keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Raceboard MM-kilpailut 2012 Yyterissä


Kirjoitan MM-kilpailuista pyynnöstä kolmannessa muodossa ja teksti tulee myöhemmin hiukan muunneltuna Surf ja Kite-lehteen. Omat tunteet ja fiilikset eivät kuvastu näissä kirjoituksissa. Viimeisen päivän kirjoituksissa niitä tulee esille...
Raceboard MM-kilpailut Yyterissä 11.-16.6.2012

11.6. maanantai:

Suurin osa kilpailijoista saapui paikalle Yyteriin. Maanantaina oli ilmoittautumiset ja rekisteröinnit sekä monet kilpailijat kävivät tutustumassa Suomen kevyttuulisiin olosuhteisiin. Useat kilpailijat olivat ensimmäistä kertaa Suomessa ja antoivat hienoja kommentteja maastamme. Puolan Pawel Frydrychowicz POL-125 sanoi: ”Finland is the most beautiful country what I have ever seen! Like a giant garden! I love your country!” Starboardin lautasuunnittelija Remi Vila piti taas Suomea aivan järkyttävän kylmänä maana. Nähtyään Ari Oksan surffikeskuksen terassilla speedoissa saunan jälkeen 9 asteen lämpötilassa Remi Vila totesi: ”That man with bikinis is grazy!” Miehellä itsellään oli tonniykkösen talvitakki päällä ja flanellivuorinen pipo.

12.6.2012 tiistai:

Aamulla viimeiset ilmoittautumiset ja rekisteröinnit. Ilmoittautuneita oli kaiken kaikkiaan 46, kymmenestä eri maasta neljästä maanosasta. Kaukaisimmat kilpailijat saapuivat Australiasta, Japanista ja Argentiinasta.

Aurinko paistoi ja tuuli tuli Herrainpäivän niemenkärjen takaa. Kaikkien yllätys oli, että tuuli olikin plaanattavissa olosuhteissa. Parhaimmat tuulet mitattiin hiukan yli 7 m/s kilpailualueella.

Päivän ohjelmassa oli 2 lähtöä back to back, lounastauko ja 2 lähtöä back to back. Rannalla oli lämmin, mutta ulkomerellä oli hyytävän kylmää ja merisumu toi roiman annoksen hampaita kalisuttavaa ilmaa kilpailijoille. Ensimmäiseen kahteen lähtöön useat kilpailijat lähtivät shortie puvuissa, joka oli virhearvio, eikä ensimmäisen lähdön jälkeen ehditty rantaan vaihtamaan.

Vuoden 2009 ja 2010 maailmanmestari Maksymilian Wojcik voitti kaikki 4 lähtöä Slovakian oli jokaisessa lähdössä toinen. Sijoista 3-7 käytiin kovaa ja tasaista kamppailua kolmen suomalaisen, argentiinalaisen ja tsekkiläisen välillä. Ensimmäisen päivän jälkeen CZE-15 Petr Kucera on kolmantena 16 pisteellä, FIN-66 Jon Törnwall neljäntenä 18 pisteellä, FIN-6 Juha Blinnikka viidentenä 19 pisteellä, FIN-5 Daniel Blinnikka kuudentena 20 pisteellä. Argentiinan Fernando Consorte ARG-355 on kymmenen pisteen päässä Danielista (30 pist.).

Naisia kilpailussa on vain neljä (Tuuli Petäjä parhaana sijalla 10), eikä nuoria alle 20-vuotiaitakaan ole kuin 2 (Daniel ja Benjamin Blinnikka). Hybridi luokassa kilpailijoita on myös vain 2 ja he ajavat vain yhden kierroksen. Tiukan tasaisessa kamppailussa 13-vuotias Benjamin Blinnikka voitti neljästä lähdöstä 3 ja Ville Siren yhden.

Päivän päätteeksi oli hotellin terassilla Opening Ceremonies, jossa ohjelmassa muun muassa kunkin maan edustaja pääsi muutamalla lauseella kertomaan jotain omasta maastaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti