lauantai 25. heinäkuuta 2015

Yyteri Grand Slam

Raceboard, Formula ja Slalom ranking kilpailut Yyterissä.



Tänään perjantaina alkoi Yyterin surffiviikon rankingkilpailut tuulisissa olosuhteissa. Alkuun starttasivat Raceboardit ja Formulat radalla. Tuulta oli lännestä 8 - 11 m/s ja aallokko oli miehekkään kokoista. Raceboard luokassa kilpailijoita oli 12, Formuloissa 15 ja Slalomissa ilmoittautuneita oli 17 (3 ei ajanut yhtään lähtöä). Rata-ajossa oli lähtö ja maali keskellä kryssiä eli rata ajettiin: vastatuuliosuus - lenssi - vastatuuliosuus - lenssi ja lyhyt vastatuuliosuus maaliin.


Ensimmäisessä startissa Raceboardissa minulla ja Danilla oli tiukkaa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen ajoimme aivan peräkkäin. Dani oli hiukan edellä, mutta alempana kuin minä. Hän teki aikaisemmin vendan tarkoituksena päästä yläpoijulle. Jatkoin kryssiä hetken pidempään kuin Dani. Hän ei päässytkään yläpoijulle vaan joutui heittämään kaksi ylimääräistä vendaa poijun läheisyydessä. Minä pääsin suoraan poijulle ja tykittämään täysiä myötäaallossa kohti alapoijua. Voitin lähdön noin puolella minuutilla - minuutilla ennen Dania. Rado tuli maaliin kolmantena ja Karppisen Sami neljäntenä. Benjaminille oli liikaa keliä ja hänelle tuli kohtaloksi keskeyttäminen. 



Ensimmäisen lähdön jälkeen nousi rankka sade- ja tuulirintama rata-alueelle. Kilpailijat lähetettiin rantaan odottamaan kelin selkeytymistä. Rantaan ajaessa tuuli nousi varmaan 12 m/s. 



Tunnin paussin jälkeen jatkoimme rata-ajoa kahdella startilla. Jälleen kerran karkasimme Danin kanssa muulta porukalta. Ajoimme aivan toistemme lähituntumassa. Dani edellä ja minä perässä. Tällä kertaa Dani käänsi oikeassa kohtaa toisella kryssillä, minä vähän myöhemmin. Sain kuitenkin laskettua kurssiani ennen toisen kierroksen kryssipoijua Danin etupuolelle ja pääsin alaspäin lähtemään ensimmäisenä. Jostain syystä alapoijun paikka ei koskaan erottunut, joten jiippi joutui tekemään summamutikassa. Käänsin ennen Dania. Dani jatkoi alemmas kuin minä. Huomasin, etten voinut päästä alapoijulle, jos ajan trabanaruissa, sillä kurssi olisi ollut liian korkea. Pumppasin koko matkan alapoijulle ja näin sain kurssiani alemmas. Dani tuli täydessä plaanissa poijulle, mutta juuri minun jälkeeni. Suussa maistui veri ja pumppu hakkasi maksimia. Viimeinen vastatuuliosuus maaliin. Dani ajoi minun pakeissani. Hän kääntyi puolessa välissä kryssiä ja minä jatkoin jälleen kerran ylemmäksi. Olin maalissa puolta minuuttia aikaisemmin. Sami Karppinen oli kolmas. Benikin oli saanut 8,5 purjeen trimmattua ajettavaksi. Hän tuli maaliin seitsemäntenä. Rado otti varaslähdön ja sai DSQ.



Viimeisessä lähdössä otin heti startissa eron muuhun porukkaan. Dani epäonnistui startissa ja jäi muiden peittoihin. Yläpoijulla hän oli viimeisten joukossa, mutta alapoijulle tultaessa hän oli noussut toiseksi. Otin reilun voiton, Dani oli toinen ja Karppisen Sami oli 3. . Benjamin oli 9. jättäen taakseen formuloita väistäneen ja veteen pudonneen Kalevi Männistön.



Kolmen ajetun startin jälkeen oli ruokatauko, jonka jälkeen jatkettiin Slalomilla. Meidän perheestä slalomiin lähti vain Dani, koska meillä ei ole kuin yhdelle surffarille slalomvälineet. Slalomia ajettiin 4 lähtöä. Danin sijoitukset olivat 5. 5. 6. 4. ja hän  oli tuloksissa 4. 



Lauantaina kilpailut jatkuvat rata-ajolla. Sääennusteet ovat 3 - 5 m/s.



Surffikuvat Ian Rautelin

Tulokset 1.päivän jälkeen:




Ajossa rikkoutunut formula:

1 kommentti:

  1. On tuo kovaa kisaa... isä vastaan pojat. Hienoa !
    t, Kimmo KoSu

    VastaaPoista