maanantai 16. heinäkuuta 2012

Torstai- ja HiiPun kisaa

Viime torstaina kävimme Benin ja Alen kanssa HySurfin torstaikisoissa Sääksissä. Ale sai kokeilla Danin 8,5 Severnen RB purjetta ja Beni oli saanut astetta isomman SWATin 5,7 ajettavakseen. SWATissa puomin paikan saa alas ja näin ollen se on hyvä purje junnuille. Itse päätin kokeilla pitkästä aikaa pyöreäpohjaista Davidsonin lautaa ja suurinta purjetta mitä minulta löytyy...12,5 Severnen CodeRediä. Lauantaina oli tulossa HiiPun kisat Vihti/Nummelassa ja siellä on avoin luokka. Kilpailuun tulee kuitenkin niitä, jotka ajavat isoilla räteillä, enkä halua jäädä jalkoihin 9,5 m2 pikku purjeella. Tämä kisa olisi siis harjoitusta lauantain kisalle.

Ratamestari Veka teki kyllä niin hauskan radan, jossa kierrettiin pientä ja isoa saarta ja poijuja rannan tuntumassa ja pläkässä.

12,5 ja pyöreäpohjainen kulki hyvin puuskissa kantillaan vettä halkoen. Tulin maaliin ensimmäisenä ennen Seppoa ja aikaa minulla meni 46 minuuttia. Kolmantena tuli Hessu uudella Severnen 9,5 llä. Mukana kisassa oli myös Jouni ja Veka ja pari muuta meidän lisäksi. Ale suoriutui yllättävän hyvin 8,5 llä ilman vaikeuksia. Tykkäsi purjeesta. Beni ajautui pläkään isolla saarella ja tämän jälkeen tuuli loppui koko lammelta. Beni päätti kuitenkin ajaa loppuun saakka ja näin hän tekikin. 1 tunti 56 minuuttia meni hänellä radan kiertämiseen...eikä hän ollut viimeinen sillä 2 keskeytti. Sisukas poika...tyypillistä Blinnikkaa...kun johonkin on ryhdytty, se viedään loppuun saakka vaikka kuinka sapettaisi!

HIIPUN KISA:

...raporttia tulossa...

Nonnii...jatketaan...

Kalervo Maarto apujoukkoneen järjestivät 30.HiiPun kisat. Porukkaa saapui paikalle n.15 kilpailemaan. Puuskainen maatuuli puhalsi Nummelan harjun yli. Kilpailu on erittäin aloittelijaystävällinen kilpailu, jossa ei katsota maaliintuloaikoja ja viimeisetkin kilpaiilijat otetaan maaliin tuloksien kera.

Lähdin liikkeelle Ale ja Benin kera, Dani jätti vielä nämä kisat väliin! Paikalle päästyä alkoi rikaussulkeiset...meille tuli 6 purjetta valmiiksi ja tämän lisäksi autoin Kaivannon Timppaa uuden Severnen rikauksessa. Aluksi olin lähdössä 9,5 lla vesille, mutta tutkittuani ensimmäisen matkapurjehduslähdön rataa, päädyin isoimpaan purjeeseen, mikä minulta löytyi, 12,5 CodeRed. Ben otti pienemmän SWATin, 5,2 m2 ja Ale 6,5 m2 Phantom purjeen.

Kalervo järjesti pientä ohjelmaa sijoittamalla lähdön rannan tuntumaan, jossa tuli vain suunnaltaan vaihtelevia puuskia. Tämän lisäksi lähtö napsahti minuuttia aikaisemmin eli 1 min.kohdalla. 1. kryssimerkki minuutin päässä lähtölinjasta. Lehden Seppo onnistui uittamaan jo tällä osuudella oman jättipurjeensa. Kryssimerkin jälkeen pitkä lenssi vasemmalla olevan pikku saaren luo, joka kierrettiin. Lenssi oli kovien puuskien metsästelyä. Sain aika hyvän johdon. Pikku saarella johdossa, jonka jälkeen sivuvastainen osuus. Huomasin heti, että puomissa, jota käytän 1-3 kertaa vuodessa, oli kevyen tuulen trabanarukohdat. Yritin hivuttaa naruja pumpatessa taaksepäin... Kiersimme ison saaren slööri ja lenssiosuudella. Tuuli kasaantui ja tiivistyi kapeaan salmeen. Salmen jälkeen pläkä saaren takana, joka muuttui vastatuuliosuudeksi, joka kesti maaliin saakka, joka sijaitsi HiiPun rannan tuntumassa. Aikamoista vääntämistä oli. Masto Phantomissa ihan edessä ja trabanarut liian edessä. No, maaliin tulin ensimmäisenä. Seppo seuraavana ja Sundelin pojista keskimmäinen Oscar 9,5 llä kolmantena.

Beni meinasi järjestää yllätyksen, kun hän tuli maalilinjalle yhtä aikaa Vekan kanssa. Veka ehti juuri ennen 12m2:llä rikillä. Taakse jäi useampi kilpailija. Aleksandran meno oli hiukan nihkeämpää, muttei hän viimeisenä kuitenkaan tullut maaliin. Ylipäätään radasta suoriutuminen tuotti tuskaa monelle. Seija Lahti jätti leikin kesken, eikä hän lähtenyt enää seuraaviinkaan lähtöihin...näin kävi myös Sevi Siljolalle. Jos Puruvesi on hankala surffipaikka shiftailevine tuulineen, sitä on myös HiiPun regatan selkä!

Ajoimme tämän jälkeen kaksi ratalähtöä, jotka voitin. Viimeisessä lähdössä voitto ei ollut niin selvä. Kärkisijat vaihtelivat tiuhaan ja purjeiden uittamisia nähtiin...myös minulla! Viimeisellä kryssiosuudella otin johtotilan, jota kasvatin maaliin saakka. Kakkos ja kolmossijat menivät samoihin osoitteisiin kuin ekassa lähdössä. Näin kävi myös lopullisten sijoitusten kanssa. Beni palkittiin parhaana ja ainoana juniorina ja Ale parhaana naisena. Hyvää treeniä...hyvää treeniä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti