lauantai 5. helmikuuta 2011

Helmikuun treenit

Dani Hibernalla pari vuotta sitten. Photo by Matias Ziemann:


Ensinnäkin tässä hyvin tehty video Liettuan EuroCupin purjekelkkakilpailuista by DesireStudio:

http://vimeo.com/19554441

Emme olleet kilpailuissa mukana, mutta hyvältä näytti meno. Slalomissakin oltiin ajettu pitkää siivua poijulta toiselle. Lumisateet eivät olleet ylettyneet Liettuaan saakka.

Kahden viikon kuluttua pitäisi olla Eestin osakilpailu EuroCupissa Haapsalussa. Lähdemme kilpailuihin ihan kylmiltään ajamaan slalomia. Toivon mukaan päivää ennen kilpailujen alkua perjantaina pääsemme ajamaan ja testaamaan välineidemme toimivuutta ja tietty "muistelemaan" kuinka Hibernaa pitäisi ajaa ;-). Haapsalu on kyllä niin kiva paikka ja lähellä, että sinne kannattaa lähteä.

Siitä sitten viikon kuluttua onkin Suomessa ja Oravissa EuroCupin osakilpailu, jotka jatkuvat WISSAn purjekelkkailun MM-kilpailuna. Kilpailut kestävät viikon.

http://www.wissa2011.org/

Tällä viikolla olen käynyt pari kertaa salilla ja pyrkinyt lenkkeilemään "coachin" kanssa joka päivä. Tänään Eve rääkkäsi ja juoksutti minua oikein kunnolla. Ylämäet se lisäsi vauhtia ja piti huolta, että en päässyt helpolla. Huvittavaa oli, kun lenkille lähtö alkoi viivästyä MTV3:n Putouksen takia, Eve tuli eteeni tuijottamaan ja alkoi komentamaan, että ylös siitä ja lenkille. Ei auttanut muuta kuin lähteä... =). Tänään muuten kävin salilla yhtäaikaa Aleksandran ja Danin kanssa. Olen nykyisin vetänyt alkuverryttelyksi 22 minuutin Crossingharjoitteen tehointervalliohjelmalla.

On ollut mielenkiintoista seurata ja kuunnella TV:stä, kun eri urheilulajien suomalaiset huiput ovat kertoneet ja valitelleet kuinka välillä heidän suorituksensa ovat olleet aivan täysin hukassa, vaikka kuinka ovat treenanneet ja kaikki pitäisi olla kunnossa. On se vaan niin henkimaailman juttuja kuinka yhtäkkiä suoritukset voivat huonontua. Itselläni olen huomannut myös tämän aina aika ajoin. Lautaa ei vaan saa kulkemaan millään. Silloin on pakko lähteä kelaamaan syitä huonoon suoritukseen ja onnistumiseen. Milloin vielä kulki hyvin ja mitä olen tehnyt muutoksia sen jälkeen. Kerralla ei saisi tehdä montaa muutosta välineiden kanssa. Yksi muutos kerrallaan...myös ongelmien ratkaiseminen pitäisi aloittaa, joko palaamalla heti siihen pisteeseen, kun vielä kaikki oli hyvin tai sitten poistamalla muutoksia yksi kerrallaan.

Näistä voisi höpötellä vaikka kuinka pitkään...

Danin treenit koulussa ovat olleet tehokkaita. Useat eri liikunnanopettajat ja valmentajat ovat laittaneet pojan koville. Hauskaa on ollut huomata kuinka Dani on kotiin päästyä halunnut päästä salille uudestaan...mutta kaikessa kohtuu. Lepo ja ravinnon saanti on yhtä tärkeää kuin itse fyysinen treeni. Ne pitää kulkea käsi kädessä.

Käydessämme treenin jälkeen vaa'alla Danin paino oli 53 kg ja minun 81 kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti