntui hyvältä...joka kuitenkin voi tosiasiassa olla kaikkea muuta...niinkuin tiedämme ;-) . Vesillä oli useampi kymmen RSX-kuski harjoittelemassa ja kovaa porukat vetivät. Ilta pähkäiltiin kämpillä vielä alatrimmisettejä...

Perjantaina saimme apuja ongelmiimme Curron Manchonin saapuessa paikalle. Curro sääti kiireessä toisen purjeen valmiiksi ja näytti kuinka trimmisettien kuului olla. Curro trimmasi alaliikin trimmit paljain käsin...me ei edes kapulalla saatu niin kireälle kuin mitä Curro veti paljain käsin...Huhhuh!!!

Vesillä oli erikoinen keli. Lahden toisella puolen jengi veti plaanissa, kun taas toisella puolella tuuli pläkäs täysin ja pyöri kokonaisen ympyrän verran. 360 astetta pääsi samalla halssilla vendaamatta. Sitten vaan näkyi, kun lahden toiselta laidalta eteni tumma vyöhyke meitä kohti. Huusin Danille, että kohta tuulee ja samantien täysiä liikkeelle. Parit lipat vedin ja ala- ja takaliikki joutui kiristämään täysin. Curro saapui opastamaan veneellä meitä tyttöjen valmennuksen päätyttyä. Olipa yllätys kuinka lyhyillä trapetsinaruilla (säädettävät narut) piti ajaa, mutta tosiasiassa hallittavuus parani todella paljon. Jos vertaan Formulalla ajamiseen tälläisessä kelissä, valitsisin ehdottomasti näillä puutteellisilla formula-ajotaidoillani RSX:n. Sama juttu Raceboardin kanssa...ehdottomasti RSX:n. Lauta kulki kovaa ylös ja alas. Välillä yritti lähtee leijaamaan kryssillä, jolloin mastoa trackerissä eteenpäin pykälän ja hallittavuus taas parani. Curro kiristi Danin alaliikin vesillä...ja taas paljain käsin...on se vaan outo kaveri ;-) ja vielä laudan päällä! Huh! Alaliikin kiristämisien jälkeen Danin vauhtikin parani. Curro ihmetteli, kuinka Dani ajoi niinkin hyvin liian löysällä purjeella, mutta nyt ajoi vielä paremmin, kun kiristysvaraa tuli lisää.

Huomenna jatkamme rikausopettelua ;-) ja Curro tulee jeesaa tyttöjen treenien jälkeen. Huomenna alkaa ilmoittautumiset ja jatkuvat sunnuntaina. Sunnuntaina Curro keskittyy Danin valmentamiseen. Minä tulen Curron veneeseen ja hän kertoo ja näyttää mihin pitää kiinnittää huomiota Danin valmennuksessa ja ajamisessa. Hianoa!

Ensimmäiset kisat täällä Hyeresissä tulevat olemaan oppimatka meille molemmille. Se pitää muistaa...ja siihen olemme asennoituneet!
Sisarukset iltapalalla surffipäivän jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti