tiistai 28. heinäkuuta 2015

Yyteri Grand Slam - 2. kilpailupäivä ja yhteenveto


LAUANTAI - 2.kilpailupäivä

Tuuliennusteet pitivät paikkansa. Aamulla oli kryssillä plaanattavat olosuhteet. Ensimmäiseen lähtöön oli tehty järkyttävän pitkä rata, muttei se mitään haitannut, sillä se oli samalla tosi hyvä tunnin kestävä fyysinen treeni. Eiliseen tapaan ratapäällikkö oli tehnyt selkeästi paapuurivoittoisen lähtölinjan. Olin eilen startannut kaikki lähdöt paapuurin päästä paaralla. Niin tein nyttenkin Danin, Radon ja jonkun muun kanssa. Styyralla tosi alhaista kurssia lähestyi Karppisen Sami ja perässä Toivosen Tero korkeampaa kurssia Kale perässään. Muut tulivat pidemmällä. Huudahdinkin Samille puoli minuuttia ennen starttia, että hän ei taida oikein ylettyä lähtölinjalle, ihan tarkoituksella psyykatakseni häntä kääntämään. Mutta sieltähän se Sami nousi ihan paaran poijulle sekunnilleen oikeaan aikaan. Jouduimme kaikki paaralla lähtevät väistämään. Dani laskikin vauhdilla Samin takaa ja ehti Teron ja Kalen edestä. Minä ja Rado jouduttiin jäämään odottamaan heidänkin menemistä. Dani meni jo kaukana. Eikä tässä vielä kaikki...jouduin Radon pakkeihin, joten ei auttanut muuta kuin heittää styyralle. Tuuli oli laskenut noin 2-3 metriin sekunnissa ja kantille pääsy kryssillä oli hankalaa. Kölitappikanttausta ja väkisin polvet koukussa jalat kryssilenkeissä istuma-asennossa tuli väkisin väännettyä lautaa  kantilleen pikku puuskissa. Dani meni menojaan, enkä saanut häntä kiinni. Maalissa Dani ykkönen (tuloslistassa virheellisesti merkitty minut ykköseksi ja Dani kakkoseksi!!!), minä kakkonen, Beni kolmonen, Kale 4., Mikko 5. . Ai, että tuntui hyvältä ensimmäinen kolmoislähtövoitto meidän perheelle. Danilla muuten meni radan kiertämiseen 56 minuuttia 15 sekunttia; itse ylitin maalilinjan 56 minuutissa 45 sekuntissa. Benillä olisi ollut mahdollisuus lähtövoittoon, mutta muutama taktinen moka pudotti hänet kolmanneksi. 53 kiloisen Benin kryssivauhti on ehdottomasti paras näin heikoilla tuulilla. Kokemuksen puute tiukoissa taktisissa tilanteissa rankaisee heti, mutta sen saa korjattua ajan kanssa.

Toiseen lähtöön rataa lyhennettiin nostamalla alapoijua miltein maalilinjan tuntumaan. Toisen päivän lähdöthän ajettiin kryssiportilla, joka mielestäni oli oikein mielekäs, sillä se antoi uusia taktisia mahdollisuuksia yläpoijuilla. 

Edelleen paapuurivoittoinen lähtö. Tuulta oli hiukan enemmän kuin ensimmäisessä lähdössä. Tällä kertaa päätin lähteä styyralla liikkeelle, mutta aivan paaran poijulta. Lähtöveneenä käytetyn Meripelastusseuran SAR-veneeseen pystytetyn lähtölinjan toista päätä kuvaavan oranssin lippumerkin paikka oli niin hankala, ettei lähtölinjaa ja maamerkkiä pystynyt kertaakaan katsomaan tarkasti, joten lähtölinja roikkui varmasti ja paljon. Dani jatkoi Radon kanssa paaran pään lähtöjä. Pääsin heidän edestä styyralla. Yhden kierroksen jälkeen Dani johti, minä toisena. Jostain syystä Dani päätti kääntää aikaisessa vaiheessa toisella kryssillä styyralle. Hän kai muisti Kalen ja Teron nousseen ensimmäisellä kierroksella aivan vasenta laitaa pitkin Munakarin editse kärjessä yläportille. Dani siis päätti ottaa riskin ja jättää minut Kalen kanssa jatkamaan oikean laidan nousua. Ajoimme molemmat aivan oikeaan laitaan, sillä huomasimme nousevan shiftin. Ajoin melkein laylinelle ennenkuin käänsin styyraalle. Styyran halssilla näin Danin lähellä Munakaria ja todella heikossa tuulessa. Hän oli ajautunut pläkään. Ajoimme Danin ohi ja mukana taisi tulla myös Mikko, Beni ja Samikin. Siirryin yläportilla johtoon ja lenssillä pumppasin pidemmän kaulan muihin. Olin maalissa 36 minuutin ajon jälkeen ensimmäinen, Beni toisena ja Dani pumppasi itsensä kolmanneksi ja Kale oli 4. . 

Ruokatauon jälkeen jatkoimme kahdella lähdöllä back-to-back. Olimme Danin kanssa jo todenneet rannassa, ettei meidän sijoitukset muuttuisi millään tavoin, vaikka emme lähtisikään kisaan mukaan. Seitsemästä lähdöstä otetaan Suomen kansallisten sääntöjen mukaan kaksi huonointa lähtöä pois. Lähdimme kuitenkin kisaan mukaan. Danilla selvästi painoi tieto siitä, ettei hän pystyisi enää voittamaan minua kokonaiskisassa. Benillä taas oli tiukat asetelmat Kalen ja Samin kanssa. 

Kuudennen lähdön voitin ja Beni oli toinen. Dani oli tulossa maaliin selvänä kolmantena, mutta "häilyvä" parinsadan metrin pituinen maalilinja tekikin Danille kepposen. Dani luuli tulleensa maaliin ja ajoi maaliveneen tuntumaan. Veneestä huudettiin, että "kaksi ja puoli metriä vielä maaliin!" Samalla Kale ajoi ohitse ja kolmanneksi. Dani meinasi jo tässä vaiheessa lähteä rantaan. 

Viimeisessä lähdössä Dani ajoikin "löysin rantein". Samalla itsekkin pääsin helpommalla, paitsikin se, että Mikko teki aivan tosi hyvän purjehduksen ja ajoi lähdössä toiseksi minun jälkeeni, Sami tuli kolmanneksi, Beni neljänneksi, Dani jäi viidenneksi ja Kale kuudenneksi. 7. ja viimeinen lähtö oli erikoinen, sillä kuusi ensimmäistä kilpailijaa tuli maaliin tosi perätysten. 

Karppisen Samin viimeisen lähdön kolmas sija nostatti hänet kokonaiskilpailun kolmanneksi samoille pisteille Benin kanssa, mutta hänen parempi discardi oli parempi kuin Benin, joka ratkaisi kisan Samin eduksi. Eipä tullut vielä Blinnikoiden perheelle kolmoisvoittoa..., mutta sen aika vielä tulee... 😉

Tulokset:
1. Juha Blinnikka
2. Daniel Blinnikka
3. Sami Karppinen
4. Benjamin Blinnikka
5. Kalevi Männistö
6. Mikko Bonsdorf
7. Kubin Radovan
8. Tero Toivonen
9. Jouni Finer
10. Teemu Laitinen
11. Sevi Siljola 
12. Ossi PöllänenKiitos kilpailun järjestäjille ja kanssakilpailijoille. Vietimme hyvät kisat kanssanne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti