keskiviikko 20. elokuuta 2014

Hanko MM-Open 2014

Viime viikonloppuna kilpailtiin Hangon Silversandissa Hyvinkään Surffaajien järjestämässä Hanko MM-Open kilpailussa. Järjestyksessään 32. "eloretki" keräsi kilpailijoita Avoimeen, Raceboard 9,5:een ja aloittelijoiden Rookie Cuppiin.

Lauantain ukkospilvet, pläkä ja lopuksi sade siirrättivät ensimmäisen lähdön aloittamisajankohtaa myöhäiseen iltapäivään. Juuri lähdön hetkellä hetken kevyesti puhaltanut tuuli tyyntyi täysin ja kilpailijoille tuli hikinen urakka pumpata radan läpi, joka onneksi lyhennettiin puolella alkuperäisestä. Näkymätöntä shiftiä shiftin perään totaalisessa pläkässä...hiki valui silmille ja pyöreäpohjainen lauta tuntui kiikkerältä raskaan 12,5 m2 rikin kanssa. Kaikesta huolimatta otin ensimmäisen lähdön voiton nimiini ennen katoavaa kansanperinnettä harrastavan pyöreäpohjaista lautaa ajavaa Tero Toivosta. Benjaminiltä napsahti pläkässä tyhjää pyöriessä kaksi camberiä paikaltaan...toinen toiselle ja toinen toiselle puolen mastoa. Poika harmistuneena palasi rantaan saaden DNF.

Ensimmäisen lähdön maaliintulo. Kuva Jukka Laupiainen.Pienen tauon jälkeen tuuli nousi 3-4 m/s ja lähdin Phantom 377 L:llä ja 12,5:llä liikkeelle. Pyöreäpohjaisen ajelun jälkeen Raceboard lauta tuntui todella hyvältä. Pääsin johtoon, mutta Beni seurasi minua kuin hai laivaa pysyen 9,5:llä samassa vauhdissa kanssani...3 neliötä pienemmällä purjeella. Ensimmäinen osuus oli pitkä kryssi merimerkille ja Beni ohitti minut ennen sitä jättäen lenssillä vielä minua enemmän. Beni voitti ylivoimaisesti muutamalla minuutilla. Ensimmäisen päivän surffit olivat siinä. Saunaa ja iltapalaa ja nukkumaan.

Toisena päivänä tuuli pläkäsi juuri ennen aiottua ensimmäistä starttia, joten jouduimme odottamaan tuulen suunnan asettumista oikeaan suuntaan ja sen nousemista. Päivän saldoksi kertyi loppujen lopuksi 2 lähtöä 2-4 m/s tuulessa. Voitin molemmat pyöreäpohjaisella Davidssonilla, joka on valmistettu 1981-82...mieluummin olisin kyllä ajanut Phantomilla, mutten uskaltanut riskeerata johtoani. Beni ohitti Teron vähän ennen maalilinjaa lenssiosuudella ensimmäisessä lähdössä.

Toinen lähtö olikin hankala. Starttasimme sivutuuleen. Olin liian lähellä lähtöpoijua ja portti/starttiveneen ajettua lähtölinjaa pitkin törmäsin lähtöpoijuun, joka oli "verkotettu" naruilla. Purjeen alaliikin nappi tarttui verkkoon kiinni ja purje nurin. Sen saatua irti huomasin, että poijun yksi naru oli mennyt lautani yli ja oli mastoon asti kiinni laudan kannessa. Piti työntää lautaa taaksepäin, jotta pääsin irti. Kaatumiseni oli aiheuttanut ketjureaktion ja ainakin 4 - 5 lautaa oli tavalla tai toisella nurin. Loput menivät kovaa vauhtia sivuvastaista kohti ensimmäistä merimerkkiä. Poimin kilpailijoita yksitellen kiinni ennen kääntömerkkiä. Ainoastaan Tero oli ennen minua siellä kääntyessään pitkälle vastatuuliosuudelle. Beni seurasi minun perässäni ennen Hessua. Kaiken järjen mukaan oikean rannan olisi pitänyt nostattaa, mutta rannan lähellä tuuli heikkeni ja aina joutui heittämään styyralle vendan, mutta käännöksen jälkeen tuli aina laskeva shifti. Sijoitukset vaihtuivat moneen kertaan ennen "kryssi"merimerkkiä. Loppujen lopuksi Tero tuli tälle merkille ensimmäisenä ennen minua, seuraavana Hessu ja Veka oli painanut Benin ohitse. Pitkällä sivutuuliosuudella ajoin Teron kiinni ja ennen viimeistä luotoa ohitse. Maalissa ensimmäisenä, Tero toinen, Hessu kolmas, Beni 4. ja lenssillä ohitettu Veka 5. .

Avoimen luokan voittopokaali


Kokonaiskilpailun voittoLopputuloksissa olin avoimen luokan 1., kokonaiskilpailun voittaja ja HySurf seuran 2014 mestari (makkaralautaspalkinto jaetaan kauden päättäjäisissä).

Beni sai ensimmäisen voittonsa kilpailuista voittamalla Raceboard 9,5 luokan ja ollen samalla kokonaiskilpailun 3. samoilla pisteillä toiseksi tulleen Tero Toivosen kanssa ja paras juniori.

Kilpailussa jaettiin uusi kiertopalkinto - Markus Nyman L-220:n lahjoittama vanha Länsi-Saksassa voittamansa 1983 palkinto. Suuret kiitokset legendalle!

Loppuun yhteiskuva:
...ja tulokset:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti