maanantai 12. elokuuta 2013

Hanko MM-Open 2013

Viime viikonloppuna pidettiin järjestyksessään 31. HySurfin Hanko MM-Open kilpailu. Kilpailu on vuosi toisensa perään Suomen suurin (osallistujamäärältään) purjelautailutapahtuma. Tänäkin vuonna kilpailijoita oli 41 kpl; 24 yleisessä sarjassa ja 17 Rookie-Cupissa (aloittelijoille tarkoitettu). Meidän perheestä osallistui karkeloihin 3 Blinnikkaa. Samalla kilpailu oli HySurfin vuoden mestaruuskilpailut.

Lauantaina ajettiin kolme matkapurjehduslähtöä, jotka kestivät voittajalla 45 minuutista tuntiin ajaa läpi. Rookie Cupissa ajettiin useampia lähtöjä rannan tuntumassa. Merellä puhalsi aamulla kiva tuuli, jossa ainakin kryssit pystyttiin ajamaan plaanissa.

Ensimmäiseen matkapurjehduslähtöön lähdin riskillä Raceboardilla ja suurimmalla mahdollisella purjeella Severnen Code Red 12,5:llä. Kävin pikaisesti testaamassa ennen starttia pystynkö hallitsemaan rikin...pystyin! Daniel lähti Starboardin LWR Formulalla ja Severnen Reflex (joku nro) 11 neliöisellä ja Beni Fanatic Catillä ja Severnen RB 8,5:llä. Heti lähdön jälkeen Daniel karkasi porukoilta Formulallaan ja paukutti ylivoimaiseen voittoon. Minä tulin toisena ja Seppo Lehti kolmantena. Benillä oli lähdön jälkeen ongelmia lautansa kanssa, kun vanha trackeri jumittui liian taakse. Muutama kaatuminen ja pitkään mennyt purjeen nostaminen tiputti hänet 20:ksi.

Pikku breikki ja toinen matkapurjehduslähtö, jossa saaria ja merimerkkejä kierrettiin vähän eri tapaan. Keli oli jo laskenut alle Formularajojen. Daniel otti pikaisesti laudaksi Starboardin Phantom 377n ja saman 11 neliöisen Formulapurjeen. Karkasimme porukoilta heti lähdön jälkeen. Huomasin Danilla olevan vaikeuksia rikin kanssa. Vaikka kuinka pumppasi, hän ei saanut voimaa purjeeseen ja trabanarut olivat liian lyhyet. Jätätin Dania kryssillä ja voitin lähdön ennen häntä. Beni teki upean nousun ollen koko porukan 7. ja RB 9,5 luokan toinen.

Lähdön jälkeen vaihdoin Danille rikiin pitkät säädettävät trabanarut ja löysäsimme purjetta. Ruokatauon jälkeen keli oli laskenut lisää 1-3 m/s:een.

Kolmanteen lähtöön Toivosen Tero otti pyöreäpohjaisen Lechnerin. Olimme Lehden Sepon kanssa sopineet, ettei kumpikaan meistä ota pyöreäpohjaista lautaa mukaan reissuun. Heti startin jälkeen Törö paineli omia menojaan kryssillä lauta kantillaan. Sivu- ja lenssituulihalsseilla otin Töröä kiinni, mutten tarpeeksi. Törön pyöreäpohjaisen laudan vauhti ko.osuuksilla oli aika surkea. Törö voitti, minä toinen ja kolmas Seppo. Danielin purje ei toiminut ollenkaan ja hän jäi 7:ksi. Beni tuli maaliin kymmenentenä.

Illalla saunottiin ja paistettiin lettuja Hangon surffikeskuksella.

Sunnuntai aamu aukeni aurinkoisena ja peilityynenä. Puolenpäivän jälkeen tuuli nousi jälleen kerran plaanattaviin olosuhteisiin. Daniel päätti kokeilla RSX 9,5 purjetta Raceboard laudassaan. Tuuli olikin todella nautittavaa...12,5 liisi krysseillä todella upeasti. Sivutuuliosuudet olivat sivuvastaisia, jotka ajettiin köli ulkona. Voitin lähdön ennen Töröä. Daniel tuli maaliin kolmantena ja oli tyytyväinen RSX 9,5n pumppuominaisuuksiin. Seppo jätettiin neljänneksi. Beni jatkoi upeaa sarjaansa ollen koko porukan 11. .

Viimeiseen lähtöön tuuli nousi edelleen. Ratamestari Jouni Hellman teki mielenkiintoisen radan, jossa ajettiin lyhyt kryssi luodon ympäri rannan tuntumassa, jossa tuuli oli hiukan hiljaisempaa. Tämän jälkeen kolmoissaaret sivutuulessa, lenssi merimerkille, kryssi kolmoissaarille ja slööri maaliin. Dani otti riskin ja valitsi Formulan alleen. Lähdössä hän jäi lähtölinjalle seisomaan. Minä olin luodolla ensimmäisenä. Yritin sivusilmällä seurata Danin nousemista. Hän valitsi lähdön jälkeen oikeanpuoleisen laidan, jossa tuuli paremmin. Luodolle hän pääsi plaanissa, mutta kymmenenen sijan reilusti huonommalla puolella. Vähitellen hän napsi slöörillä porukkaa kiinni ja kolmoissaarien kohdalla juuri ennen lenssiä paukutti minun ohi. Hän joutui ajamaan aika loivaa lenssiä, jotta pysyi plaanissa. Minä ajoin aika suoraan masto edessä ottaen aaltoja. Alamerkillä (merimerkillä) olimme peräkkäin Danin kanssa. Kolmoissaarien luona Dani johti vähän minua, mutta viimeiselle slöörille päästyään Formula liisi kovempaa kuin minun Raceboardini. Dani ykkönen, minä 2., Tero 3., Kale 4. Reiskakamoilla. Beni veti upeasti ollen koko porukan 10.

Voitin koko kilpailun ja samalla HySurfin seuran mestaruuden. Daniel oli toinen, Törö 3., Seppo 4., Jape 5.. Raceboard luokan voitti Kale, 2. oli Gustav Sundell, 3. pikkuveli Tomas Sundell, 4. Esa Reijonen ja 5. Beni!!!! Beni palkittiin myös parhaimpana juniorina.

Lopuksi arvottiin 150 euron lahjakortti Hangon Surfing Centerille / Outdoorpointille. 41 arpaa oli nostettavissa ja viimeisenä arpana ylösnostettu arpa olisi voittaja. Viiden viimeisen arvan joukossa oli 3 Blinnikka. Minun nimi nostettiin 5ksi viimeisenä, neljänneksi viimeisenä nostin Kalatie Tompan nimen, joka ei ollut paikalla, nostin toisen nimen...Daniel Blinnikka...Daniel tuli nostamaan...joka nosti jonkun muun kuin Benin, joten onnellinen voittaja oli Benjamin Blinnikka. Hyvä iloinen päätös kivalle viikonlopulle!

Kiitos kaikille mahtavasta viikonlopusta. HYVÄ HYSURF!!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti