keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Raceboard Europeans 2012 - Loppuhuipennukset

Raceboard EM, Los Alcázares: Blinnikat mitaleille

Keskiviikkona 31.10.2012, Kiti Westerback, Uutiset

Juha ja Daniel Blinnikka, isä ja poika, ottivat omien luokkiensa mitalit purjelautailun Raceboard-luokan EM-kisoissa Espanjassa.

47-vuotias Juha Blinnikka voitti Grand Masters -sarjan ennen Ranskan Frank Loupia ja Espanjan Fernando de Lamadrid Rodriguesia. Juha oli samalla kovatasoisen kokonaiskilpailun kuudes.

18-vuotias Daniel Blinnikka otti alle 20-vuotiaiden luokan pronssia. Nuorten luokassa kilpailtiin enintään 310 cm pitkillä hybridilaudoilla ja 8,5 neliön purjeilla.

Kilpailussa oli mukana 38 kilpailijaa 11 eri maasta. Viiden päivän aikana ajettiin 13 lähtöä erittäin vaihtelevissa olosuhteissa. Ensimmäisinä päivinä kilpailtiin heikossa tuulessa, kun taas toiseksi viimeisenä päivänä tuuli nousi myrskylukemiin aiheuttaen miltein kaikille ylimääräisiä pulahduksia veteen.

Rodrigues yleisen sarjan mestari

Yleisen sarjan voittajaksi nousi Portugalin kuusinkertainen olympiaedustaja Joao Rodrigues yhden pisteen erolla ennen Espanjan olympiaedustaja Ivan Pastor le Fuentea, kolmas oli tämän vuoden Raceboard-luokan maailmanmestari Maksimilian Wojcik. Neljäs oli Suomen lempipoika ja Tuuli Petäjä-Sirénin valmentaja Curro Manchon.

Nuorten luokassa paras ei voittanut

Nuorten luokassa päädyttiin erikoiseen ratkaisuun lähettää hybridilaudat samaan aikaan Raceboardin yleisen sarjan kanssa ja laskea lopulliset pisteet sekaisin kaikkien kilpailijoiden kesken.

Raceboardin luokkaedustaja kehotti järjestäjiä laskemaan nuorten luokan pisteet erikseen, mutta espanjalainen päätuomari ei tähän suostunut vedoten ajan puutteeseen.

Kovalla tuulella olympialaudat olivat porukan nopeimpia saaden kohtuutonta etua muihin nuorten luokan kilpailijoihin nähden. Nuorten luokan voittaja Venäjän Artem Murashev ei voittanut yhtään ajetuista nuorten luokan 13 lähdöstä. Voittoon riittivät kovatuulisen päivän sijat 4., 4., 9. ja 4.

Daniel Blinnikka oli viidessä lähdössä nuorten luokan ensimmäinen ja jos päätuomari olisi suostunut luokkaedustajan pyyntöön laskea erikseen nuorten luokan sijat, olisi Blinnikka voittanut kolmella pisteellä Euroopanmestaruuden ennen Murashevia. Toiseksi tullut espanjalainen RSX-kuski olisi ollut vasta neljäs.

Seuraavan kerran Daniel Blinnikka kilpailee Aasian mestaruuskilpailuissa joulukuun alussa Phuketissa. Siellä häntä vastaan tulevat Aasian kovimmat kuskit sekä mm. naisten olympiavoittaja Marina Alabau.