lauantai 11. kesäkuuta 2011

RACEBOARD EUROPEANS - 5.raportti

4. kilpailupäivä takana.

Aamulla tuulen odottelua, joka nousi kahden pintaan plaaniolosuhteisiin ja lopulta ukkosmyrskyksi kesken lähdön.

12.lähtö: Lähdin aivan veneeltä, valutin laudan viime sekunneilla tuomarialuksen pläkästä paalupaikalle ja annoin alapuolella olevan laudan valua kauemmaksi, jotta sain tilaa. Lähtö ja vapaisiin tuuliin. Alapuolellani olevat Jon ja Pollak ajoivat alemmaksi kuin minä. Lauta nousi ja nousi ylemmäs tuuleen. Paapuurille kääntyivät muutamat, mm. Dani, Sundell ja Finer. Pollak ja kumppanit kääntyivät paapuurille ja olin jo heitä paljon edempänä ja ylempänä. Käännyin paapuurille ja näin styyralla tulevien muutaman henkilön olevan puuskassa ja menossa suoraan poijulle. Sundell ohitti ensimmäisenä, sitten Seppo, käänsin Danin etupuolelle ja alemmaksi ja Finerin etupuolelle. Yläpoijulla viidentenä näiden takana. Lenssiosuudella ohitin kaikki muut paitsi Sundellin ja Finerin. Finerin vanavedessä paapuurilla vierekkäin. Keskustelimme Finerin kanssa koko ajan tilanteesta ja suunnittelimme missä käännymme ottaen huomioon muut emmekä sotke toistemme ajoa. Finer kertoi missä meinaa kääntyä ja minä käännyin juuri ennen häntä alemmas, mutten peittoon. Pääsimme nousemaan ylös suoraan poijulle (jos muistan oikein) aivan rinta rinnan ja alapuolella edessä oleva Sundell joutui nostamaan itseään todella kovasti, että pääsi poijulle vauhdin kärsiessä. Yläpoijulle ensin Sundell, minä ja Finer. Nopea kölin vääntäminen sisään ja masto taakse ja takalenkkeihin. Jiippi ja suoraan kohti 5 poijun radassa toista poijua. Täydessä plaanissa pyrin ajamaan puhtaalla vesialueella - ei Sundellin laineissa. Poijulle peräkkäin ja jiippi. Tein normaalista poikkeavan päätöksen ja ajoin alakautta pumpaten Sundellin ohi ja sitten alkoikin saapuvan ukkosmyrskyn puuskat. Jes! Nyt ei välttämättä takana tuleva kevyempi Patrik Pollak pystyisi minua saavuttamaan. Vettä satoi ja tuuli koveni. 3.:lla merkillä johto kasvoi täydessä vauhdissa ja kohti 4.:tä slöörimerkkiä. 4.:n merkin jälkeen sivuvastainen viimeiselle merkille. Vesi alkoi olla valkoista ja todella tummaa tuulen takia, kiristin takaliikkiä ennen kovinta puuskaa ja puristin kovempaa ja otin huomioon mahdollisen tuulen suunnan muutoksen kovimman puuskan tullessa. Alamerkki ja vastatuuliosuudelle masto ihan eteen ja takaa tiukalle. Paapuurilla en pystynyt kiristämään alhaalta, koska trimmisetit olivat styyran puolella. Pystyin hallitsemaan hyvin kuitenkin laudan, purje ei pakannut eikä tullut syliin. Lähenevän maalilinjan tsekkaus selän takaa. Vastakäännös ja styyralle. Sundell ja Pollak jatkoivat vielä paapuurilla. Maalilinjan yli ensimmäisenä ja kovat karjaisut voiton kunniaksi! Se tuli sieltä!!! Ensimmäinen lähtövoitto miltein virheettömällä purjehduksella ja juuri sopivalla tuulella, jossa kilpailijan painolla ei ollut enää paljoa väliä. Sundell maaliin toisena, Pollak jätettiin kolmanneksi, Seppo 4. juuri ennen Dania. Kazumasa maaliin vasta 7.:nä.

Ukonilma nousi ja vettä satoi. Jyrinää, muttei salomoita. Rantaan turvallisesti perille ja tieto myöhemmin sateen loputtua, ettei yhtään lähtöä enää tänään. Olin noussut pisteen päähän toisena olevasta Kazumasta. Dani on kuudentena 3 pisteen päässä Sundellista.

Sunnuntaina mahdollisuus kolmeen lähtöön...ja parempiin sijoituksiin. Tuuliennusteet eivät lupaa erikoista, mutta niinhän se on ollut joka päivä...ja sieltä se tuuli on noussut kuitenkin...jonkinlainen ja jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti