tiistai 15. syyskuuta 2009

SLALOM SM - HANKO


Ei tarpeeksi tuulta - ei virallisia lähtöjä.

Kilpailijoita 23. Kisakeskus oli Suutarisen Matin SurfClubilla SilverSandissa.

Lauantaina yritimme saada aikaiseksi virallisia lähtöjä pitkin päivää, mutta tuuli jäi ikävästi juuri ja juuri alle minimi eli 5,7 m/s. Puuskat olivat noin 7 m/s, mutta välillä tuuli lopahti noin 4 m/s:iin.

Ajoimme kuitenkin (ainakin) 6 epävirallista Funlähtöä downwindslalom radalla. Plaanasin miltein kaikissa lähdöissä alusta loppuun. Ajoin Formula laudalla (Apollo) ja 9,5 m2 Starboardin FOD purjeella. Dani ajoi myös FOD formulalla ja uudella Severnen CodeRed 9,8 m2:lla. Plaani-ihme Dani plaanasi aivan koko päivän aamusta iltaan...harmitteli ja ihmetteli, kun ei saatu ajettua virallisia lähtöjä. Minun puolestani Funlähdöt olisivat saaneet olla virallisia!!! Kilpailupäällikkö päättää, milloin ajetaan ja milloin ei - siitä on turha nurista!

Kärkiporukka Mattsonin Samia lukuunottamatta ajoi formuloilla. Samilla oli 144 litrainen F2 ja kympin pintaan oleva NP-riki ja evä 52 cm. Starboardilla on myös vastaava 144 litrainen iSonic, jolla olisi kyllä kiva päästellä formulaan verrattuna näitä rajakelejä.

Omat sijoitukseni olivat 5-8 välillä harjoituslähdöissä ja Daniel oli parin sijan sisällä minusta aina.

Sunnuntaina tuuli oli kääntynyt niin, että orkesteri siirrettiin Tulliniemen puolelle. Aurinko jatkoi paistamistaan aivan kuten lauantaina ja shortie puvulla pystyi ajamaan, mutta tuulta ei saatu edellenkään tarpeeksi. Tuuli pyöri koko ajan 3-4 m/s hujakoilla. Lauantaihin verrattuna oli aika suuri ero.

Kilpailupäällikkö kertoo sunnuntai aamun kipparikokouksessa kisapaikan vaihdosta.


Tulliniemen puolella.

Odottelimme tuulen nousemista klo 15.30 asti, mutta turhaan. Kisan poikkiampumisen jälkeen siirryimme Silveriin takaisin ja nautimme kisalounaan/-päivällisen. Järjestelyt toimivat Hangossa tosi hienosti. Siitä suuri kiitos järjestäjille.


Tuuliolosuhteet Tulliniemessä.

Kaikesta huolimatta oli hyvä treeniviikonloppu - tunteja tuli vesillä paljon ja formulalla oli kiva taas ajella Raceboard kauden jälkeen.

Pidimme Slalom kilpailijakokouksen, jossa päätettiin ensi vuoden slalom kisoista ja säännöistä. Cuppi tulee jatkumaan kahden maahantuojan tukemana (Rautio Sports ja Outdoorpoint/Matti Suutarinen). Sääntömuutoksista myöhemmin...

Päätettiin myös, että yritämme myös ajaa lokakuussa uudestaan tämä "tuuleton" Slalom SM kisa. Aika myöhäisessä vaiheessa päätettiin varakilpailuista. Kaikki (kuten ehkä myös me) eivät pääse kisaan mukaan, koska ihmiset ovat suunnitelleet menonsa, työvuoronsa ja viikonloput reilusti aikaisemmin ilmoitetun kisakalenterin mukaan. Hyvä juttu, että löytyy kisajärjestäjiä - siitä suuri RESPECT - mutta se, että aletaan päättämään uusista kisaviikonlopuista tässä vaiheessa ei mene minun ymmärrykseeni - vielä, kun kyseessä on kuitenkin SM-kilpailut!!!

Surffikuvia liittelen blogiini, kun saan niitä. Jarno Rautio otti Juha Haanperän kameralla parisataa kuvaa...

1 kommentti:

  1. Moro Blini,

    Mun mielestä näitä skaboja pitäis olla varattuna parille, kolmelle viikonlopulle että saadaan ajettua. Eilen sunnuntaina ajettiin harjoituslähtöjä ja tuuli oli aikamoisen rapea, vaikka aukkoinen Silverissä. Allekirjoittanut ei pärjännyt lainkaan trimmien huonouden takia. Tosin Mari Kaplas näytti pojille missä kaappi seisoo.

    T: Mad Max

    VastaaPoista