tiistai 17. syyskuuta 2013

Pentalan Lenkki 2013

Viime viikonloppuna meidän surffitiimi jakautui kahtia...tai oikeastaan kolmeen eri paikkaan. Ensinnäkin Aleksandra oli Santanderin Test Eventissä Espanjassa mukana valokuvaamassa ja toimimassa Blanca Manchonin taustajoukoissa. Daniel kilpaili Hangossa Formula ja Slalom luokkien SM-kilpailuissa. Minä olin Benin kanssa Espoossa perinteisellä Pentalan Lenkillä.
Aloitetaan Pentalan Lenkistä.
13 kilpailijaa.
Kaikki lähtivät kölilaudoilla kiertämään Pentalan saarta. Välineet olivat vapaat. Valitsin olosuhteisiin sopivimman paketin - Starboard Phantom 380 ja Severnen 12,5 m2 Code Red pussikkaaksi jätettynä. Benjamin oli edellisenä päivänä ollut ensimmäistä kertaa Phantom 377:lla vesillä. Hän halusi lähteä kisaan mukaan ko.laudalla tunnin harjoittelun jälkeen ja purjeeksi Severnen RB 8,5 m2.
Tuulta oli 1-5 m/s. Alkuun pitkä kryssi, joka oli mielestäni erittäin mielenkiintoinen. Päätin ottaa Lehden Sepon heti hallintaani. Ei yhtään omapäistä halssia johonkin toiseen laitaan kuin mihin Seppo veti. En kääntänyt missään vaiheessa suoraan päälle vaan hallitsin ylempää nähden helposti Sepon kaikki vedot. Ensimmäisessä tuulettomassa kapeikossa tapahtui minun irtiotto ja sen jälkeen Seppo ei enää pystynyt saamaan minua kiinni. Kryssiä/vastaista sivutuulta kesti kallioluodolle saakka, jonka jälkeen alkoi tylsä myötätuuliosuus. Aallot olivat alkuunsa reilusti isommat tuuleen nähden. Loppu menikin sitten aaltoja alkuunsa ottaessa ja pumpatessa ja loppu tasaisessa vedessä ja puuskaisessa tuulettomuudessa pumpatessa. Maalissa olin 5 minuuttia ennen Seppoa.
Beni tuli maaliin kahdaksantena eikä ollut tyytyväinen suoritukseensa. Yhden päivän treeni ei riittänyt uuden laudan omaksumiseen. Beni oli kaikesta huolimatta Pentalan Lenkin historian nuorin läpi ajanut kisaaja.
Lisää kuvia kilpailusta:

https://www.dropbox.com/sh/7uwt0qfx6d53e85/pSQ3ww6UHO

Danin kisoista tulee erillinen raportti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti