keskiviikko 21. lokakuuta 2009

YHTEENVETO KAUDESTA 2009

Tähän alkuun haluaisin kiittää yhteistyökumppaneitamme hyvästä ja menestyksekkäästä kaudesta 2009. Takana on 18 kilpailua, tuhansia ajettuja kilometrejä, useita ulkomaanreissuja ja paljon uusia kokemuksia. Haluan erityisesti kiittää seuraavia kumppaneitamme, joiden kanssa meillä on ollut sopimukset:

RAUTIO SPORTS / JARNO RAUTIO / STARBOARD - SEVERNE
RIPCURL.FI
EASYKM
OY BRANDT AB / LIGIER
FOREVER KUNTOKLUBI
JARI LAAKSO OY
DELTASPORTS / SPY

SEURAT JA LIITOT:

HYVINKÄÄN SURFFAAJAT
KOTKAN PURSISEURA
SUOMEN PURJELAUTALIITTO
SUOMEN PURJEHTIJALIITTO / VOLVO YOUTH TEAM / LAPSI JA NUORISOTOIMINTA

Lisäksi haluan kiittää useita tahoja, jotka ovat auttaneet meitä surffiurallamme eteenpäin. Suuret kiitokset kuuluvat myös kilpakumppaneillemme, joiden kanssa olemme viettäneet paljon mukavia hetkiä vesillä ja rannalla. Kiitokset myös asiantuntevista neuvoista ja sparrauksista liittyen Danin Formula ja Slalom lautailuun. Itse henkilökohtaisesti olen MÄNNISTÖN KALELLE ikuisesti kiitollinen, että sain lainata hänen Starboardin Phantom Raceboard lautaa toukokuusta heinäkuuhun (tehtaan tuotanto-ongelmien ajan). Ajoin tuona aikana Kalen laudan aivan loppuun.
_____________________________________________________________________________________


Kausi 2009 alkoi poikani Danielin kanssa jo tammikuussa purjekelkkailulla. Minulla oli ollut yli 20 vuoden paussi kelkkapuolella. 1980-luvun alkupuolella nuorena poikana ajoin kilpaa Sami Tuurnan kehittelemällä kolmisuksikelkalla.
Purjekelkkailun SM:t Pyhäjärvellä 1980-luvun alussa.

Kaivoin kelkan rippeet esille ja kokosin sen uudestaan. Osia alkuperäiseen kelkkaan löytyi 600 km säteellä toisistaan. Otin käyttöön myös viime vuonna Rautio Sportsilta ostamani suksikelkan. Uudenvuodenpäivänä suuntasimme Espoon Matalajärvelle, jossa oli upean kirkas peilijää. Siellä pääsimme kokeilemaan ensimmäistä kertaa luistinkelkkoja ja jäimme samantien koukkuun molemmat.
Dani luistinkelkalla Matalajärvellä.

Vatasen Mikko opettaa Blinille freestyle Matalajärvellä.

Dani heittää perää 180 astetta.

Terrieri oli jo edellisenä kesänä näytellyt kuvia ja videoita nykyaikaisesta purjekelkkailusta. Emme oikein lämmenneet ajatukselle, että viettäisimme talven jäällä treenaten, mutta suunnitelmat eivät välttämättä mene aina niinkuin alunperin suunnittelee... =))) Siitä suuri kiitos Terrierin sinnikkäälle yrittämiselle.

Tammikuun toisena viikonloppuna lähdimme miltein kylmiltään Lappeenrantaan Purjekelkkailun WinterWindSurfing goSaimaa Euroopanmestaruus-osakilpailuihin. Männistön Kale oli tehnyt suuren työn apulaisineen kisojen eteen. Saimme Rautio Sportsilta allemme kilpailuihin upouudet latvialaisten tekemät Hiberna luistinkelkat. Aikaisemmin kokeilemamme luistinkelkat eivät enää tuntuneet miltään näiden rinnalla ja suksikelkat vanhanaikaisilta. Navigare-TV teki hyvää pätkää telkkariin kilpailuista ja lehdistö oli kiinnostunutta. Ammattikuvaajia oli paikalla useita, joiden otoksia saimme ihailla netissä ja mediassa. Kilpailut menivät hyvin ottaen huomioon vähäisen treenaamisemme ennen kilpailuja. Olin slalomissa luistinkelkoilla parhaana suomalaisena latvialaisten jälkeen 3. ja Dani 13.!!!

Slalomstartti. Kuva Mikko Nikkinen. www.storymakers.fi

Dani. Kuva Mikko Nikkinen. www.storymakers.fi

Blini ja kova loppurunnistus. Kuva Mikko Nikkinen. www.storymakers.fi

Slalomin palkitut. Kuva Mikko Nikkinen. www.storymakers.fi

Kilpailuissa meitä oli kuljetuskaluston puolesta tukemassa EasyKm.


Tammikuussa sain solmittua uuden yhteistyösopimuksen CMS-ketjun Forever -kuntoklubin kanssa. Monipuolista ohjattua treeniä ammattilaisten opastuksella.

Variston Forever.
Kuvat Forever.

Purjekelkka- ja kuntosalitreeneihin tuli muutaman viikon paussi Thaimaan ja Mauritiuksen reissujen takia. Pidin kuitenkin kunnostani huolta joka aamuisilla kilometrin mittaisilla aamu-uinneilla molemmissa paikoissa.
Chalong - Thaimaa.


DuckTack Mauritiuksen hotellin turistivälineillä.

Minun palattuani reissusta Daniel lähti suorittamaan riparia Itä-Suomeen hiihtolomaviikolla. Hyvin taktikoitu homma talviripari, ettei tarvinnut kesällä kisaviikonloppuja jättää väliin riparin takia.
Dani konfirmaatiossa.

Helmikuun lopulla lähdimme Eestin Haapsaluun Purjekelkkailun Euroopanmestaruus Eestin osakilpailuun. Osallistuimme slalomiin molemmat. Jäätreenitauko näkyi selvästi meidän taidoissamme. Olin 8 ajetun lähdön jälkeen lopputuloksissa 8. ja Dani 13. (nuorten 3.). Kisoissa jäin sellaisten henkilöiden taakse, jotka olin voittanut helposti tammikuussa Lappeenrannassa. No - huonomminkin olisi voinut mennä ja pitää muistaa, että purjekelkkailu on meille pelkästään "täytelaji", jolla harjoittelemme kesän surffauksia varten...hauskaa hommaa kylläkin!

Isä ja poika Haapsalussa.

Blini odottelee omaa slalomlähtöään.


START!


Dani nuorten sarjan 3.

Haapsalun kisan jälkeen aloimmekin Danin kanssa treenata enemmän kelkkailua. Melsteniin saatiin aurattu rata meren jäälle, jossa pidettiin treenejä ja jääkelkkademoja. Harjoituslähtö. Kuva H.Bryk.

Dani jiippaa ja katsoo olkansa yli taakse. Kuva H.Bryk.

Blini
runnoo laydownjiben. Kuva Juha Haanperä.

Maaliskuun puolessa välissä oli Varkaudessa Purjekelkkailun Suomenmestaruuskilpailut. Kahdeksan ajetun slalom lähdön jälkeen sijoituin pronssille. Dani taisteli tasaisesti aikuisia vastaan sijoittuen 5.:ksi.
Startti.Kuva H.Bryk.


Tiukkaa vääntämistä jiipeissä. Terrieri, Ian ja Blini. Kuva H.Bryk.

Slalomin 3 parasta. Kuva H.Bryk.

Huhtikuun 1.päivä oli Oittaalla Suomen Ladun ja Navigaren purjekelkkailu demo- ja TV-kuvauspäivä. Opetin Navigaren toimittaja Sanna Saarmania kelkkailemaan ja pidin Suomen Ladun henkilökunnalle kelkkademon. Jää alkoi sulaa kesken kuvausten. Hyvät tuulet oli ja todella vauhdikasta pätkää saatiin Navigarelle TV:hen viikon ajaksi ja Nelosen Netti-TV:hen.
Navigaren Sanna Saarman ja Matias Ziemann.

Huhtikuun 19.päivä oli Lahdessa Surffimessut. Olimme Danin kanssa Rautio Sportsin osastolla. Paljon kävijöitä ja surffauksesta kiinnostuneita ihmisiä kävi messuilla.


Huhtikuun lopussa lähdimme kahden viikon treenileirille Rhodokselle monen muun suomalaisen surffaajan kanssa. Reissu oli erittäin antoisa meille. Dani sai paljon oppia formula- ja slalomlautailussa. Opettajia riitti paljon. Suuret kiitokset kaikille hyville ystäville, jotka huomioitte nuoren miehen suurta intohimoa surffaukseen ja siinä kehittymiseen. Hän ensimmäistä kertaa pystyi ajamaan 9,5 m2 rikillä, kun vielä vuosi sitten kausi aloitettiin max.7,5 m2 rikillä. Minä treenasin enemmänkin päälajiani Raceboardia. Suuret kiitokset myös Männistön Kalelle, joka toimi sparraajanani.
Dani ja 9,5 m2. Kuva Markus Huhtinen.


Blini ja Starboardin Phantom + 9,5 m2 RB-riki.

Kahden viikon treenileirin jälkeen alkoikin Suomessa heti kilpailukausi. Kauden aikana pidettiin useana viikonloppuna Rautio Sportsin ja AHD-SIMMER Challenge -Slalom Cup. Tuuliraja slalomissa on 5,7 m/s. Kiersimme kesän aikana kaikki mahdolliset virallisen kilpailukalenterin mukaiset slalom kilpailut, ellei samaan aikaan sattunut olemaan kansainvälisiä kilpailuja. Yhdessäkään kilpailussa ei tuuliraja täyttynyt, ei edes SM:ssä. Hyviä viikonloppuja ja epävirallisia lähtöjä saimme ajettuja, mutta nekin kaikki suurimmilla mahdollisilla sääntöjen mukaisilla purjeilla (max.10 m2) ja formuloilla. Kisoja oli Hangossa, Kalajoella ja Yyterissä. Kiitokset kilpailun järjestäjille. Vietimme mukavia viikonloppuja kanssanne.
Tämä AP-lippu (=lykkäysviiri) tuli ikävän tutuksi tämän kesän slalom kisoissa.


"Aaltoja" ei paljoa näkyny - vaikka kovasti niitä pyydettiin... ;-)

Kaunista rantaa tuulettomassa Hangon Tulliniemessä.

Formula Ranking kausi alkoi Espoon Melstenin kisalla toukokuun lopulla. Lähdin kisaan mukaan ilman mitään paineita, sillä olin harjoitellut pelkästään pääluokkani Raceboardin välineillä. Sijoituin kaikesta huolimatta viidenneksi Starboardin Apollolla ja vanhalla Tushinghamin pussikkaalla 12,5 m2:llä ja mikä teki tässä sijoituksessa mannaa oli se, että "formulaguru" Markus Huhtinen oli minun jälkeeni 6.. Nämä kilpailut olivat Danin viimeiset kilpailut, joissa hän ajoi junioriluokassa pelkästään yhden kierroksen aikuisten ajaessa 2 kierrosta. Hän voitti junioriluokan 9,5 m2 FODin purjeella. Hän ikävä kyllä sai Formula rankingtilastoon merkinnän DNF (DidNotFinish) ajetun yhden kierroksen takia...tämä romahdutti koko kauden rankingtulokset hänen osaltaan.
Blini Apollolla ja vanhalla "Tussarilla". Kuva Juha Haanperä.

Dani ottaa ilmaa laudan alle. Kuva Juha Haanperä.

Kesäkuun alussa lähdimme Danin kanssa Latvian Liepajaan Raceboard luokan Euroopanmestaruus kilpailuihin. Olin viimeksi EM-MM-tasoisissa kilpailuissa 1990-luvun alkupuolella - miltein 20 vuotta sitten. Yllätyksekseni huomasin kisoissa taistelevani kärkisijoista. Olin palannut takaisin sinne, josta lähdin kaksikymmentä vuotta sitten. Vuonna 1990 voitin viimeisen kansainvälisen arvokisamitalin - MM-pronssia Ranskan Douarnenezissä Mistral luokassa Englannin Jonathan Hutchroftin voittaessa ja Latvian Ansis Dalen ollessa toinen. 4-päiväisissä kilpailuissa koimme tyyntä ja myrskyä ja jumalatonta ristiaallokkoa lähtölinjan ollessa aallonmurtajan vieressä, josta aallot lähtivät kimmokkeena takaisin ulkomerelle. Ulospääseminen kaatuvasta ranta-aallokosta oli haastavaa. Yksi oli ylitse muiden - Slovakian ammattilaissurffaaja Patrik Pollack. Hän voitti kilpailun ylivoimaisesti. Pääsin samoille pisteille latvialaisen Rikhard Akhmentiksen kanssa ja hopean menetin yhdellä discard lähtösijoituksella, joka oli yhtä sijaa huonompi kuin latvialaisella. EM-pronssia!!! Ei huono aloitus kansainvälisten kisojen comebackissä. Tämä antoi lisää harjoitus-ja kilpailuintoa.
Blini kisakamojen kanssa.

Danielin kilpailuluokka vaihtui kisapaikalla Techno 293:een. Samaan aikaan kilpailtiin Baltic Sea Cupin kisaa ko.luokassa ja paikalla oli paljon Danin ikäisiä kilpakumppaneita. Hän sijoittui hyvin 7.:ksi ollen esimerkiksi koko Eestin joukkueen, jolla oli omat valmentajat ja veneet kisoissa, edellä lopputuloksissa. Daniel oli solminut kauden alussa välinesopimuksen Jari Laakson Oy:n kanssa osallistumisesta junioreiden T293:n kisoihin. Purjehtijaliiton LaNun tarkoitus oli yrittää rekrytoida purjehtijapuolelta uusia junnuja purjelautailuun, mutta siinä nähtävästi epäonnistuttiin, koska koko kauden aikana ei näkynyt kilpailuissa muita T293-kilpailijoita kuin Dani!
Dani Latviassa.
Dani T293-laudan ja Severne 7,5 m2 Overdriven kanssa.

Palattuamme Suomeen suuntasimme EasyKm surffipakumme nokan samantien Kalajoelle. Perinteinen Rautio Sports Tiimiviikko oli kyseessä. Viikon aikana harjoittelimme yhdessä, pidimme surffidemoja ja surffikursseja, PR-tilaisuuksia, jossa oli mediaa paikalla. Daniel sai ikimuistoisen 15-vuotisjuhlapäivän. Synttäriaamuna hän lähti Ylivieskaan suorittamaan mopokorttia. Ensimmäisellä läpi ja väliaikainen kortti taskussa. Päivä surffattiin ja illalla klo 18 ilmestyi uuden yhteistyökumppanimme Oy Brandt Ab:n Ligier mopoauto majapaikkamme pihaan kesken synttärikakkukahvien. Tämä kaikki tehtiin Danille yllätyksenä. Paikallislehti teki jutun Danista kuvien kera lehteensä.
Dani 15-v. ja Oy Brandt Ab:n Ligier sponssiauto.

Loppuviikosta oli paikan päällä Rautio Sports Slalom Cup, jossa ei tuullut tarpeeksi. Samaan aikaan pidettiin Lappeenrannassa 1.Raceboard ranking osakilpailu, joista oli poissa. Poissaolemiseni vaikutti kauden Raceboard luokan ranking loppusijoituksiin - ikävä kyllä =(. Kalajoen kisapaikka. KIITOKSET JARNO RAUTIOLLE MAHTAVASTA TIIMIVIIKOSTA!

Suomen vanhin surffikisa Vuoden Pisimmän Päivän Regatta järjestettiin kesäkuun 16.päivä Espoossa. Voitin kisat pyöreäpohjaisella Davidssonilla ja vanhalla Tussarin 12,5 m2:n purjeella, josta jokaikisen käyttökerran jälkeen hajoaa jokin paneli. Voitto oli minulle siinä suhteessa tärkeä, koska olen ensimmäistä kertaa voittanut ko.kilpailun 17-vuotiaana 1980-luvulla ja ikuisesti kiertävässä kiertopalkinnossa on minun nimeni kaiverrettuna kolmella vuosikymmenellä: 1980-, 1990- ja 2000-luvulla. Dani voitti junnuluokan.
Starttitunnelmaa.

Heti seuraavana päivänä oli Sääksjärvellä HySurfin majapaikassa surffikurssien järjestäminen yhteistyökumppanimme Forever kuntoklubin henkilökunnalle. Jarno Rautio oli tuonut peräkärryllisen aloittelijoiden välineitä Kalajoelta asti Sääksiin, joita kurssilaiset pääsivät kokeilemaan. Forever-Surfkurssilaisia ja opettajia.
Starboardin ja Severnen koulutusvälineitä Sääksissä.

Surffikurssin jälkeisenä päivänä olikin päivän kestävä Rautio Sports Demopäivä Forever klubin jäsenille ja muillekin halukkaille. Iltapäivän aikana alkoikin sitten monia innokkaita saapumaan paikalle - erityisesti oli ilahduttavaa nähdä suuri määrä lapsia ja nuoria.
Rautio Sportsin demovälineitä.

Toukokuun puolen välin ja syyskuun puolen välin aikana ei ollut kuin kaksi "vapaata" viikonloppua kisakuvioista - toinen oli toukokuun lopulla ja toinen oli juhannus. Kesäkuun lopulla minäkin pääsin avaamaan Raceboard rankingkisat Haminan osakilpailulla. Heikossa tuulessa purjehdituissa 3 lähdöissä olin vasta 3. kevyempien kavereiden voittaessa minut. Dani osallistui kisaan Technollaan ja nämä kisat osoittivat Bic Technon olevan niin hidas lauta, ettei sillä voi kisata tasavertaisesti täysiveristen Raceboard lautojen kanssa. Technojen pitäisi kisata pelkästään toisiaan vastaan...kunhan olisi muitakin kisaajia.
Isä ja poika palkintojen kanssa.

Heinäkuun alussa lähdimme isolla porukalla Saksan Warnemundeen Raceboardin MM-kilpailuihin. Kilpailuihin osallistui 115 kilpailijaa ympäri maailmaa. Suomesta kisaajia lähti mukaan 8. Vajaan viikon aikana muutama lähtö ajettiin heikossa tuulessa, mutta suurin osa lähdöistä 10-15 m/s tuulessa. Olin parhaana suomalaisena yleisen luokan 10., joka on superhyvä sijoitus!!! Danielilla oli ongelmia kovan tuulen kanssa ja hän joutui jättämään useita lähtöjä väliin, mutta niin joutui muutkin saman ikäiset nuoret tekemään, sillä hän oli paras alle 17-vuotiaissa junioreissa. Blini hyvässä vauhdissa kisoissa MM:ssä.

Kotiin palattuamme kisoista olikin seuraavaksi vuorossa perinteinen Surffiviikko Yyterissä, jotka alkoivat tuulettomilla slalom kisoilla. Viikon aikana surffasimme ja pidimme hauskaa. Tuulta riitti kaikille kevyestä tuulesta reippaaseen tuuleen eli kaikille jotain. Pääsin opettamaan omaa vaimoanikin surffaamaan. Opetin häntä Starboardin Gemini tandem laudalla - samalla, jolla kilpailimme vuosi sitten Danin kanssa Ranskassa. Yhden päivän opettelun jälkeen osallistuimme vaimon kanssa "leikkimieliseen" surffikisaan, jossa surffasimme Yyterin rannasta lahden toisella puolella olevalle Outoorin saarelle. Aikaa kryssimiseen meni yli 2 tuntia ja taisimme olla maalissa kolmantena tai sitten neljäntenä. Maalissa odotti kakkutarjoilu. Blinnikoiden pariskunta samalla laudalla. Kuva Kaisa.

Maalissa kakkutarjoilu. Kuva Kaisa.

Surffiviikko päättyi Baltic Cuppiin. Voitin Raceboard luokan, joka jäi aika tynkäluokaksi Formulan rinnalla, sillä järjestäjät eivät kilpailukalenterissa olleet ilmoittaneet Raceboard luokan olemassa olosta. Blini saapuu slöörillä maaliin. Kuva Johkaj.


Dani. Kuva Johkaj.


Formulastartti Baltic Cupissa. Kuva Johkaj.

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna oli Nummelassa Hiidenvedellä Raceboardin rankingkilpailut, jotka voitin ja Dani oli 11. ja samalla hän oli juniori 1..

Blini ja Dani Hiidenvedellä.

Lähdimme seuraavana viikonloppuna Hankoon Formula SM:iin ilman minkäänlaisia paineita. Kisat käytiin läpi tosi heikkotuulisissa olosuhteissa. Olin saanut Rautio Sportsilta 12,5 m2 Severnen CodeRedin käyttööni. Purjeessa ei ollut sen omaa mastoa, joka aiheutti sen, että jouduin jättämään purjeen tosi pussikkaaksi, jotta sain camberit kääntymään. Purjeppa toimi erinomaisesti näissä olosuhteissa ja sain SM-pronssia, joka oli tosi SUURI YLLÄTYS!!! Dani ajoi 11 m2 FODin purjeella ja hän plaanasi paljon ennen muita. Hän oli kokonaiskilpailun 11. ja paras juniori.

Dani ja FODin 11 m2 purje. Rentoa hallittua ajamista. Kuva Juha Haanperä.

Blini ja 12,5 m2 CodeRed. Kuva Juha Haanperä.


Blinin ensimmäinen Formula SM-mitali. Kuva Juha Haanperä.

Elokuun puolessa välissä olikin sitten minun kauden tärkeimmät kilpailut Suomessa - Raceboardin SM-kilpailut Haminassa. Voitin 9,5 m2 luokan ja Dani oli yleisen luokan 14. ja juniori 1.. Yksi päätavoite oli saavutettu. JES!!!

Kauden mukavimmat ja monipuolisimmat kilpailut olivat taas Hanko MM-Open (=MuutaMukavaa), jotka olivat samalla Raceboardin rankingkilpailut. Ajoimme useita erilaisia lähtöjä kiertäen saaria ja merimerkkejä. Sijoitukseni tiukassa kamppailussa Seppo Lehden kanssa oli 2.. Dani kilpaili avoimessa luokassa Formulallaan voittaen monia kovia kilpailijoita yksittäisissä lähdöissä.
Dani ja Mari - tiukat kilpakumppanit. Kuva Juha Haanperä.

Elokuun viimeisellä viikolla starttasimme Eestin puolelle. Piritan rannassa oli Eestin Baltic Cup osakilpailu. Voitin Raceboard luokan ennen latvialaisia kilpakumppaneita. Dani kilpaili Formula luokassa ollen koko porukan 36.(6.paras suomalainen) ja 2.juniori alle 17-vuotiaissa.
Blini ja OldSchoolFreestyle.

Danin tiukkaa vääntämistä.

Viimeinen Raceboard ranking oli syyskuun ensimmäisellä viikolla Espoossa. Pentalan Lenkki on pitkä matkapurjehdus, jossa kierretään Pentalan saari. Tänä vuonna ei ollut tuulesta tietoakaan. Minulla kiertämiseen meni 3 tuntia ja olin Seppo Lehden jälkeen 2. Tämä kilpailu ratkaisi sen, että minun Raceboard luokan rankingin loppusijoitus oli 2. . En ole tyytyväinen siihen, mutta tosiasia on se, että minulla jäi pari kilpailua väliin muiden kilpailujen takia. Kansainväliset kilpailut ovat etusijalla asioissa. Dani lähti Pentalan Lenkille mukaan formulallaan ja joutui ensimmäisen salmen jälkeen keskeyttämään.
Puolessa välissä matkaa hikistä urakkaa.

Syyskuussa oli viimeiset kisat Hangossa, jossa taisteltiin Slalom SM-mitaleista ja tuulettomuutta vastaan. Ikävä kyllä mitalit jäivät jakamatta ja tuulettomuus vei voiton. Tuulta kyllä oli plaanaamiseen tarvittavan verran, mutta tarvittavaa 5,7 m/s tasaista koko rata-alueella lähdön ajan vallitsevaa tuulta ei löytynyt. Kaikesta huolimatta kilpailijat pääsivät ajamaan epävirallisia harjoituslähtöjä useita. Välineinä olivat useilla isoimmat mahdolliset välineet...formulaa ja kympin pintaan olevia purjeita. Loppuun muutama kuva Slalom SM:stä: Blini Apollolla ja 9,5 m2 FODin purjeella. Kuva Jarno Rautio Juha Haanperän kameralla.


Dani FOD-formulalla ja 9,8 m2 CodeRedillä. Kuva Jarno Rautio Juha Haanperän kameralla.

Epävirallinen harjoituslähtö. Huomaa Danin rakettimainen takaatulo! Kuva Jarno Rautio Juha Haanperän kameralla.

2 kommenttia:

  1. Hieno yhteenveto! Ootteko olleet vielä vesillä?

    VastaaPoista
  2. Ei olla oltu! Pientä pakollista breikkiä... Dani on TyöElämäänTutustumisessa (=TET) Kalajoella. Voi ehkä päästä vesille siellä...Hope so!

    VastaaPoista