tiistai 25. syyskuuta 2012

Pentalan Lenkki 2012

Viikko sitten lauantaina oli Pentalan Lenkki Espoon Kivenlahdessa EST:n järjestämänä. Kilpailu järjestettiin edellisen kerran vuonna 2010 ja siitä kilpailusta minulla oli kiertopalkinto itselläni!

15 kilpailijaa lähti kovatuuliseen kilpailuun mukaan erilaisine välineineen. Oli Raceboardia, Formulaa ja Slalomia. Tuuli oli kilpailun aikana 0-12 m/s eli todella haastavaa!

Lehden Seppo otti Raceboardilla hyvän lähdön ja johtotilan, joka kesti ulkomerellä olevalle kallioluodolle saakka. Siinä vaiheessa minä ajoin ohi kuten myös Ian Rautelin. Kallioluodon jälkeen tuli niin kovaa puuskaa, etten pystynyt hallitsemaan lautaa ja vedin lipat...jäin purjeen alle. Syy hallitsemattomaan tilaan oli se, että ajoin yhdellä halssilla kallioluodolle saakka takaa ja alhaalta trimmisetit aivan täysin kireällä. Kallioluodolla vastakäännös, köli sisään, masto taakse ja valmiina ajamaan kovaa slööriä. Mutta purjeen ollessa alhaalta aivan kireä eivät camberit suostuneet kääntymään ja tuuli pääsi vanhanaikaisesti väärältä puolen purjetta ja veteen ukko! En siis ehtinyt, tajunnut löysätä alatrimmejä ennen käännöstä ja toiselta puolen se on aivan täysin mahdottomuus (korjattava seikka!!!). Vedestä ylös nopeasti ja hiukan alaliikin löysäämistä, purjeen nosto, johon meni toista minuuttia. Sydän hakkasi hullun lailla. Yritin rauhoittaa itseäni, saada pulssiani tasaantumaan! Plutaamisen aikana ohi menivät Seppo, Ian ja Anders! Huomasin kuitenkin miesten ajavan edessä olevan saaren oikealta puolen ja yllättävän alas. Kryssiasetukset taas päälle ja halssi mahdollisimman ylös. Sain kuin sainkin laudan nousemaan edessä olevan saaren yläpuolelta ihan rantakalliota hipoen. Muut joutuivat saaren jälkeen heittämään vendat ja yhden ylimääräisen kryssin! Olin ottanut Andersin ja Ianin melkein kiinni ja Sepon ohi olin jo mennyt reilusti.

Saaren jälkeen slööriasetuksiin, köli sisään, masto taakse ja takimmaisiin takalenkkeihin ja täyttä vauhtia Andersin ja Ianin perään. Vauhti oli kovaa. Välillä tuli aivan jumalattomia puuskia, muttei ollut missään vaiheessa hallittavuusongelmia. Formuloilla olevat Anders ja Ian joutuivat tekemään pari käännöstä johtuen varmaan liian kovista puuskista jotka nostattivat lenssikulmaa liian ylös. Ensin Ianin ohi ja sitten Andersin. Viimeisessä salmessa ennen Kivenlahden aukkoa olin Andersin kanssa samoissa. Anders heitti vendan ja veti paljon alemmalle kurssille kuin minä eli hän pääsi pidempään ajamaan kovemmissa puuskissa kuin minä. Hän teki riskivendan mutta se kannatti. Formula pysyi plaanissa maaliin saakka. Anders 1., minä 2. minuutin hävinneenä, Seppokin meni Ianin ohi ollen minun jälkeen 1-2 minuutin päässä. 4. oli Ian. Dani tuli sitten vähän kauempana viidenneksi. Dani kertoi, ettei hänen massansa enää riittänyt laudan / purjeen hallintaan! Ei ihme, jos mulla oli samankokoinen kuin hänellä ja painoa 20 kiloa enemmän!!! Dani oli uinut 5 kertaa. Ratkaiseva moka Danilla tuli heti ensimmäisessä kapeikossa, kun hän ajoi itsensä pläkään, eikä meinannut päästä siitä pois! Me muut päästiin karkuun siinä!

Lähtö oli tämän kilpailukauden kaikista hankalin ja raskain lähtö. Kaikkien säätöjen ja trimmisettien kanssa joutui työskentelemään ihan koko ajan!!! Ajokurssit eivät olleet kertaakaan ns.puhtaita ratakursseja. Kryssit olivat sellaisia, joissa ei ajettu niin ylös kuin olisi pitänyt vaan joutui vähän väliä laskemaan kurssia, slöörit olivat ylivastaisia tai sitten lenssit olivat jumalattomissa puuskissa. Etummainen käsi oli kaikilla kilpailijoilla tukossa, jostain syystä etukädellä joutui tekemään ylimääräistä työtä. Minulla oli juomareppu selässä, jota en käyttänyt kertaakaan. Se oli minulla lisäpainona. Tarjosin sitä myös Danille, mutta hän kieltäytyi kummoksuen asiaa. Lähdön jälkeen hän tajusi vasta, mitä tarkoitin! Pari lisäkiloa auttaa kovassa kelissä!!! Yrityksen ja erehdyksen kautta...jälleen kerran!!!

Ai niin, uusi rataennätys on nyt Anders Smedsillä 53 minuuttia! Hyvä Anders!

Andy ja Mari vetivät radan läpi slalom laudoilla, joka oli hatunnoston arvoinen suoritus! Hienoa!!!

5 kilpailijaa joutui jättämään kisan kesken. Alea ja Beniä en olisi uskaltanut päästääkään vesille. Olisi ollut liian vaarallista!

Hyvä erittäin hankala ja fyysinen kisa!!! Kiitos järjestäjille!!!

Mulla oli muuten GPS mastossa ja tulos reissusta oli seuraavanlainen:

Pentalan Lenkin reitti:

http://www.ka72.com/viewge.aspx?fid=32001&tid=0

(mun ajama reitti)

Tulokset gepsistä:

Session Date: 15/09/2012
Number of Points: 5912
Location: (Suggest Another Name) Soukka, Southern Finland, FI
Approx Timezone: 1.5
2 Second Peak (kts): 26.22
5x10 Average (kts): 22.63
Top 5 5x10 speeds: 25.27
Top 5 5x10 speeds: 23.75
Top 5 5x10 speeds: 22.52
Top 5 5x10 speeds: 20.98
Top 5 5x10 speeds: 20.65
1 Hr (kts): 9.96
Alpha 500 (kts): 2.67
Nautical Mile (kts): 20.27
100m peak (kts): 25.41
Total Distance (km): 20.03

...ja tämä ajettu Starboard Phantom 380 pitkällä kölillisellä laudalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti