lauantai 11. syyskuuta 2010

Ajatuksia surffauksesta

Kilpailukausi alkaa olla lopuillaan. Pikaisesti kurkistettuani kalenteriini laskin tämän kesän aikana ajetun 14 kilpailua takana. Pääosin kilpailut ovat menneet ihan ok. Danin sairastuminen sitkeään flunssaan kesäkuun alussa lannisti hiukan tunnelmia sillä sen myötä muutamat kilpailut jäivät häneltä sivuun (mm.RB-MM). Kaksi kertaa olemme tänä kesänä käyneet Kalajoella ja molemmilla kerroilla olemme tulleet sieltä flunssaisena pois. Nyt alkaa viimeisen kerran (Formula SMien) flunssa hellittämään. Dani oli tällä viikolla koulusta pois kaksi päivää (ma-ti), jolloin hänellä olisi ollut miltein pelkästään urheilua ja valmennusta. Nyt hän on ihan ok. Itselläni on jäljellä sitkeä yskä, johon on lääkitys.

Tällä viikolla emme ole käyneet vesillä kertaakaan ja suunniteltu Slalom SM Kalajoella peruuntui huonojen tuuliennusteiden takia. Minun pitäisi aloittaa uuden Severnen RB-purjeen testaaminen. Se on isompi kuin Starboardin RB purje, vaikka molemmissa lukee 9,5 m2. Se on kooltaan samankokoinen kuin RS:X:n 9,5 m2. Severnen ja Starboardin ysipuolikkaat päällekkäin:

Olen nähnyt, että purje toimii sen suunnittelijan Remin Vilan käsissä plaanattavissa olosuhteissa. Hän kisasi purjeen prototyypillä Aasian mestaruuskisoissa ja voitti sillä Thaimaan mestarin niissä lähdöissä, jotka hän ajoi. Testit alkavat heti, kun aika antaa periksi ja lupaan kirjoittaa niistä tänne blogiini.

Olen viime viikkoina surukseni seurannut SPLL:n keskustelupalstalla keskusteluja Formula- ja Raceboardluokan kilpailuista ja säännöistä. Palstoilla on ollut kommentoimassa ihmisiä, joilla on erittäin vahva mielipide asioista ja puhuvat asioista aivan kuin edustaisivat jompaa kumpaa luokkaa kuitenkin (ilman mitään mandaattia), vaikkeivat edes kilpaile kesän aikana kuin pari kilpailua. Tämä "vahva" mielipide mustamaalaa luokan imagoa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta eri luokkien kesken. Pitää muistaa, että tällaiset henkilöt edustavat pelkästään omaa itseään ja mielipidettään - ei mitään muuta!

Teen vielä viimeisten kilpailujen jälkeen yhteenvedon kuluneesta kilpailukaudesta ja lisään tänne uusia kuvia kesän ajalta. Tunne on hiukan haikea, kun kilpailut alkavat loppumaan, mutta toisaalta myös helpottunut, sillä kilpailumatkat kuluttavat myös perheen yhteistä aikaa (ei siis minun ja Danin vaan loppuperheen) ja tietty pelimerkit alkavat olemaan taas aika vähissä. Talvikausi alkaa kuten myös fyysiset treenit. Talven treenimatkat on vielä sopimatta, mutta niitäkin on tulossa, kuten myös purjekelkkailua. Kilpailuvälineemme tulevat lähipäivinä myyntiin - teen niistä myynti-ilmoituksen muutamalle sivustolle. Erityisesti Slalom- ja Formulapurjeita tulee myyntiin useita, kuten myös slalom- ja freestylelautoja. Mutta niistä myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti