maanantai 9. helmikuuta 2009

Mauritius Day Nro 5

Ni-i...tamakaan aamu ei tuonut tullessaan mitaan uutta, kilsa altaassa ja lihapatojen aareen. Kiirehdin, jotta paasisimme allasjumppaan...mutta paikallinen lihaskimppu ja verbaalinero (ranska-englanti) ei ilmestynyt paikalle...vain allasjumppamusiikki soi yksin kovaaanisista. Shit...taallakin on espanjalainen "maniana" -meininki. No - lomallahan taalla olen, joten no stress! ;-)

Lahdimme paikallisella taksilla tutustumaan muiden kehumaan Grand Baiehen (=Bay). Kalatien Tomppa oli aivan oikeassa, ettei taalla taksi maksa paljoakaan varsinkin, jos on useampi jakamassa. Liikenne on vain hidasta ja tiet aika huonoja pienien kylien lapi. Saavuimme parinkymmenen kilsan paahan kohteeseemme. Kyla olikin aivan erilainen kuin kaikki aikaisemmat paikat. Siisti rantakyla/kaupunki, jossa moderneja pikku putiikkeja, kaunis lahti, upean varinen vesi, lansimaalaisia ihmisia, hyva tunnelma ja lahden reunoilla ihan siisteja hotelleja. Shoppaaminen ei minua kiinnostanut, vaikkakin tein poikkeuksen: ostin Rip Curlin liikkeesta punaisen T-paidan, jossa luki Rip Curl Mauritius. Aika siistii...Suomesta ei sellaista saa. Milloinkahan sponsorimme alkaa valmistuttaa tehtaalla Rip Curl Raisiota tai Rip Curl Helsinkia.

Kavelimme rantoja pitkin ja paadyimme loppujen lopuksi eraan hotellin yksityiselle rannalle. Hymyilimme vartijalle ja otimme rantatuolin, raikkaan suihkun ja nautimme olosta. Nyt oli loytynyt sellainen paikka, jonne voisi tulla uudestaan mahdollisella seuraavalla reissulla, jota tuskin tanne tulee enaa tehtya. Lahteen tuli isoja maininkeja, ei kaatuvia missaan vaiheessa, mutta kunnon alamakiaaltoja. Tuulta olisi ollut pienelle slalom-/Wavelaudalle ja varmaan jotain 4-5 m2 purjeelle. Hotellien tarjonta oli rikkinaisia Hifly lautoja ja aloittelijoiden rikeja. Pitaisi siis taallakin olla omat kamat mukana. Ulkomerella aallot kaatuivat riutoille, aivan sairaan isoja aaltoja. Cykloni Gael kuuluma vaikuttaa talla hetkella viereisella Madakaskarin saarella ja pyorean tuulirintaman ulkopyorteet ulottuvat Mauritiukselle...ahaa...viereiselta koneelta huikattiin, etta Gael on pyyhkaissyt Madagaskarin itarannikkoa pitkin ja suuntaa kaakkoon ja Australian rannikolta lahestyy uusi cykloni Charles.

Olimme suunnitelleet porukalla katamaraanin ottamista ainakin yhdeksi paivaksi, mutta jarjestavat yhtiot sanoivat, ettei mitaan asiaa merelle...

Illalla Thairuokaa buffetista...nam nam ja huh huh...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti