keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Raceboard Worlds 1st Day

Tänään ajettiin 4 lähtöä todella haastavissa olosuhteissa. Tuuli oli keskimäärin 8-10 m/s ja puuskat 13-15 m/s. Lähdimme kolmessa eri ryhmässä, koska kilpailijoita on 112 ja se määrä on liikaa yhdelle lähtölinjalle. Ensin lähti keltainen fleet, sitten sininen ja lopuksi naiset (14).

Päätin testata Severne RB 9,5 kovantuulen ominaisuuksia. Lisäsin puomiin 2 cm lisää pituutta 254 cm:iin, jotta saisin purjeen enemmän levyksi ja alhaalta trimmisetit ihan tappiin. Vastatuuliosuuksilla ei ollut mitään ongelmia, kun maston siirsi vielä trackerissä ihan eteen (vastakäännösten tekemiseen tietty meni enemmän aikaa). Alaspäin tultaessa jokaisessa jiipissä joutui potkimaan alimmaista camberiä oikealle puolelle...pidin purjeen kahdessa ensimmäisessä lähdössä sekä kryssillä että lenssillä yhtä tiukkana...se tietty vaikeutti camberien kääntymistä, mutta rauhoitti purjetta suoraan ajettaessa.

Monet valitsivat purjekooksi 8,5 ja monille tuuli oli aivan liikaa, josta seurasi heille DNS/DNF.

Neljästä lähdöstä kolmessa sain todella hyvän startin aivan paaran päästä styyralla. Pääsin heti vapaisiin tuuliin ja olinkin yläpoijulla aivan kärkiporukoissa...yhdessä lähdössä olinkin 1. ennen POL-7 Maximilliania.

Sijoitukseni oli 8. - 6. - 8. - 4. Kahteen viimeiseen lähtöön tuuli laski hiukan, ei tullut yhtä pahoja puuskia kuin kahdessa ensimmäisessä ja mastoa pystyi pitämään aivan keskellä. Alhaalta pidin edelleen ihan kireänä.

Benjamin ja Aleksandra kävivät kokeilemassa kahdessa ensimmäisessä lähdössä todeten kuitenkin kelin liian kovaksi. Kahteen viimeiseen starttiin he pääsivät mukaan ja Aleksandra oli naisten 10. ja Beni oli keltaisen fleetin 37. ja 38. .

Huomiseksi on luvassa miltein nolla keliä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti