lauantai 3. elokuuta 2013

Raceboard treeniä Laajiksella

Perjantai iltana kävimme Benin kanssa vetämässä parin tunnin Reiskatreenit Munkkiniemen rannasta Laajikselle. Tuuli oli luoteesta 3-7 m/s.

Beni ajoi Danin vanhalla Severnen RB 8,5:llä ja minä Severnen RB 9,5:llä. Benille vaihdettiin Curron valmistuttamat pitkät säädettävät trabanarut. Poika tykkäsi naruista ja hän löysi heti tasapainoisen paikan niille, joten trabanarut ovat nyt kiinni toisissaan.

Kryssillä tuuli oli puuskaista ja suunta vaihteli selkeästi. Ajoin puuskissa kovempaa kuin Beni, mutta puuskien loputtua, Beni meni menojaan. Alaspäin ajettaessa mulla ei ollut mitään mahdollisuutta pysyä pojan vauhdissa..neliön suuremmalla purjeella!!! Joka lenssillä Beni jätti minua reilusti. Krysseillä Beni sanoi kovimmissa puuskissa, että ajo on epävakaista. Ajoimme peräkkäin ja huomasin purjeen olevan liian ison hänelle. Ei muuta kuin mastoa eteenpäin hiukan niin kyllähän alkoi pelittämään! Hallittavuus parani, purjeen alaliikin sai lautaan kiinni ja vauhtia tuli reilusti lisää! Beni leikitteli laudalla etsien kantilleen menon rajoja. Pari kertaa menikin yli. Uskallusta ei puutu yrittää.

Beni harmitteli, ettei hänellä ole Starboardin Phantom 377:aa alla vaan 1980-luvun lopun Fanatic Catti. Trackerin ja kölin toiminta ei ole varmaa! Kuukauden kuluttua olemme jo Tsekeissä Raceboardin MM-kilpailuissa ja näillä näkymin Benin pitää ajaa Catillä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti