tiistai 9. kesäkuuta 2015

Raceboard Worlds 2015 Sopot. 1. Kilpailupäivä

Raceboardin MM-kilpailut alkoivat tänään tiistaina Puolan Sopotissa. 70 kilpailijaa yleisessä sarjassa, 11 naisissa ja 6 nuorissa.

Surf Team Blinnikka

Tuuli oli ensimmäisessä lähdössä 4-6 m/s ja kahdessa viimeisessä lähdössä 5-9 m/s. Olen todella tyytyväinen tämän päivän saavutukseen; oma sarja: 10. 3. 3. . Plaanattavissa olosuhteissa kryssivauhti oli parempi kuin johtavalla puolalaisella Maximillianilla, mutta alaspäin hän pumppasi koko ajan vaikka voisi roikkua trapetsissa. Pumppaamalla hän pääsi paljon alempaa kurssia kuin minä. Otin kaksi hyvää lähtöä ihan paapuurin poijun päästä. Max ennen minua, mutta heti lähdön jälkeen ajoin hänen alakautta ohi ja täysin vapaisiin tuuliin. Johdin ensimmäisellä yläpoijulla molemmissa lähdöissä. Viimeisessä lähdössä lähdin toisena viimeiselle lenssille Maxin jälkeen, mutta ensimmäisen jiipin jälkeen tuntui kuin jotain olisi tarttunut kiinni peräevään. Vauhti loppui kuin seinään. Toinen puolalainen meni ohi. Sitten yht'äkkiä vauhti palasi takaisin ja pääsin plaaniin. Kolmantena maaliin. Olin kaikesta huolimatta tyytyväinen. Vedessä on aika paljon kaikenlaista muoviroskaa, joten tarkkana pitää olla ajolinjojen kanssa.Daniel ajoi ensimmäisessä lähdössä kolmanneksi ja kahdessa viimeisessä 8. ja 9. . Daniel on ensimmäisen päivän jälkeen viidentenä kokonaiskilpailussa. 


Aleksandra teki todella upeaa työtä naisten luokassa ottamalla 3 x 2.sijan. Latvian tyttö johtaa kolmella ykkössijalla. 


Benjamin joutuu kilpailemaan nuorten luokassa 8,5 purjeella ja starttaamaan yleisen sarjan miesten 9,5:n kanssa samaan aikaan. Vapaisiin tuuliin pääsy on aika mahdotonta. Hän on nuorten luokan kolmantena yleisen luokan tuloksissa sarjalla 36. 37. ja 42. . 

Tämän vuoden komeetta Suomi RB porukassa Sami Karppinen teki upean comebackin 25 vuoden tauon jälkeen nousemalla MM:ssä samantien kokonaiskilpailun 14.:ksi. Jouni Finer on 19. ja Kalevi Männistö 22. .

Sami tiukassa väännössä.

Ajokuvat Robert Hajduk.

Huomenna kilpailut jatkuvat ennusteiden mukaan kevyemmissä tuulissa.

http://skz.sopot.pl/galeria/mistrzostwa-swiata-raceboard-dzien-1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti