keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

1.4.2009 Navigaren kuvaukset Oittaalla

Matias ja Sanna Navigaresta.

Matias Ziemann Navigaresta soitti minulle maanantaina ja kysyi, jos pääsisin keskiviikkona kuvauksiin Oittaan Bodomjärvelle. Kyseessä oli kolmen lajin opetus jäällä. Minun hommani oli opettaa purje- ja luistinkelkkailua. Muina lajeina oli Kiteily lumilaudalla ja Kitewing. Suostuin tottakai ja selvitin kuka pääsisi vetämään Kite opetusta - Valtteri Turust suostui lyhyellä varoitusajalla.

Aamulla ennen kuvauksia oli Rip Curlin kavereiden tapaamiset Larussa ja uusimman yhteistyökumppanimme Delta Sportsin ensitapaaminen Vantaalla. Delta Sports tuo maahan K2, ProTect ja SPY-tuotteita. Lisään linkin tänne...

Klo 10ksi Oittaan ulkoilualueelle. Lumi oli sulanut jään päältä. Aurinko paistoi ja näytti siltä, että peräti luistinkelkalla pääsisi jäälle. Olin aivan varma, että lämmin auringonpaiste sulattaa ja pehmentää jäänpinnan ja niin myös kävikin. Pääsin vetämään Hibernalla retkiluistelijoille auratussa rännissä monen sadan metrin mittaista sivutuuliosuutta ja takaisin rantaan sivutuulessa. Oli makeeta kiemurrella luistinkelkalla rännäistä ränneihin. Rännin ulkopuolella sain ajettua yhdet siivut, kunnes ajoin vetiseen paikkaan, jossa vauhti loppui ja kelkka vajosi miltein kokonaan veden alle. Ympäri vaan ja takas rantaan kengät märkänä.
Retkiluistelijoiden ränni.

Matias Ziemann kertoi, että Kitewing opetusta ei saatu toteutettua, joten minä ja Valtteri hoidetaan kahdestaan päivän ohjelma. Minulle tuli opetettavaksi Navigaren Sanna Saarman, kovakuntoinen 7-ottelija naisten yleisurheilumaajoukkueesta. Valtteri sai Suomen Ladusta opetettavakseen kaksi henkilökuntaan kuuluvaa.

Alkuun kuvasimme paikalle saapumiset Pelkokerroin tyyliin laudat ja kelkat kainalossa...a la Matias Style =). Muutamat lajihaastattelut ja sitten sai ajaa puolisen tuntia kelkoilla ennen opetusta. Vaihdoin suksikelkkaan, jolla pääsin ajamaan rännien ulkopuolella ja TÄYSIÄ! Trapetsiin en uskaltanut mennä, joten jään pintaa hipoen roikuin puomissa. Ei tuntunut käsissä yhtään pahalta...kunto riitti! Mahtava fiilis!

Paikalla oli myös Sodexonin kokit vääntämässä pientä syötävää. Nam! Kiitokset heille!

Kuvaukset jatkuivat opetusosuudella. Tuuli oli noussut välipalan aikana. Minun rikaamani 7,5 m2 tuntui välillä Sannalle liian isolta. Sitkeästi hän kuitenkin jaksoi siivu siivulta vetää. Kelkka nousi hänen allaan aina liian vastaiseen. Pienemmällä rikillä sitä ei olisi varmaan tapahtunut. Hienosti hän kuitenkin oppi, vaikkakin Matias pystyisi tekemään K-18 version Sannan suullisesta annista - kaikkihan tallentui nauhalle..."...ja loppuun pieni kevennys...#>%&##!!!"

Sannan jälkeen minullekin tuli opetettavaksi kaksi Suomen Ladun henkilöä, joista erityisesti nuorempi nainen oppi kelkkailun heti.

Juttelin alustavasti Suomen Ladun henkilöiden kanssa, jotka pitävät huolta Oittaan paikasta. Heiltä pystyisi mahdollisesti saamaan apua luistinkelkkaradan auraamiseen. Heillä on pikku BobCatti, jolla pystyy auraamaan lumet pois. Muutamat neuvottelut pitää vielä käydä, jotta saamme ensi talven harrastuskentäksi Oittaan ulkoilualueen Bodomjärven jääalueen.

Kuvaukset ja kaikki systeemit päättyivät vasta klo 18, joten 8 tuntia jäällä ja se kyllä tuntuu. Jalkoja pakottaa ja naama on saanut aurinkoa niin, että punottaa poskia. Hyvä päivä!!!


Blini ja uudet Spy-aurinkolasit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti