maanantai 30. huhtikuuta 2012

Rhodoksen ekan viikon treenit

Vähän yli viikko ollaan oltu Rhodoksella. On ollut hyvät treenikelit. Joka päivä on ollut plaanikelit. Aamulla mahdollisesti ja perinteisesti heikompaa tuulta, joka on noussut päivän edetessä. Aurinko on paistanut pilvettömältä taivaalta joka päivä. Tuuliskaala on ollut 4-9 m/s. Yhtenä aamuna oli pläkää, joka muuttui kuitenkin myöhemmin hyväksi plaanikeliksi. Tuolloin vedin pitkähkön pläkäpumpputreenin.

Suomalaisia surffaajia on tällä hetkellä ainakin 20 täällä ja lisää on tulossa. Olemme saaneet hyviä Raceboard treenejä tehtyä Kalen, Jounin, Hessun ja Danin kanssa. Minulla on ollut uusi Batwing Phantom 377 sisäänajettavana niinkuin kirjoitin aikaisemmassa bloggauksessa. Olen ollut yhteyksissä laudan suunnittelija Remi Vilaan aika ajoin vinkkien saamiseksi ajamiseen ja laudan trimmaamiseen. Olen joutunut nostamaan puomin korkeutta vähintään silmien korkeudelle rinnan korkeudelta. Lisäksi olen vaihtanut 32 tuumaiset trabanarut säädettäviin pitkiin naruihin. Tuuli Petäjä toi minulle sellaiset Australian reissulta. Säätönarut on nyt Formulineä, jotka liikkuvat niiiiiin vaivattomasti ajon aikana. Uudessa laudassa olen pitänyt mastoa tosi edessä krysseillä, joka on helpottanut laudalla ajamista ja sen hallintaa. Mastotrackerihän uudessa laudassa on laudan kannesta ylöspäin keulaan päin mentäessä nouseva. Se on varmaan jotain 10 cm korkeammalla kuin laudan kansi. Laudassa on tilavuutta n.40-50 litraa vähemmän kuin viime vuotisissa, joka on korvattu laudan perässä olevilla siivekkeillä. Erityisesti kevyemmät surffarit ovat löytäneet uuden menovaihteen uudella laudalla (Kale 70 kg). Oma painoni on 80-83 kilon välillä, jota yritän laskea muutaman kilon vielä ennen MMiä. Sitten vaan pitää valita kummassa luokassa ajaa MM-kisoissa; kevyessä (alle 82kg) vai raskaassa (yli 78kg). Tällä hetkellä se viittaa raskaan puolelle.

Daniel ajaa tänä vuonna samanlaisella Severnen RB 9,5 m2 purjeella kuin minä ja poika menee kovaa ja korkealle! Hänellä on ajopelinä vanha Fanatic Cat, joka menee nätisti kantilleen kryssillä. Nyt alkaa olemaan pojalla ihannemitat Raceboardin ajamiseen...62 kg ja 177 cm. Voimaa ja taitoa löytyy. MM-kilpailuissa hän ajaa aikuisten luokassa, koska silloin hänellä on mahdollisuus taistella kokonaiskilpailun voitosta. Nuorten palkintoluokan purjemaksimi on 8,5 m2, joka on liian pieni alaspäin ajettaessa. Daniel on ajanut paljon täällä myös slalomia Starboardin iSoniceilla ja 7,8 m2 Severnen Reflex II:lla. Vauhti on ollut hyvä ja jiipit ovat sujuneet vauhdikkaasti.

Nyt tuli vastaus, kuinka paljon suomalaisia surffaajia on täällä...28!!!! Paikan pitäjä Grazyna juuri sanoi.

Benjamin on ollut joka päivä vesillä edes jonkin aikaa. Hänellä on myös uusi kisalauta Phantom 295, joita Jarno Rautio / Rautio Sports tuo maahan ja joita pääsee testaamaan ja vuokraamaan tulevana kilpailukautena monissa kilpailuissa. Suuret kiitokset Rautiolle, että saamme olla tiimissäsi!!! Pääasiassa Benjamin on ajanut Severnen Synergy 4,3 m2 lasten rikilllä. Meillä on mukana myös Severnen Overdrive 5,4 m2 ja Phantom 6,5 m2. Molemmat purjeet ovat vielä liian isoja ja painavia hänelle. Molemmissa purjeissa on puomin alin kohta liian korkealla 148 cm pojalle. Poika vetää hyvin trapetsissa ja vaikka ajo on ollut aika jynnäämistä kangaspurjeen kanssa on ilon hetkiä ollut monia ja kehitystä tapahtuu koko ajan. Ben tulee ajamaan ja osallistumaan kauden aikana kaikkiin mahdollisiin kilpailuihin, joihin hänen kannattaa osallistua. Muutama vuosi sitten Dani oli samankokoisena täällä ja nyt hän on jo miltein minun mittainen korsto ja TAITAVA! Tärkeätä on oppia tämä rento elämäntapa ja sen oppii väkisin olemalla mukana, sanaston, termit, tuulen lukemisen ja ajattelutavan.

Olen pyrkinyt pitämään joka neljännen päivän vapaata ja se on kannattanut! Kolme päivää kun vetää putkeen pitkää päivää vesillä kroppa vaatii lepoa ja se on sille suotava kehityksen takia. Viidentenä päivänä on jo aivan täysin uusi ihminen uudessa vedossa. Nyt minulla on vapaapäivä. Taitaa olla myös Danilla. Kuulostelen Beniä, mitä hän haluaa...Benin sessiot eivät kuitenkaan ole olleet niin pitkiä, mutta suhteuttaminen on vaikeaa. Kyseessä on kuitenkin 13-vuotias lapsi. En pakota häntä ollenkaan vesille. Tahto pitää tulla häneltä ja niin se on tullutkin. Beni muuten sanoi tässä yksi päivä, että hän haluaa aloittaa oman surffiblogin kirjoittamisen!!! Tarjosin mahdollisuutta käyttää tätä samaa blogia, mutta hän haluaa oman!

Tänään juhlitaan Anders Smedsin 60-vuotispäiviä täällä! Miehellä on ollut huonoa tuuria jälleen kerran täällä...ensimmäisenä surffipäivänä jalka osui terävään evään, joka sai aikaan haavan. Nyt on polvi tikattu ja hän joutuu miettimään milloin uskaltaa vesille... Anders on teräsvaari, joka näyttää esimerkkiä nuoremmille! Viime vuonna hän voitti Formula luokan Suomen ranking sarjan. Kansainvälistä meriittiä ikämiehissä on tullut joka vuosi! Andersilla on pitkä tausta Mistral luokassa -80- ja -90-luvulla. 1986 hän voitti ensimmäisen Mistral Rankingin osakilpailun Raumalla Rauma Lace Racessä. Muistan sen hyvin, koska minut ja Karppisen Atte diskattiin pumppauksesta... Kaikki Respecti ja Suurenmoiset onnittelut Andersille. Toivottavasti itse olen yhtä rautaisessa vedossa kuuskymppisenä kuin sinä nyt!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti