lauantai 16. tammikuuta 2016

Kauden 2016 aloitusTammikuun ensimmäisellä viikolla kävimme Benjaminin kanssa aloittamassa surffikauden 2016 Gran Canarialla. Tällä kertaa meillä ei ollut omia surffivälineitä mukana vaan lähdimme testaamaan kaikkien kehumaa PozoWinds surffiliikkeen palvelua. PozoWinds toimii ihan Pozon sydämessä; aivan siinä Wavepaikan edustalla. 

Klikkaa kuvaa, jos se ei näy kokonaisena.

Heiltä saa vuokrattua hyviä slalom-, wave- ja aloittelijoiden välineitä. Pozon porukka vie joka päivä (ellei ole pläkä) kuorma-autolastillisen välineitä 5 minuutin ajomatkan päähän Arinagaan, jossa ihmiset saavat vuokrata slalom- ja aloittelijoiden välineitä. Arinagassa annetaan myös purjelautakoulutusta. Paikka on tunnettu flättipaikka, jossa tuuli tulee normaalisti niemenkärjen / sataman yli ja se on puuskaista, mutta puuskat voivat olla kuitenkin pitkiä. PozoWindsin kautta saa vuokrattua kämppiä ja ajoneuvoja. Ruotsalais-argentiinalaispariskunnan pitämässä paikassa on hyvä tunnelma ja vuokrauslaskutuskin katsotaan kelien mukaan; tyhjästä ei laskuteta. Kerran käyneet asiakkaat palaavat kerta toisensa jälkeen heidän asiakkaikseen. Parhaimmillaan päivävuokrahinta voi olla 30 euroa...ehkä allekin.

Pozowindsin vuokravälineitä.

Vuokrasimme Benjaminin kanssa slalomvälineet muutamaksi päiväksi. Sovimme, että menemme Arinagaan PozoWindsin henkilökunnan mukana, koska meillä ei ollut autoa käytössä. Arinagassa henkilökunta rikasi välineet ja laittoi surffivälineet ajokuntoon meitä varten. Purjeitakaan ei tarvinnut säätää millään lailla, sillä trimmit oli samantien kohdillaan. Ainoastaan jalkalenkin piti itse säätää. Harvinaista herkkua oli... 😉 Jos tuulen voimakkuus muuttui, saimme samantien toisen laudan tai rikin käyttöömme. 

Arinagan flättiä

Benjamin oppi samantien ajamaan slalomia. Hänen kokemuksensa slalomvälineistä on aikaisemmin ollut tosi vähäistä. Käännöksissä tietty on aina parantamisen varaa. Ensimmäisenä päivänä omatkin jiipit olivat mummojiippejä, joissa vauhti loppui heti jiipin jälkeen. Toisena päivänä homma alkoi jo luistamaan ihan eri tavalla. Itselläni oli muutaman vuoden paussi slalom ajamisessa. Slalomlaudoilla saavuttama vauhti oli kivan tuntuista, mutta raceboardissa tarvitaan monipuolisempia purjehduksellisempia taitoja. Pidän molemmista, olen kaikkiruokainen purjelautailun suhteen...miltein...RSX:n päälle minua ei vaan enää saada.

Benjamin Arinagan rannalla (klikkaa kuvaa)

Pozon rannalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti