keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Raceboard MM-kilpailut Espanjan BlanesissaTänään oli ensimmäinen kilpailupäivä RB MM-kilpailuissa Espanjan Blanesissa.

116 kilpailijaa 16 eri maasta neljästä eri maanosasta kokoontui kilvoittelemaan kölilautaluokan maailmanmestaruuksista. Pitkän tuulen odotuksen jälkeen kilpailijat pääsivät vesille, kun heikko tuuli virisi.

Miesten sarjassa kilpailtiin kahdessa eri fleetissä, koska kilpailijoita oli 104; 52 kummassakin. Naisia oli ilmoittautunut 12 ja Aleksandra oli saanut kilpailuihin aivan uuden Severnen RB 8,5 -14 purjeen.

Starttasin Danin ja Mikko Bonsdorfin kanssa ensimmäisessä (keltaisessa) fleetissä ja Kalevi Männistö toisessa (sinisessä). Ensin startannut fleetti ajoi outerloopin ja toisena startannut innerloopin. Naiset lähtivät omana ryhmänään viimeisenä.

Ajoimme kolme lähtöä back to back to back puolen tunnin breikillä vesillä ensin maaliin tulleesta laskettuna. Tuuli oli todella heikkoa. Kysyin kipparikokouksessa tuomaristolta tarkkaillaanko tuulen voimakkuutta ja pidetäänkö kiinni minimituulirajoista (5 solmua). "Kyllä pidetään"! Oli vastaus. Tosiasiassa jälleen kerran niistä ei pidetty kiinni. Viimeisessä lähdössä tuulta oli 1-2 m/s koko kilpailun ajan. Kahdessa ensimmäisessä lähdössä oli ehkä juuri ja juuri 5 solmua.

Tuuleen nähden eri suunnasta tuleva aalto aiheutti monelle ongelmia heikossa kelissä. Myötätuuliosuudella dippasin purjeen kaksi kertaa veteen ja pumppaaminen tuntui uskomattoman vaikealta, koska laudasta ei pystynyt saamaan tukea liikkumiseen. Vastatuuliosuuksilla kääntämisiin meni tuhottomasti aikaa ennenkuin pääsi vauhtiin uudessa suunnassa. Kerran kaaduinkin ihan normaalissa vastakäännöksessä.

Omat sijoitukset keltaisessa fleetissä olivat 9. 14. ja 10. ja sillä olen kokonaiskilpailun 20. . Danin sijoitukset olivat 12. 4. ja 7. ollen kokonaiskilpailun 13. . Aleksandra veti hienosti naisissa sijat 5. 6. ja 5. ja hän jatkaa naisissa ensimmäisen päivän jälkeen 4.:ntenä. Kalen mielestä kenttälapiolla olisi taas ollut työtä tuulimittarin tarkkailijoita tarkoittaen...Kalen sijoitukset sinisessä fleetissä 27. 16. ja 25. ja kokonaistuloksissa 46. . Mikon lähtösijoitukset hänen ensimmäisissä MM-kilpailuissa olivat 43. 42. ja 40. ja kokonaistulosten 84. .

Keskiviikkona jatketaan karsintaerillä sekoittaen fleetit uudelleen tämän päivän järjestyksen mukaan jakaen. 5 lähdön jälkeen siirrytään Golden ja Silverfleetiin (puolet ja puolet paremmuusjärjestyksessä).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti