lauantai 13. kesäkuuta 2015

Raceboard Worlds - 4.kilpailupäivä

Raceboardin MM-kilpailut - 4.kilpailupäiväTänään perjantaina kilpailujen toiseksi viimeisenä päivänä ajettiin 3 lähtöä back to back. Neljättä lähtöäkin yritettiin...tai järjestäjät toivoivat, mutta tuuli heikkeni kolmannen lähdön jälkeen niin paljon ja alkoi pyöriä, niin kilpailut ammuttiin poikki tältä päivältä.

Tuuli oli tänään mereltä päin 1-7 m/s. Yllättävää kylläkin, vaikka tuuli tuli vapaasti mereltä päin, se oli puuskaista ja välillä oli ihan tyhjiä aukkoja. Aleksandra otti kolme kakkossijaa saaden yhteensä 6 pistettä lisää. Hänen pahin kilpakumppani ajoi sijat 1. 1. 3. eli 5 pistettä. Piste-ero ennen viimeistä päivää on 6 pistettä latvialaisen hyväksi. Kolmantena olevaan puolalaiseen kilpailijattareen piste-ero on 15 pistettä Aleksandran hyväksi. Huomenna voidaan ajaa maksimissaan 3 lähtöä...Daniel yllätti päivän ensimmäisessä lähdössä olemalla toinen voittaen samalla kilpailua johtavan Maksymilianin. Seuraavat kaksi lähtöä menivätkin Danilta penkin alle hänen saadessa sijoitukset 13. ja 17. . Nämä kaksi lähtöä otettiinkin sitten pois 12 lähdön jälkeen huonoimpina lähtöinä (discard). Daniel on edelleen pronssitilalla ennen englantilaista Louis Morrisia. Piste-ero heillä on vain yksi piste.Tein ensimmäisessä lähdössä ihan hyvän startin styyralla paaran päästä. Laskin tanskalaisen kilpailijan alakautta ohi vapaisiin tuuliin. Odottelin hänen tekevän ensin vastakäännöksen ja sitten vasta itse käännyin taakse, mutta yläpuolelle. Sitten tein virheen paaralla ajaessani. Styyralla tuli kilpailijoita, joita minun piti väistää. Minulla oli hyvä vauhti enkä halunnut pysäyttää lautaa. Laskin kahden kilpailijan takaa ohi. Se aiheutti sen, että jäin tanskalaisen peittoon ja nousukulmani heikkeni samantien. Tyhmä moka! Menetin tällä varmaan useamman sijan ensimmäisellä kryssillä. Otin porukkaa kuitenkin kiinni lenssillä ja viimeisellä kryssillä. Kuittasin tanskalaisen ohi ennen viimeistä jiippipoijua ja porttia. Maalissa olin 9. . 

Toisessa lähdössä päätin lähteä poikkeuksellisesti lähtöveneen päästä. Jäin muiden peittoon, käänsin pian paaralle ja ajoin pitkän halssin oikeaan laitaan. Yläpoijulla olin toisena tai kolmantena. Pumppasin alaspäin, vaikka oli plaanattavat olosuhteet. Alaportilla olin miltein samoissa kahden johtavan puolalaisen kanssa. Ylämerkillä olin samaan aikaan heidän kanssa. Maxi ajatti meidät yläportilla vasemmalle merkille. He jatkoivat lenssiä ylhäältä päin katsottuna oikeaa laitaa, kun taas minä jiippasin heti tuulen heikettyä ja pääsin plaaniin vasemmalla laidalla. Alapoijuportille saavuin ihan hyvässä johdossa. Enää oli slöörihalssi maaliin. Näin maaliveneen, mutten nähnyt tai pystynyt erottamaan maalilinjan toista päätä. Poijuja oli useita ja veneitä sotkemassa. Kuulin Maxin jiippaavan ja saavan puuskaa takanani. Vähän ennen maalivenettä näin maalilinjan toisen pään alempana maaliveneen alapuolella. Nopeasti lenssille ja kovaa pumppausta. Maxi veti juuri ennen maalilinjaa ohi. Ero oli ehkä vajaa puoli laudan mittaa...vähän harmitti.. 

Kolmannessa lähdössä tein täydellisen paaran pään lähdön styyralla. Pitkä halssi vasempaan laitaan ja yläpoijulla 5 parhaan joukossa. Tuuli heikkeni viimeisessä lähdössä niin, että lenssit pumpattiin suoraan alaspäin. Tulin maaliin seitsemäntenä. 

Olen kokonaistuloksissa 9., johdan GrandMastereita kolmellakymmenellä pisteellä ja olen raskaan luokan kolmas. Tänään aamulla kaikki kilpailijat joutuivat vaa'alle. Minä painoin yllättäen 83 kg. Nestetankkauksen takia paino on noussut parilla kilolla. Saksalainen nuori kilpailija olikin ollut liian painava ilmoittamaansa kevyeen luokkaan, joten hänet siirrettiin raskaaseen (????!!!) ja nousi minun ohitseni hopeasijalle. Huomen aamulla käyn keskustelun luokkaedustajan kanssa, onko sarjan vaihto oikein kesken kilpailun. Aikaisemmin se ei ole ollut...Karppisen Samillakin paino oli noussut Suomessa mitatusta painosta 76,5 kilosta 82een kiloon.

Kale on 23. ennen viimeistä päivää ja hän johtaa ylivoimaisesti Veteran luokkaa. Sami nousi 25.:ksi eilisen romahduksen jälkeen ohittaen Jouni Finerin, joka on 26. .

Benjamin on pisteen päässä kolmantena olevasta nuorten luokan puolalaisesta kilpailijasta ja samalla hän on kokonaiskilpailun 38. . Huomenna on jännät paikat...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti