sunnuntai 8. syyskuuta 2013

MM:stä lehdistötiedote

Kirjoittelin pikaisesti seuraavanlaisen lehdistötiedotteen:

Raceboard luokan MM-kilpailuissa suomalaiset MM-mitaleilla Tsekin Nove Mlynyssä.

Juuri päättyneissä Raceboard luokan MM-kilpailuissa suomalaiset kilpailijat pääsivät nousemaan podiumille 4 kertaa. Kokonaiskisan 11.sijalla ollut Juha Blinnikka voitti sekä raskaan sarjan (yli 78 kg) että Grand Mastersien (yli 45 vuotta) sarjan. Kalevi Männistö voitti ylivoimaisesti Veteran (yli 55 vuotta) sarjan ollen kokonaiskilpailun 14.. Kilpailun nuorin kilpailija 14-vuotias Benjamin Blinnikka oli nuorten sarjan 3. ja Silver Fleetin 21. .

Kilpailuun osallistui ennätykselliset 112 kilpailijaa 18 maasta ja 4 maanosasta. Naisten luokassa 20-vuotias Aleksandra Blinnikka oli hienosti ensimmäisissä MM-kilpailuissaan 10. .

Suomesta kilpailuun osallistui 9 kilpailijaa. Kilpailuissa ajettiin ääriolosuhteiden lähtöjä. Ensimmäisenä kilpailupäivänä saatiin kisattua maksimi 4 lähtöä parhaimmillaan 14 m/s tuulessa. Tämän jälkeen seuraavat kaksi päivää oli täysin tuuletonta (ei lähtöjä) ja kilpailijat pääsivät tutustumaan paikallisiin nähtävyyksiin. Kahtena viimeisenä päivänä tuuli nousi sääntöjen mukaiseen 5 solmun minimivoimakkuuteen ja näin saatiin molempina päivinä ajettua ei-plaanattavissa olosuhteissa maksimi 3 lähtöä per päivä. Joissain lähdöissä tuuli putosi kylläkin lähelle nollaa, mutta kilpailu jatkettiin pumppaamalla. Ajetuista kymmenestä lähdöstä voitiin poistaa yksi huonoin lähtö (discard). Sekä Benjamin että Aleksandra Blinnikalle jäi voimaan yksi DNC (=did not compete) rasitteena täysine pisteineen ensimmäisen päivän kahdesta ensimmäisestä kovan tuulen lähdöstä.