perjantai 15. kesäkuuta 2012

Perjantai 15.06.2012

Jännitys tiivistyy!

Aamulla sankka merisumu jälleen, joka alkoi selkiintymään vasta puolen päivän jälkeen. Iltapäivällä ajettiin kaksi lähtöä. 

Ensimmäinen lähtö ajettiin kryssit plaanattavissa olosuhteissa ja alaspäin pumpaten. Ratamestari oli tehnyt taas uuden radan, jossa ajettiin ensi vastatuuliosuus, yläpoiju ja levittäjäpoiju, jonka jälkeen edellisiä päiviä pidempi lenssiosuus. Alapoiju oli lähtölinjan alapuolella. Sieltä taas toinen samanlainen kierros ja alapoijun jälkeen lyhyt vastatuuliosuus maaliin. 

Ensimmäisessä lähdössä nähtiin erikoinen näytelmä, kun puolalainen POL-7, joka on jo voittanut maailmanmestaruuden, lähti peittelemään heti lähdön jälkeen Blinnikan Juhaa aivan päättömästi vaikka hänellä oli mahdollisuudet vapaissa tuulissa jatkaa vauhdilla johtoaan. Blini heitti jokaikisen peiton synnyttyä vendan uudelle puhtaalle halssille ja puolalainen perässä ja päälle. Tätä tapahtui noin neljän vendan verran. Syykin selvisi myöhemmin, kun huomattiin, kuka oli yläpoijulla ensimmäisenä...CZE-15, Petr Kucera, joka oli eilen kymmenen pisteen päässä Daniel Blinnikasta ja samoilla pisteillä Blinin kanssa. Kun Blini saatiin pudotettua kärjestä ulos ja Kucera oli tarpeeksi pitkällä, lähti POL-7 painamaan kovaa vauhtia omia menojaan ja voitti loppujen lopuksi lähdön. POL-7:lla ja tsekeillä oli selkeä YYA-sopimus, jolla pelattiin pahimmat kilpailijat ulos. Patrik Pollak oli toinen ja tsekki Kucera 3. . Neljänneksi nousi Tuuli Petäjä hienolla purjehduksella. Juha Blinnikka nousi ongelmien kautta viidenneksi hyvien kryssivalintojen ja raivoisan pumppauksen ansiosta. Daniel Blinnikka oli maalissa isänsä Juhan jälkeen 6. . Sijoitus ei tyydyttänyt nuorta miestä. Muutamat ärräpäät lentelivät vesillä...

Toisessa lähdössä tuuli nousi sellaiseksi, että myös lenssiosuudet pystyttiin ajamaan plaanissa. POL-7 jatkoi Blinnikan Juhan peittelyä hetken lähdön jälkeen, mutta Blini löysi uuden vaihteen ja pääsi vapaisiin tuuliin Herrainpäivän niemenkärjen puolelta, joka nostatti miehen yläpoijulla toiseksi CZE-15 jälkeen. Tässä lähdössä Patrik Pollak SVK-1 joutui tyytymään kolmanteen sijaan lopulta hänen tullessa maalilinjalle samaan aikaan tsekin ja Blinin kanssa järjestyksessä POL-7, CZE-15, SVK-1 ja FIN-6 Blini. Jon Törnwall tuli maaliin viidentenä. Daniel Blinnikan pronssitaistelu meni tiukaksi, kun Dani saapui maaliin vasta yhdeksentenä. Danilla oli viimeisellä kierroksella köli jumittunut pystyasentoon alaspäin lähdettäessä. Ei auttanut muuta kuin laskea purje veteen ja kääntää köli laudan sisään...siinä meni kolme kilpailijaa ohi...

Viimeiseen kilpailupäivään lähdetään pelottavissa asetelmissa. Ykkös- ja kakkossijat on jo jaettu, mutta sijat kolmesta kuuteen on vielä auki...

Heikkoa tuulta ennustettu...saas nähdä kuinka käy!!!!


NONNII....Nyt kirjoittaa Blini minä-muodossa lyhyesti:

Olen kirjoittanut pyynnöstä kolmannessa muodossa näistä kilpailuista. Syy selviää myöhemmin...

Kisat ovat olleet hyvät. Järjestäjät ovat hoitaneet hommansa hyvin. Yhtään poikkinaista sanaa en ole kuullut keneltäkään. Pläkässä ei ole lähetetty radalle. Yhdessä lähdössä tuuli heikkeni viimeisellä lenssillä alle minimin eli 5 solmun, mutta rata kannatti kuitenkin ajattaa loppuun. Olen erityisen tyytyväinen Danin ajoon. Tämä viimeinen päivä oli Danin kohdalta pettymys. Itselläni sijoitukset 5. ja 4. on ihan ok...ottaen huomioon polakin älyttömät peittelyt auttaakseen hyvää kaveriaan! "#¤%&/!!!
Tämä on sellaista peliä, jota me suomalaiset emme osaa pelata...olemme liian rehellistä kansaa. Jos mietin kuinka viime vuoden MM:ssä Espanjassa paikalliset vetivät kotiinpäin myös järjestäjien puolesta, niin oikein puistattaa....

Oma sarja on ollut aika tasaista 3 - 10 välillä...eniten viitos sijoja on tullut. Danilla taas on suurin osa kolmosia ja hajonta 3 - 9. 

Huominen päivä jännittää enemmän kuin ensimmäinen päivä näissä kilpailuissa..eniten Danin puolesta. Poika on aikamoisessa paikassa tsekin ollessa kahden pisteen päässä. Saas nähdä jatkuuko huomenna Puola-Tsekki -yhteistyö. Pitäisköhän meidän palkata joku kamikaze surffari jeesaamaan lähtölinjalle. Terrieri olisi aika hyvä... ;-)

Huomenna lauantaina toivottavasti juhlitaan....mitaleita!!!

Benjamin on ajanut hienosti jokaisen lähdön läpi pikkuphantomilla voittaen kymmenestä lähdöstä 7 Ville Sirenin ollessa kolmessa lähdössä ykkönen. Hyvä Beni!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti